foto

Dan Bárta

  • nar. 14.12.1969 (46 let)
    Karlovy Vary, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Patří mezi nevýraznější muzikanty celé české hudební scény se širokým rejstříkem žánrů. Začínal v kapele Tom Sawyer, ale první výrazný úspěch přišel až za jeho působení v kapele Alice. V polovině devadesátých let si Dan Bárta zahrál v muzikálech Jesus Christ Superstar a Evita. Poté začal pracovat se skupinou J.A.R., se kterou koncertuje dodnes. Jeho vlastní kapela, se kterou sklízí jeden úspěch za druhým, se jmenuje Illustratosphere. V roce 2000 hrál ve filmu Kytice a v roce 2002 ve filmu Výlet.

Zdroj: SPI International

Herecká filmografie

2009 Jarmareční bouda
2002 Báječná show
Výlet
2000 Kytice

Dokumentární

2015 Dan Bárta & Illustratosphere Symphonic (koncert)
2014 Epoque Quartet 15 let (koncert)
The Tap Tap v Opeře (koncert)
Znovu 89 (koncert)
2013 ČT Live: Karel Černoch - 70 (koncert)
2012 Drop In - nikdy není pozdě (koncert)
Koncert proti konci světa (koncert)
2011 Em a On
2009 ČT Live - J.A.R. 20 let: PLES ES (koncert)
2008 J.A.R. koncert (koncert)
2006 ČT Live - Michal Prokop & hosté (koncert)
13. komnata Daniela Bárty (TV film)
2005 Jesus Christ Superstar (koncert)
2003 Richard Müller - Koncert Lucerna Praha (koncert)
2002 Jak se točí Báječná show (TV film)
1999 J.A.R.: V deseti letí desetiletím

TV pořady

2016 Ceny Anděl 2015 (TV pořad)
25. Ceny Anděl (TV pořad)
2015 Ceny Anděl 2014 (TV pořad)
Kombo (TV pořad)
Slavnostní galavečer k 125. výročí založení Akademie věd (TV pořad)
2014 Apollo 2013 (TV pořad)
Ceny Anděl 2013 (TV pořad)
Ceny Czech Grand Design 2013 (TV pořad)
DVTV (TV pořad)
2013 Ceny české filmové kritiky 2012 (TV pořad)
Sejdeme se na Cibulce (TV pořad)
Trochu inak v SND s Adelou Banášovou (TV pořad)
2012 Hlas Česko Slovenska (TV pořad)
Živě na jedničce (TV pořad)
2011 Uchem jehly (TV pořad)
Všechno nejlepší (TV pořad)
2010 E.ON Energy Globe Award ČR 2010 (TV pořad)
2009 Evropský manuál (TV pořad)
2008 Český lev 2007 (TV pořad)
Intimní zpověď (TV pořad)
2007 Mejdan roku z Václaváku 2007 (TV pořad)
Život je kabaret (TV pořad)
2006 Boží show (TV pořad)
Musicblok (TV pořad)
Na vlnách se Parník houpá (TV pořad)
Portrét (TV pořad)
Žito (TV pořad)
2005 Všechnopárty (TV pořad)
2004 Anjeli strážni (TV pořad)
Uvolněte se, prosím (TV pořad)
2000 Krásný ztráty (TV pořad)
1999 Banánové rybičky (TV pořad)
Crescendo (TV pořad)
Noc s Andělem (TV pořad)
1998 Na plovárně (TV pořad)
1994 Divadélko pod věží aneb Přijď a nechoď sám (TV pořad)
Eso (TV pořad)
Popové Vánoce (TV pořad)

Hudební videoklipy

2015 Dan Bárta & Illustratosphere - Maratonika (hudební videoklip)
2014 Těžkej Pokondr: Kníra mám (hudební videoklip)
2011 GLANC & Drex feat. Michael Ví: NEMYSLÍŠ, ZAPLATÍŠ (hudební videoklip)
2002 J.A.R.: Jsem pohodlný (hudební videoklip)
1998 Sexy Dancers: Slim Jim (hudební videoklip)

Skladatelská filmografie

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace