Reklama

Reklama

Viktor Taransky je režisér, scenárista a producent, kterého v poslední době pronásleduje pořádná smůla. Jeho poslední film byl propadák, teď mu utekla hvězda jeho nového filmu, rozmazlená Nicola. Viktor rozmary herců nesnáší, proto by se bez ní klidně obešel, jenže studio se obává pomsty herečky, a tak raději zruší smlouvu jemu. Zatímco si Viktor vyklízí kancelář, nabízí mu neznámý muž možnost využít "umělé herce". Zničený režisér mu nevěnuje velkou pozornost. Po několika měsících je mu doručen od neznámého balíček s harddiskem a speciálním programem, v němž počítačem simulovaní herci vypadají jako skuteční. Viktor si vybere simulaci číslo jedna, étericky krásnou Simone, kterou obsadí do hlavní role a natočí s ní film za své peníze. A pak se stane něco nečekaného, z jeho nového snímku je obrovský divácký hit a z neznámé herečky superhvězda... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (294)

H34D 

všechny recenze uživatele

Ač se Simone zpočátku jeví jako tuctová komedie s šedivě průměrnou a mnohokrát viděnou romantickou linkou, musím říct, že se mi velmi líbí, jakým směrem nás posléze začne Andrew Niccol vést. Kombinace lehkého a osvěžujícího humoru s "krutou" satirou na popkulturní společnost vychází s ohledem na úvod filmu až překvapivě dobře. Simone baví svou absurditou, vybízí k zamyšlení svou trefností a nakonec vzhledem k sympatickým hercům dokáže i trošku "pohladit po duši" svým klišovitým závěrem, aniž by v diváku vzbudila zdání, že je úplny idiot... Pěkná, odpočinková podívaná. 7/10 ()

Crazer 

všechny recenze uživatele

Musím konstatovat: Skvělé ba i přímo dokonalé! Tento film představuje originální nápad, který je výsledkem toho, jak člověk propadne závislosti. Čím více člověk chce, tím je to pro něj horší. V tomto filmu je velice zábavnou formou zachyceno davové šílenství, sahající ke kontinentálnímu až k celosvětovému po jedné fiktivní figurce. V jistých momentech jsem se opravdu nekontrolovatelně zasmál, jak má být ve správé komedii - navíc s Al Pacinem (a to se jen tak nevidí). Jasný důkaz toho, co dovede provést moderní počítačová technologie. Komedie, která si mě opravdu získala. Komedie, která se ke konci mění v drama, částečně až místy ve smutnou záležitost. Avšak nenechte se mýlit :)) ke konci jsem byl opět příjemně překvapen. Sečteno, podtrženo. VIRTUÁLNĚ NAVŽDY! ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Naše schopnost vytvářet podvrh převyšuje schopnost ho odhalit." A proto mohl ve filmu zazářit talentovaný objev Simone, o němž pouze režisér Taransky ví, že je výsledkem dokonale blonďatého uspořádání jedniček a nul. A já s tím nesouhlasím, protože já chci toužit po něčem příjemném pro oči, nos, ruce a tak podobně. Já chci skutečnou herečku a proto jsem se docela dost bavil, když se ji Taransky důvtipně snažil oživit pro diváky. Jenže to ostatní mě zase až tak moc nebavilo. Když však přemýšlím o tom, že mě virtuální krásky nebaví a vzpomenu si na všechny hvězdy Růžovek či Ulic, tak z toho ty neexistující holky nevycházejí zase tak špatně. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Andrew Niccol .. Andrew Niccol stvořil pozornosti hodné dílo. Bohužel plné malých a mnohdy zbytečných chyb, jenž nahlodávají poctivý intelektuální dojem nebo zkrátka nudí. Samotný námět je výborný a obsahuje spoustu skvělých narážek na účet herců, jejich popularity či jejich „zbytečnosti“ v nastupující době CGI herectví. Je až s podivem, jak může být slavný, populární a milovaný někdo, kdo se „jen“ objevuje na plátně/obrazovce. Viz dnešní reality show.. Co se herců týká, zaujmou zejména dva: samotná S1M0NE (Rachel Roberts), jenž nelze upřít kouzlo anděla, byť až přehnaně sladkého a umělého (což je záměr) a A1 Pacino, který je už sám o sobě herecky dostatečně poutavý. Též zaujme hudba, plná krásných motivů a celkové vizuální zpracování. 75%. ()

Alqarin 

všechny recenze uživatele

Čím dál aktuálnější a hrubě nedoceněná. Niccol chytře útočí na víc rovinách (digitalizace, divácká povrchnost, komerce) a všechny mu vychází a napodruhé jsem konečně mohl ocenit i jeho trademarkové vychytávky, aneb starý káry a žlutý filtry. Ideální kontrast s tím, jak strašidelná tahle potenciální budoucnost je. Přijde vážně čas, kdy se ve filmech bude digitálně upravovat a vylaďovat každá pitomost a štáby zleniví, jelikož se všechno dodělá v postopro? Počkat, on už vlastně přišel... ()

Galerie (77)

Zajímavosti (6)

  • V rámci propagační kampaně k filmu se objevilo tvrzení, že Simone (Rachel Roberts) je fotorealistická počítačem vytvořená osoba. Současně byly také vytvořeny webové stránky dalších fiktivních filmů, ve kterých údajně Simone hrála. (Caaslav)
  • Vo filme môžeme viackrát počuť melódiu piesne "Adagio for Strings", ktorú hlavná postava použila do svojej snímky Východ a západ Slnka. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama