Reklama

Reklama

Viktor Taransky je režisér, scenárista a producent, kterého v poslední době pronásleduje pořádná smůla. Jeho poslední film byl propadák, teď mu utekla hvězda jeho nového filmu, rozmazlená Nicola. Viktor rozmary herců nesnáší, proto by se bez ní klidně obešel, jenže studio se obává pomsty herečky, a tak raději zruší smlouvu jemu. Zatímco si Viktor vyklízí kancelář, nabízí mu neznámý muž možnost využít "umělé herce". Zničený režisér mu nevěnuje velkou pozornost. Po několika měsících je mu doručen od neznámého balíček s harddiskem a speciálním programem, v němž počítačem simulovaní herci vypadají jako skuteční. Viktor si vybere simulaci číslo jedna, étericky krásnou Simone, kterou obsadí do hlavní role a natočí s ní film za své peníze. A pak se stane něco nečekaného, z jeho nového snímku je obrovský divácký hit a z neznámé herečky superhvězda... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (294)

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Jako obyčejná komedie s klasickým humorem to rozhodně neuspěje! Vtípků k zasmání by tu bylo žalostně málo! Síla filmu spočívá v téměř dokonalé satiře a alegorii na bulvár, média a Hollywoodskou filmovou mašinérii! V tomto ohledu je film perfektní a spousta narážek přímo zahřeje u srdce (vymyšlené dětství, snaha zničení Simoniny kariéry vyvolá mnohem větší ohlas => pokud tě chtějí, tak jdou slepě za tebou, snahou o Simoninu fotku novináři poráží stoly až skončí v bazénu.....). Díky těmto "vychytávkám" lze odpustit (jasně úmyslné) zjednodušení Simoniny technické stránky, kdy její ovládání zde nemá nejmenší podobnost s možnou skutečností! Samotná Simone je jako virtuální postava také dokonalá - a to dokonalá doslova, bez vady, která by jí dodávala osobitost - což je další narážka na dnešní Hollywood! Když se jí osobnosti dostane, tak to fanouškům nevadí! Al Pacino je skvělý herec, ale po celou dobu jsem se nemohl zbavit dojmu, že do této role se příliš nehodí a že by v ní lépe vynikl Robin Williams! 7/10 ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Niccola považuji za jednoho z průkopníků civilních sci-fi, které se zaměřují na osudy jednotlivce. Gattaca je samozřejmě legenda, ale ani příliš známá Simone není vůbec špatný film. Patnáct let po uvedení mi tenhle scénář přijde dokonce v rámci relativně blízké budoucnosti i reálně uskutečnitelný. Je zajímavé sledovat, jak se budoucnost potkává s přítomností. 80% ()

Reklama

Thomick 

všechny recenze uživatele

"The escalating violence, tragic loss of human life and threat of all-out war was overshadowed today by the announcement of the Oscar nominations." --- Rok 2002. Neni možný ... Andrew Niccol je zkrátka neobyčejně hravym vizionářem, jemuž v Hollywoodu těžko někdy někdo bude stačit; tady je další důkaz. Vždyť už jen ta jednička a nula v názvu filmu - takovym teenagerum trvalo dalších nejmíň pět let, než na tom postavili svou "trendy" korespondenci. :)) Co se zbytku týče, utváří vlastně takovou netradiční "převlekovku" v tom smyslu, že hlavní hrdina postupně čím dál viditelněji splývá s vlastnim výtvorem, a přes zdánlivou ležérnost snímku tak vytváří prostor pro nepatrnou gradaci a nakonec i neodolatelně "kafkovský" předfinále. S1m0ne vůbec obsahuje celou řadu delikátních drobností, který je radost si postupně vyzobávat, a je jedině politováníhodný, že - jak vidno z komentářů - ne každej na to tady měl chuť. --- "I Love You ... L.A." ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

"Všetko je podvod, aj tvoje oči sweet Marilyn......" zpívala slovenská punková legenda Slobodná Európa a na Simone to sedne jak půlky na hrnec. Niccolovi se podařila parádní trefa do vlastních řad a mnohým hercům možná zatrnulo. Ono je totiž digitální herec levnější než ten skutečný a je jen otázkou času, kdy simulace budou od opravdických lidí k nerozeznání. No a pak už je jen skok k prvnímu filmu a s úspěchem se s digitálními herci roztrhne pytel. Angelinu s Bradem jako šatnáře asi nepotkáme, ale za nějakých 50, 60 let..............kdo ví. 80% ()

Matrinx 

všechny recenze uživatele

"Tohle je klasický případ, kdy technik hledá umělce. Někoho se ctí, někoho s vizí, někoho, kdo vidí. Kdo vidí až za iracionální loajálnost, k lidské rase. Někoho kdo vidí, že s rostoucí cenou herců a klesající cenou podvrhu, se váhy přirozeně naklonily ve prospěch podvrhu. Někoho, kdo vidí, že když je dílo autentické nezáleží na tom, kdo v něm hraje. A co je vůbec skutečné ? Většina dnešních herců je digitálně vylepšená. Ale to je tabu. Skutečné je jedině dílo... " Viktor Taransky(Al Pacino). Slyšet to z jeho úst je síla. Musel jsem si tu scénu pustit snad třikrát :D I když je S1M0NE slabší než Obchodník se smrtí s Gattacou, tak jí dávám i tak pět hvězdiček. Někomu by třeba mohla vadit ta programátorská ptákovina s vytvářením Simoni, ale já to nějak překousnul a do konečného hodnocení to nijak neproniklo. Snad i ten další film v pořadí Andrewa Niccola bude stát za to, a snad ještě víc.... ()

Galerie (77)

Zajímavosti (7)

  • Viktor Lazansky (Al Pacino) nosí hodinky značky Rolex Datejust. (dyfur)
  • Za záverečnými titulkami následuje ešte potitulková scéna. (ad0lph)

Reklama

Reklama