Reklama

Reklama

Vražda na objednávku

  • USA Dial M for Murder (více)
Trailer

Když americký spisovatel Mark Halliday navštíví čerstvě vdanou Margot Wendice v Londýně, nevědomky tím spustí řetězec vydírání a vražd. Manžel Margot, Tony Wendice, si všimne jejích citů k Hallidayovi, začne se obávat rozvodu a s ním spojeného vydědění, a tak naplánuje její smrt. K tomu využije svého bývalého spolužáka Lesgateho, který je již zapleten do nezákonné činnosti. Margot se podaří Lesgatea v sebeobraně zabít, ale Tony vše nastrojí tak, aby byla obviněna za úkladnou vraždu. Hallidayovi nezbývá, než Tonyho vyřadit ze hry... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (276)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Až do rozsudku je to skvěle vymyšlené, uvěřitelné a prostě to tam mělo i skončit. Zbytek sice není přímo špatný, ale už z něj je až přespříliš slyšet šustění papíru, všude čouhají velké náhody a i postavy jsou rázem spíše loutkami. Což si obzvláště Millandův výstavní charismatický záporák nezasloužil. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nejprve jsem viděl Dokonalou vraždu s Douglasem. Natočili si to ale jinak, než Hitchcock, který je spíše klasickou konverzačkou s výrazným divadelním cítěním. Viděno v dabingu ČT 1992 a nemůžu si pomoct, ale zmíněná novější verze mi až na přeháňkový konec přišla zajímavější. Tady je zase konec takřka nepochopitelný. Těžké hodnocení. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Hitchcocka mám rád a vím, že je to pravý mistr svého řemesla. Přesto mě překvapil, jak krásně divadelně vypadá tento film. A já se díky tomu, díky skvělému scénáři, díky parádnímu Rayi Millandovi a překrásné a takřka dokonalé Grace Kelly do tohoto filmu zamiloval a celých 105 minut jsem z něj nespustil oči. Když potom film skončil, tak jsem měl jasno - už vím, proč je Grace Kelly tak obdivována a tohle je pro mě zatím nejlepší Hitchcock! 100 %. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Alfred Hitchcock předvádí své schopnosti s několika velmi dobrými herci na malém prostoru prakticky jednoho domu. Postavy se chovají velmi zajímavě, chvílemi překvapivě a neomrzí. Po celou dobu Hitchcock drží film pevně ve svých rukou a to potvrzuje nejen atmosféra, ale také neustálé zajímavé dění na plátně. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Precizně natočená studiová konverzační kriminálka přesně v duchu Hitchcockovy tvorby. Pečlivý výběr herců, nasvícení, střih, prostě profesionalita každým coulem. Z dnešního pohledu je to ale moc statické, moderní filmařina zkrátka vypadá jinak a používá jiné prostředky. Dnes už to připomíná spíš televizní inscenaci, byť té nejvyšší kvality. Celkový dojem: 75 %. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (17)

  • Šaty Margot Wendice (Grace Kelly) byly vybírány tak, aby byla postava na začátku oblečena ve výrazných barvách a s postupujícím příběhem byly její šaty stále tmavší. (Dreadd)
  • Po několika neúspěšných pokusech natočit scénu, ve které Margot (Grace Kelly) bodne Swanna (Anthony Dawson) nůžkami, Alfred Hitchcock řekl: „Toto je hezky udělaný záběr, ale nebyl tam dostatečný záblesk nůžek, a vražda bez záblesku nůžek, je jako chřest bez holandské majonézy – bez chuti.“ (Kulmon)

Reklama

Reklama