foto

Richard Müller

  • nar. 6.9.1961 (54 let)
    Hlohovec, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Známy slovenský spevák a hudobník, ktorého môžeme bez výčitiek nazývať legendou medzi slovenskými hudobníkmi.

Syn známeho slovenského herca Vlada Müllera a Elišky Müllerovej sa narodil 6. septembra 1961 v Hlohovci. Vyštudoval dramaturgiu a scenáristiku na Filmovej a televíznej fakulte VŠMU v Bratislave. Už počas štúdia publikoval v známych časopisoch POPULÁR a GRAMOREVUE.

V roku 1984 založil elektropopovú skupinu Banket a neskôr spolu s Andrejom Šebanom robil scénickú hudbu k muzikálu Baal.

V roku 2002 moderoval na STV svoju vlastnú talkshow Promülle.

Richard sa od vydania svojho prvého albumu Bioelektovízia (1986), ešte so spomínanou kapelou Banket, vypracoval na jedného z najúspešnejších (ak nie najúspešnejšieho) spevákov na Slovensku. Podarilo sa mu preraziť aj v Českej republike.

V roku 2000 sa verejne priznal k užívaniu drog. Neskôr vyhlásil, že trpí depresiami a ukončil hudobnú kariéru.

Fanúšikovia však napriek tomu o Richarda nestratili záujem, čo potvrdili po vydaní jeho "comebackového" albumu Už (2010), ktorý zožal slušný komerčný úspech.

Michal "mi_X_o" Škamla

Herecká filmografie

2015 Burácení
2011 Lokal TV (TV seriál)
2008 Panelák (TV seriál)
1998 Rivers of Babylon
1990 Kdo s koho (TV film)
1988 F.T.
F.T. na cestách
1986 Šťastie na dobierku (TV film)

Dokumentární

2016 Nespoznaný
2015 Žebřík 2014 Bacardi Music Awards (koncert)
2013 Richard Müller & Fragile - HLASY (koncert)
2012 Tribute (koncert)
2007 Müller 44 (TV film)
Richard Müller: 44 Koncert (koncert)
2005 13. komnata Richarda Müllera (TV film)
2003 Richard Müller - Koncert Lucerna Praha (koncert)
1999 Martin Babjak a hostia (koncert)
Petr Hapka (TV film)
1992 Kdo je kdo (TV seriál)
Richard Müller (TV film)
1990 Richard Müller a Banket (koncert)

TV pořady

2014 Hlas Česko Slovenska 2 (TV pořad)
X Factor (TV pořad)
2013 Česko Slovensko má talent 4 (TV pořad)
Český slavík Mattoni 2013 (TV pořad)
Kouzelný Silvestr (TV pořad)
Slávik 2012 (TV pořad)
SuperStar 2013 (TV pořad)
2012 Ceny Anděl 2011 (TV pořad)
Česko Slovensko má talent 3 (TV pořad)
Hlas Česko Slovenska (TV pořad)
Slávik 2011 (TV pořad)
Slnko v sieti 2012 (TV pořad)
2011 Legendy popu (TV pořad)
Tandemy (TV pořad)
2010 Adela show (TV pořad)
Ceny Anděl 2009 (TV pořad)
2009 Česko - Slovenská SuperStar (TV pořad)
Slávik 2009 (TV pořad)
2004 Uvolněte se, prosím (TV pořad)
2003 Silvestrovské taneční hodiny (TV pořad)
2002 Promülle (TV pořad)
2001 Český slavík - Mattoni 2001 (TV pořad)
2000 GO - GO šou (TV pořad)
HIT STOLETÍ (TV pořad)
Největší české hity 20. století (TV pořad)
1999 Banánové rybičky (TV pořad)
Čtveráci (TV pořad)
Silvestrovský koktejl 1999 (TV pořad)
Silvestr 99 (TV pořad)
1998 Nikdo není dokonalý (TV pořad)
1997 Novoty (TV pořad)
1995 Na státní hranici (TV pořad)
1994 Gala Borisa Filana (TV pořad)
1988 Lov na city (TV pořad)
1987 Snehové sypané (TV pořad)
1984 Pestrá paleta melódií (TV pořad)
1982 Studio B (TV pořad)
1966 Bratislavská lýra (TV pořad)

Hudební videoklipy

2008 Hitparáda 80. let (hudební videoklip)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace