Reklama

Reklama

S Madonnou v posteli

  • Česko Madonna: Hra na pravdu (více)
Trailer

Obsahy(1)

Celovečerní stylizovaný dokument zachytává Madonnu, zpěváčku, která s neomylností ví, jaké hudební trendy si žádá publikum, v době jejího celosvětového koncertního turné Blond Ambition v roce 1990. Dokument se však neodehrává jen na jevišti, ale i v zákulisí, kde vystoupí mnohé celebrity šoubyznysu. Místy provokativní erotika je přítomná v podtextu filmu, i když celek se zaměřil na neobyčejně obyčejné úkony v životě této kontroverzní hvězdy. Zkrátka - Madonna, jaká ve skutečnosti je, na jevišti i za ním, matka rodiny svých tanečníků, bohyně sexu pro milióny obdivovatelů, podnikatelka, zpěvačka, tanečnice... Největší superstar světa hudby. Samozřejmě, pro její věrné fanoušky. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (9)

  • Pracovní název filmu byl „Truth or Dare: On the Road, Behind the Scenes and In Bed with Madonna“, ale Madonně přišel příliš dlouhý a nechala ho zkrátit. Mimo USA pak Miramax prosadil název In Bed with Madonna, protože „hra na pravdu“ („truth or dare“) není v některých zemích tak známá. Madonna tento název později označila za nudný a fádní. (kenny.h)
  • Kvůli rozhodnutí rozdělit film na barevnou a černobílou část odstoupil od smlouvy původní producent New Line Cinema a distribuce se ujal Miramax. Bylo natočeno přes 200 hodin záznamu a první sestřih dokumentu trval přes 3 hodiny. Producent Harvey Weinstein přinutil Aleka Keshishiana film zkrátit na necelé dvě. (kenny.h)
  • Po dokončení pozvala Madonna skupinu přátel na promítání hrubého sestřihu v domácím kině Warrena Beattyho. Tomu se film nelíbil a přes právníka žádal o vystřižení některých „svých“ scén. V soukromí se nakonec s Madonnou domluvili a konkrétní záběry byly odstraněny. (kenny.h)
  • Aby co nejméně rušili, nosili členové Alekova štábu černé oblečení a měli zakázáno s kýmkoliv z Madonniny suity intereagovat. Na kamerách pak používali clony, které vypadaly jako zrcadla. (kenny.h)
  • Film měl všeobecně pozitivní recenze a mnoho kritiků oceňovalo právě náhled do zákulisí. Do roku 2002, kdy ho překonal Bowling for Columbine (2002), byl komerčně nejúspěšnějším dokumentem se ziskem 29 milionů amerických dolarů. Zároveň je považován za průkopnický počin v zobrazení homosexuality jako běžné věci a přirovnáván k dokumentu Paris Is Burning (1990). Přesto byla Madonna nominována na cenu Razzies jako nejhorší herečka. (kenny.h)
  • Film vznikl tak, že Madonna viděla na videu Keshishianovu divadelní inscenaci „Wuthering Heights“ od Emily Brontë na Harvardu a začala se zajímat o jeho práci. Později Aleka požádala, aby natočil pro HBO film o koncertním turné „Blond Ambition“. Původně mělo jít o klasický záznam koncertu, ale záběry ze zákulisí Keshishian popsal jako „Felliniho dysfunkční rodinu“ a přesvědčil Madonnu změnit koncept a natočit dokumentární film. Mnoho lidí před změnou varovalo a jako příklad dávali dokument Rattle and Hum (1988) skupiny U2, v té době považovaný za komerčně i divácky neúspěšný. Madonna nakonec projekt sama financovala i produkovala. (kenny.h)
  • Film dokumentuje první velké turné zpěvačky Madonny v 90. letech. To začalo 13. dubna v Mukuhari v Japonsku a končilo 5. srpna 1990 v Nice ve Francii. Během turné navštívila 27 měst a vyprodala všechny show kromě jedné v Itálii, které bylo zrušeno kvůli reakcím na její obsah. (Cheeker)

Reklama

Reklama