Reklama

Reklama

Srdce v Atlantidě

  • USA Hearts in Atlantis (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Fotograf Bobby Garfield dostává zprávu, že jeho přítel z dětství Sully se zabil při autonehodě. Vydává se na jeho pohřeb do Bostonu a doufá, že tam potká Carol Gerberovou, poslední z partičky tří nerozlučných jedenáctiletých dětských přátel. Na pohřbu se dozvídá, že Carol je již také po smrti. Vzpomínky na mládí ho vedou k domu, kde bydlel. Je to již stará polozbořená ruina, ale dětství bylo nezapomenutelné: Bobby žije sám se svou matkou a ta pronajme první patro domu Tedovi Brautiganovi. Zatímco matka je vždy zaneprázdněna, hlavně sama sebou a svou prací, Ted začíná brát Bobbyho pod svá křídla. Vzniká mezi nimi vztah jako mezi otcem a synem. Brzy se ukáže, že Ted má jakousi telepatickou schopnost číst v myšlenkách a částečně ji předá Bobbymu, když se ho občas dotkne... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (175)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Dílčí scény s Hopkinsem jsou výborné, ale oproti atmosférické předloze je to slabota. Z metaforických můžu ve žlutých pláštích (tak zní i původní název povídky) jsou agenti federálního úřadu a návaznost na ságu Temná věž scénář zcela ignoruje. Zůstává tak pouhá kostra o dospívání, která sice funguje docela slušně, ale celek nenadchne. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tento snímok, ktorý v roku 2001 natočil režisér Scott Hicks, je umne spracovaná úvodná časť rovnomennej poviedkovej knihy Stephena Kinga. Príbeh záhadného Teda Brautigana a jeho tajomných, strach naháňajúcich, prenasledovateľov v dlhých plášťoch. Divákovi, ktorý podrobnejšie, hlbšie pozná Kingovu literárnu tvorbu, bude postava Teda iste dobre známa aj z iného jeho románu - "Temná Veža". To však pri filmovej, ale i pri printovej verzii "Srdca v Atlantíde" nie je dôležité. V oboch prípadoch je to silne atmosferický, emotívny a mysteriózny zážitok. No a  obsadiť do hlavnej úlohy charizmatického Anthonyho Hopkinsa bola tá najlepšia voľba. Anthony Hopkins je Ted Brautigan! **** ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemný film na víkendové jesenné sychravé popoludnie pri televízii. V tom tkvie ale aj jediné výraznejšie negatívum tejto snímky, pretože na kino je to trochu málo. O nejaký hit sa ale tvorcovia asi nesnažili a Hopkinsovi išlo tentokrát o čistý pôžitok z hrania. Trochu nedotiahnuté, ale svojou príjemnou atmosférou vás môže film okúzliť. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý ma zaujal na dvoch úrovniach. Moje detské "ja" rado miestami odpustilo jednoduchosť príbehu, malú invenčnosť pri gradácii kľúčových scén a spomienku na mládežnícke roky prekladané dychtivou túžbou za dobrodružstvom s objavovania. Dospelejšie a filmovejšie "ja" potom ocenilo snahu o poctu snímkam z obdobia "good old Hollywood" - tak rámcovaním deja ako i presunutím dôrazu zo samotného príbehu na radosť príbeh rozprávať. 70% ()

bublajsa 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem zatím nečetla, ale chystám se. Film sám o sobě má pro mě velice příjemnou atmosféru tajemna. Příběh pana Kinga je jako vždy nápaditý a krásný. Nevím proč, ale dětský herec mi v roli nějak nesedí. Jinak je to moc hezký nenápadný film se smutným koncem, který si - myslím - sir Hopkins(!) užil a perfektně vplul do role. Ráda se na něj zas a znova podívám. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (21)

  • Scéna, kdy se Bobby hádá se svou matkou, protože udala Teda, byla přepsána na přání Antona Yelchina. (Othello)
  • V nekrologu, který obdrží dospělý Bobby o Sullivanovi, se píše, že zemřel při hromadné autohavárii. Tak skutečně zemře i v knize a přesné okolnosti jeho smrti rozebírá povídka „Why We´re in Vietnam“ (česky Proč jsme byli ve Vietnamu, vyšlo též ve sborníku Srdce v Atlantidě). (Othello)
  • Ačkoli název filmu odkazuje ke Kingově povídce „Hearts in Atlantis“ (česky Srdce v Atlantidě, vyšla ve stejnojmenném sborníku), jeho děj je přepisem povídky „Low Men in Yellow Coats“ (česky Ničemní muži ve žlutých pláštích, vyšlo též ve sborníku Srdce v Atlantidě). (Othello)

Související novinky

Zemřel herec Anton Yelchin

Zemřel herec Anton Yelchin

19.06.2016

V pouhých 27 letech nás dnes opustil Anton Yelchin, jehož určitě znáte jako Chekova z posledních dvou filmových Star Treků. Yelchina při stále nevyřešené nehodě zabilo jeho vlastní auto, na premiéře… (více)

Reklama

Reklama