Reklama

Reklama

Série(5) / Epizody(45)

Obsahy(1)

Oblíbené trio je zpět. Jeremy Clarkson, Richard Hammond a James May se vrací v novém seriálu The Grand Tour, který je nepřímým pokračováním jejich posledního působení v Top Gearu. Naše trojka se vydává na cestu po celém světě, kde testuje různá auta, plní úkoly a především si užívají život jako "motoristi ve středním věku", kdy každou epizodu uvádí v jejich mobilním stanu. (UncleMorty)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (175)

wooozie 

všechny recenze uživatele

A tenhle znáte? Víte, jaký je rozdíl mezi americkým a britským humorem? Ne? Tak se podívejte na The Grand Tour a na původní Top Gear a musíte mít jasno. Ale vážně, je to pořád parádní záležitost, u které se dá dobře bavit, ale z televizního pořadu o autech se stala pouhá show, brutálně zaměřená na americké publikum, tzn. čistou chemii mezi úhlavní trojkou vystřídal zbytečně do puntíku naplánovaný scénář, plný střelby, výbuchů, efektů a nepřirozených a špatně vypointovaných konců. První série byla naplněna nostalgií z návratu starých známých tváří, ale až druhá série bude křest ohněm a rozhodne, jestli se nechá britská trojka zválcovat v tomto případě zbytečně přemrštěným rádoby vtipným americkým smyslem pro humor, který jim ani trochu nesedne. ()

Fisek 

všechny recenze uživatele

Top Gear byla vskutku jedinečná show, která neměla konkurenci doma ani nikde jinde v zahraničí. Ale poslední série s kvalitou klesaly níž a níž. Posledním hřebíkem do rakve bylo nové obsazení, takže jsem rád, že žezlo převzal Amazon, a můžeme si dál užívat Clarksona a spol, a prozatím musím říct, že se mi velice líbí jak se The Grand Tour vyvíjí. V každém díle jsou schopni vytáhnout něco dostatečně nového a zajímavého, aby nejen těch 60 minut zabili, ale především pobavili. Dvoudílný speciál byl naprosto vynikající, který dosáhl kvalit starého Top Gearu a vlastně jsem zapomněl, že sleduju něco jiného. Samotné díly tedy nejsou na maximální hodnocení, ale ve větším měřítku super podívaná… I když, narovinu, „starý“ Top Gear je stejně nejlepší. But then again, kdo má rád auta, zákonitě si zde bude libovat. ()

Reklama

Urukhaj98 

všechny recenze uživatele

Clarkson, Hammond, May. To oni jsou, respektive byli, Top Gear. Po jejich odchodu pořad ztratil svoje kouzlo, nicméně na pomoc přispěchal Amazon a tak mohla takhle nyní již ikonická trojice pokračovat v duchovním nástupci Top Gearu, vtipně (a možná i z trucu) pojmenovaném The Grand Tour. A ačkoliv je z pořadu znát, že nejlepší léta z Top Gearu už jsou za námi, pořád se jedná neskutečně zábavnou podívanou, která nyní víc než na autech stojí právě na komediální sehranosti moderátorů. A mně to vůbec nevadí. 9/10 ()

SamanthaM.M 

všechny recenze uživatele

Myslela som si, že Amazon nikdy nebude schopný napodobniť to kúzlo Top Gearu, ktoré vyčarovalo BBC, ale dokázali to a už po prvých troch minútach som sa zmenila na roztekajúcu sa mláčku sĺz. Po ďalších 30 minútach som sa tak vyškierala, až ma bolela sánka. Láska k rýchlym autám proste nezávisí od produkčnej spločnosti, ale od Jeremyho, Richarda a Jamesa. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Velká trojka je zpátky a po třech dílech se nebojím říct, že je jejich Velká jízda čím dál lepší! Po velkolepém úvodu, při kterém jsem měl husinu po celém těle, jsem byl čím dál nadšenější a vlastně jediné, co mi na tom pořadu nesedí, je Američan (závodní jezdec, Ebola Drome je ale docela fajn) a Celebrity Brain Crash, i když to se Simonem Peggem bylo docela dobrý. Jinak je to ale naprosto geniální a já tomu nemám absolutně co vytknout, protože se mi to díl od dílu líbí čím dál víc a nemůžu se dočkat, co bude dál. Je to samozřejmě mnohem, mnohem vtipnější než Top Gear, mnohem víc si dělají srandu sami ze sebe, z publika, z BBC, z komunistů a magie jejich humoru je prostě neskutečně obrovská. Vyhazov jim rozhodně prospěl, protože ve studiových částech jsou mnohem odvážnější, jinak je to ale v podstatě naprosto přesná kopie Top Gearu, jen je v mnoha místech lepší, ale ne tak, aby se od sebe oba pořady daly nějak snadněji rozlišit. První díl o svaté trojici superaut byl možná trochu moc natahovaný (ale skutečně jen velmi málo), ale všechny tři byly třeskutě vtipné, každý jiným způsobem a každý díl překonal ten předchozí. Škoda, že patnáct let strávili (jak sami řekli) zbytečnou prací a vyhazovy, protože až těch dílů bude víc, Top Gear to po poslední, naprosto zoufalé sérii, snad úplně položí, protože automobilová show může být očividně jenom jedna. 100%. Chci víc a víc! Nejlepší novinka letošního roku a možná nejenom toho. ()

Galerie (98)

Zajímavosti (30)

  • Celebrity Braincrash, část s celebritami v 1. sérii, měla původně probíhat tak, že by daná celebrita přišla až do stanu a tam by hrála na herní konzoli jakousi hru a skóre by se zapisovalo na tabuli. Avšak necelý týden před začátkem natáčení se rozhodli tuto část vypustit, protože sledovat někoho, jak hraje hru na konzoli je podle slov Jeremyho Clarksona „boring as shit“. Po tomto rozhodnutí ale začali všichni panikařit: „Sakra, co budeme dělat?“ a až utichl poslední záchvat paniky, někdo navrhl, že by celebrity mohli zemřít nějakým zábavným způsobem ještě dřív, než přijdou do stanu, a tak se stalo. Pro nízkou popularitu byla tato část ve 2. sérii nahrazena tématem „Celebrity Face Off“ – tedy, že proti sobě závodí celebrity z různých odvětví zábavního průmyslu. (Maulincio)
  • Během závodu Formula Easter si lze na více závodních vozech všimnout písmen MTX. Jedná se o zkratku československé (a později české) společnosti Metalex, která se zabývá stavbou a úpravou vozů pro sportovní a závodní účely. (machonza)
  • Ve druhé sérii se testovacím jezdcem stala Abbie Eaton. Britská závodnice, která od deseti let závodila na motokárách, později se zúčastnila série SAXMAX, britského poháru vozů GT, série Mazda MX-5 Cup a Super Cup, GT Cup a v roce 2017 závodila i v sérii Blancpain GT, kde řídila vůz Ferrari 488 GT3 (tým AF Corse). Poprvé za volantem GT3 a také poprvé na okruhu Monza v Itálii. Z 52 vozů skončila na první pozici v sérii AM Cup, čímž se stala první ženou, která kdy vyhrála třídu v této sérii. V pořadu tak nahradila Mika Skinnera, přezdívaného Američan, který byl vyměněn pro nízkou popularitu. (Maulincio)

Související novinky

Amazon zachránil The Expanse

Amazon zachránil The Expanse

28.05.2018

Nejspíš vám neuniklo, že zažíváme válku kabelovek a streamovacích služeb. Všichni se totiž snaží mít co nejlepší a nejatraktivnější obsah a předehnat tak konkurenci. V čele pelotonu se momentálně… (více)

Reklama

Reklama