Reklama

Reklama

Richard Müller: Nepoznaný

  • Slovensko Richard Müller: Nespoznaný (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Richard Müller patří již 25 let k nejvýraznějším osobnostem hudební branže v ČR i na Slovensku. Během své kariéry zažil dramatické vzestupy i pády, jednou dokonce vyhlásil, že s hudbou nadobro končí. Následně se však na scénu vrátil a zároveň se pustil do boje s neléčenou a konzumací drog akcelerovanou psychickou poruchou, maniodepresí. Dokument je intimním portrétem výrazné autorské osobnosti, která každodenně čelí množství osobních problémů i nonstop zájmu fanoušků i bulváru. Samotné natáčení filmu trvalo 3 roky, během nichž bylo natočeno více než 200 hodin materiálu a autoři hojně využívali i „home-video" záběry natočené samotným protagonistou. Dokument v českém kontextu navazuje na umělecké dokumentární portréty analyzující inspiraci, samotu uprostřed davů či prvky autobiografičnosti, ke kterým patří například Amy či Nick Cave: 20 000 dní na Zemi. (AČFK)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (87)

mm13 

všechny recenze uživatele

Úvodné komentáre na hovno a akoby z iného filmu. Alebo ich tam dal Remo naschvál? Celý priebeh potom rovnakou mierou pútavý aj nepríjemný, finále mrazivé - to zredukovanie ľudskej bytosti na zdroj príjmu a spoločenskej prestíže nie je nič nové pod slnkom, tu prítomná miera obludnosti ale obávam sa nemá obdoby! Vycicajú ho, naoko oplačú a budú z neho ešte hodnú chvíľu v rôznych formách ďalej prosperovať. S pocitom, že pre neho robili a urobili maximum a že to za zásluhy. ()

kersten odpad!

všechny recenze uživatele

Hrúza des. Ako vykresliť Richarda ako totálnu trosku, tak to sa im podarilo. Čakala som viac. cesta na vrchol, pád na dno, návrat do života, ženy jeho života, nedostala som z toho nič. ale keď sa chcete hodinu a pol pozerať na totálne zruinovaného, psychiatricky chorého človeka, ktorý len tak sedí pozerá do blba a tvári sa ako keby ani nebol prítomný v čase a priestore, musia ho obliekať, obúvať kŕmiť liekmi, ale považujú ho pomaly za Boha, nech sa páči. To si Rišo nezaslúžil nech už povyvádzal v živote čokoľvek, budem sa tváriť že som tento dokument nikdy nevidela a zachovám si Riša trošku v lepšej forme. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Žádná Třináctá komnata. Nekompromisní portrét vyhaslého umělce, který se ocitl v područí vlezlých kýčařů. Návraty do 90. let fungují jako tvrdé zrcadlo. Kreativita a intenzita si vybírají zpětně hodně tvrdou daň. Má to v sobě zárodky misery porna a hodně hraničního zážitku, ale Remo dokáže udržet distanci a zachytit vypovídající detaily nad rámec pouhého hyenismu. Působivé, nepříjemné. Rozpaky hlavně z úvodu, poslouchat sebestředný plky blbky Banášový, to je dobrý start leda k rannímu průjmu. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Jak směstnat 56 let do 90 minut ? Mě se forma dokumentu nekomentovaného leporela nelíbí.Srovnám li dokument s Mišíkem, chybí tu naprosto rovina osobní.Vlado je mimořádná citlivá bytost a božský muzikant ve všech třech rovinách, básník, skladatel, interpret... Dnes je to polochromená továrna na peníze, medikace nic neřeší, držím palce... Richard Müller si dokument před premiérou přál autorizovat a nebyl s výsledkem spokojený. Proto museli tvůrci filmu snímek "zcenzurovat"... V rozhovoru autoři doufají, že někdy diváci spatří i snímek bez zásahů... ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Pohled do skoukromí známého Slovenského zpěváka si nebere žádné servítky a ukazuje Richarda Müllera v nezáviděníhodných situacích ze kterých je patrné, že v době natáčení dokumentu na tom umělec nebyl vůbec dobře a po většinu času vypadá jako zdravotně chátrající lidská troska sotva schopná normálního života. Je to zajímavý, ale velice smutný pohled na hudební legendu, který ukazuje, jak nezřízený životní styl dokáže ovlivnit život v pokročilejším věku. Snímek zaujme, ale postupem času už nemá příliš co nového nabídnout a pouze se opakuje a ukazuje, že ve výsledku nemá nějaký jasnější záměr a nemá příliš co říci kromě zmíněného zprostředkování bídného zdravotního stavu zpěváka. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Dokument sa nakrúcal počas príprav a turné Richarda Müllera so slovenskou vokálnou kapelou Fragile v rokoch 2013 – 2016. (lukyno40)
  • Režisér Miro Remo nakrúcal celkovo tri roky, počas ktorých jeho tím vyrobil viac ako 200 hodín materiálu. Okrem toho mali k dispozícii aj nikdy nezverejnené zábery nakrútené samotným spevákom. (Raccoon.city)
  • Richard Müller si dokument před premiérou přál autorizovat a nebyl s výsledkem spokojený. Proto museli tvůrci filmu snímek „zcenzurovat“. Autoři se následně vyjádřili, že doufají, že někdy diváci spatří i snímek bez zásahů. (sator)

Reklama

Reklama