Reklama

Reklama

Vražda na objednávku

  • USA Dial M for Murder (více)
Trailer

Když americký spisovatel Mark Halliday navštíví čerstvě vdanou Margot Wendice v Londýně, nevědomky tím spustí řetězec vydírání a vražd. Manžel Margot, Tony Wendice, si všimne jejích citů k Hallidayovi, začne se obávat rozvodu a s ním spojeného vydědění, a tak naplánuje její smrt. K tomu využije svého bývalého spolužáka Lesgateho, který je již zapleten do nezákonné činnosti. Margot se podaří Lesgatea v sebeobraně zabít, ale Tony vše nastrojí tak, aby byla obviněna za úkladnou vraždu. Hallidayovi nezbývá, než Tonyho vyřadit ze hry... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (276)

pepo 

všechny recenze uživatele

Ďalší perfektný Hitchcock aj keď chvála teraz patrí viac autorovi divadelnej predlohy a hercom. Je neuveriteľné koľko napätia sa dá vydolovať z 95% jednej miestnosti a v podstate iba 5 hercov. Už som toho videl veľa ale tu ma takmer každý zvrat prekvapil a fakt som netušil čo sa bude diať ďalej . A to som videl (veľmi voľný a tiež výborný) remake 9/10 ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Od Alfreda jsem toho zatím moc neviděl. Jednalo se přesně o pátý film a byl dle mého úsudku zatím nejlepší. Celé to dost intenzivně voní divadlem. Dost dobře si dovedu tento námět představit i na divadelních prknech. Jedna místnost, několik nekomplikovaných postav a dost srozumitelný a neskutečně poutavý děj. Z mého pohledu krimi thriller jak se patří. Dost dobře nechápu, proč některý prudce inteligentní člověk zaškatulkoval tento film jako mysteriózní. Žádné mysteriózno jsem během sledování nezaznamenal. Z tohoto snímku by mohli později píšící autoři čerpat. Takhle mají vypadat dialogy, které v plné své šíři nenudí. Děj se mi velmi zamlouval. Radí všem ženám, aby byli svým choťům věrné, neboť jejich choť může být klidně psychopat a místo rozvodu může zvolit malinko drastičtější cestičku, kterak se s nimi rozkamarádit. Pokud budete někdy plánovat odstranění své milé, zkuste vzít v úvahu i možnost, že by všechno nemuselo vyjít podle vašich představ a promyslet si i alternativní plán. A především se nikde nepromenádujte s pochybnými kufříky plnými peněz. Dokud vše malinko nevyšumí, tak se zkuste ovládnout. Jinak můžete zcela zbytečně přilákat pozornost inspektora a můžete nakonec doplatit třeba na to, že se v dané době vyráběl jediný druh klíčů a ještě ke všemu měly všechny klíče podobné zoubky. Tím se zároveň dostávám snad k jediné vážnější výtce. Celé to klíčové rozuzlení mi přišlo malinko trapné. Jinak se jednalo o neskutečně napínavý film s velmi hustou atmosférou. Velice příjemný start výzvy. Kdyby mě i nadcházející filmy bavily alespoň takhle, tak bych se opravdu vůbec nezlobil. Lepší 4 *. Viděno v rámci 5hvězdičkové výzvy. Film mi vybrala uživatelka harfuska ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Je len veľmi málo filmov s tak brilantným scenárom a geniálnym krimi rozuzlením, to klobúk dole pán Knott, Agatha Christie má vážnu konkurenciu. Hitchcock zase dodal filmu punc výbornej réžie - predovšetkým je to slušná porcia napätia, vynikajúca práca s kamerou a všeobecná divácka pútavosť, pričom samotní herci už nemohli byť zvolení lepšie. Veru, na papieri vyzerá všetko ľahšie, napr. aj taký plán dokonalej vraždy. V praxi sa ale obyčajne vždy niečo vyskytne, čo tú papierovú dokonalosť pokazí. 85/100 ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Až do rozsudku je to skvěle vymyšlené, uvěřitelné a prostě to tam mělo i skončit. Zbytek sice není přímo špatný, ale už z něj je až přespříliš slyšet šustění papíru, všude čouhají velké náhody a i postavy jsou rázem spíše loutkami. Což si obzvláště Millandův výstavní charismatický záporák nezasloužil. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Velmi zábavný thriller - v dokonalém plánu vraždy se začnou objevovat trhlinky a trhliny a hlavní záporný hrdina (jakkoliv to zní divně, Tony Wendice v podání Rye Millanda takový prostě je) jich s maximálním úsilím a zároveň nonšalancí zalepuje tolik, kolik jen dokáže. Hitchcocka to očividně bavilo a díky tomu to baví i nás, no a Grace Kelly je prostě tak krásná... ()

Galerie (50)

Zajímavosti (17)

  • Celosvětová premiéra proběhla 19. května 1954 ve Philadelphii. (Varan)
  • Šaty Margot Wendice (Grace Kelly) byly vybírány tak, aby byla postava na začátku oblečena ve výrazných barvách a s postupujícím příběhem byly její šaty stále tmavší. (Dreadd)

Reklama

Reklama