Reklama

Reklama

Viktor Taransky je režisér, scenárista a producent, kterého v poslední době pronásleduje pořádná smůla. Jeho poslední film byl propadák, teď mu utekla hvězda jeho nového filmu, rozmazlená Nicola. Viktor rozmary herců nesnáší, proto by se bez ní klidně obešel, jenže studio se obává pomsty herečky, a tak raději zruší smlouvu jemu. Zatímco si Viktor vyklízí kancelář, nabízí mu neznámý muž možnost využít "umělé herce". Zničený režisér mu nevěnuje velkou pozornost. Po několika měsících je mu doručen od neznámého balíček s harddiskem a speciálním programem, v němž počítačem simulovaní herci vypadají jako skuteční. Viktor si vybere simulaci číslo jedna, étericky krásnou Simone, kterou obsadí do hlavní role a natočí s ní film za své peníze. A pak se stane něco nečekaného, z jeho nového snímku je obrovský divácký hit a z neznámé herečky superhvězda... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (294)

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Jako obyčejná komedie s klasickým humorem to rozhodně neuspěje! Vtípků k zasmání by tu bylo žalostně málo! Síla filmu spočívá v téměř dokonalé satiře a alegorii na bulvár, média a Hollywoodskou filmovou mašinérii! V tomto ohledu je film perfektní a spousta narážek přímo zahřeje u srdce (vymyšlené dětství, snaha zničení Simoniny kariéry vyvolá mnohem větší ohlas => pokud tě chtějí, tak jdou slepě za tebou, snahou o Simoninu fotku novináři poráží stoly až skončí v bazénu.....). Díky těmto "vychytávkám" lze odpustit (jasně úmyslné) zjednodušení Simoniny technické stránky, kdy její ovládání zde nemá nejmenší podobnost s možnou skutečností! Samotná Simone je jako virtuální postava také dokonalá - a to dokonalá doslova, bez vady, která by jí dodávala osobitost - což je další narážka na dnešní Hollywood! Když se jí osobnosti dostane, tak to fanouškům nevadí! Al Pacino je skvělý herec, ale po celou dobu jsem se nemohl zbavit dojmu, že do této role se příliš nehodí a že by v ní lépe vynikl Robin Williams! 7/10 ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem o tomhle filmu v životě neslyšela, dokud nám ho náhodou nepouštěli v letadle. Příběh režiséra Taranskyho, který si jako svoji hlavní hvězdu vytvoří počítačovou bytost, mě dokázal strhnout jako máloco. Navíc dokonale popisuje dnešní světově hollywoodskou atmosféru, kdy lidi blázní po úžasné herečce, aniž ji znají, milují ji, ačkoliv ji nikdy neviděli, a tvrdí, že ji potkali, ačkoliv neexistuje... prostě film, který má něco do sebe a určitě tomu pomáhá i psychicky zlomený Al Pacino. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Když večer usínám, občas si se zavřenými oči představuji, že mám ve sklepě zamčeného něco takového. Virtuální svět s virtuální královnou, což ve spojení znamená virtuální život. Andrew Niccol skvěle vystihl moment, kdy se člověku může vše zbortit. Nemyslím si, že by v dnešním světě platilo pořekadlo "lež má krátké nohy", je však příjemné alespoň na chvíli doufat. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Jak jsem Simone viděl, hned jsem si vzpomněl na snímek Tintinova dobrodružství. Protože tohle je prostě budoucnost Hollywoodu a Andrew Niccol tímhle snímkem trošku předběhl dobu i když trošku očekávanou. Mám rád, když si někdo z Hollywoodu dělá srandu a Niccol si tu srandu dělal celou stopáž. Chce to asi odvahu. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Nevím co tady neštymovalo, ale bylo to jako lámání zubů u pily, která přece řeže jen nejkvalitnější dřevo, tak proč sakra?! Satirický pojatý snímek o pozadí filmových studií by se dal zpracovat daleko lépe. Takže hodnocení vyčerpal největší guru AL PACINO, který utáhne i příběh o slepici na posedu. Zvláštní paradox, že právě představitel Taranského, je typickým příkladem stigmatu zvaného hvězda, co pozvedne i největší propadák! :-) ()

Galerie (77)

Zajímavosti (7)

  • Viktor Lazansky (Al Pacino) nosí hodinky značky Rolex Datejust. (dyfur)
  • Vo filme môžeme viackrát počuť melódiu piesne "Adagio for Strings", ktorú hlavná postava použila do svojej snímky Východ a západ Slnka. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama