Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Margaret Thatcherová přijede na hrad Balmoral, ale do královské rodiny nezapadne. Charles si musí vybrat mezi láskou a rodinnými povinnostmi. (Netflix)

Recenze (16)

Jacinda 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chudák jelen. Chudák Charles... A vlastně i chudák Margaret, která proti královně babě v tesilové sukni vyznívá jako skutečný státník. Ne fakt, jestli je tohle jen částečná pravda, pak je britská královská rodina skutečně jen skupina nabubřelých přežitých panáků. Premiéři pracovali nonstop, zatímco královna, která ve svých kostýmech vypadala jak tetka z vesnice, si chodí v galoších po skotsku a diví se, že někomu to nepřijde in. Moc se nedivím, že šla tehdy británie do pr.... ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S hodnocením druhé epizody jsem měl docela problém. Byla určitě lepší než úvodní díl, ale na druhou stranu už mi tvůrci seriálu nejednou dokázali, že to umí ještě mnohem líp. Jako jeden z mála lidí na celé naší zemské kouli jsem lady Di nikdy nemusel a z jejího vypočítavého soucítění se mi vždycky trochu zvedal kufr, takže mě asi čtvrtá sezóna moc těšit nebude, ale Emmu Corrin musím za její výkon chca nechca pochválit. O čtvrté hvězdičce ale rozhodlo parádní vystoupení Gillian Anderson, její ministerská předsedkyně je stejně přesvědčivá jako svého času Winston Churchill Johna Lithgowa. 4*- ()

Reklama

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lepší než díl úvodní, nicméně o korunu nejde, jelikož si celou část pro sebe suverénně ukradla Gillian Anderson, v roli Margaret Thatcherové. Její výkon zavání oceněním. Královna z dvojice "vládnoucích žen v přechodu" vychází jako omezená slepice, scény s Dianou se mi táhnou, je zřejmé, že má být pro diváka lákadlem, však premiérka ji válcuje s přehledem, Charles fajn, Heleny zoufale málo. ()

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zapomněla jsem zmínit ještě jednoho velkýho hráče - Thatcherovou! Jak jsem na ni mohla zapomenout! Dočkali jsme se Železný lady. Politika stranou - herečka ji hraje bravurně, včetně hlasu a všech drobných pohybů a nuancí. Vím, že je Koruna hlavně o královský rodině, ale nevadilo by mi, kdybysme dostali víc Thatcherový a jejího manžela. Oni mají tak dobrou dynamiku, jejich rozhovory bych poslouchala třeba hodinu. Cesta na zámek ve Skotsku mě zároveň pobavila, ale taky jsem skoro fyzicky cítila trapnost, když museli hrát chlastací hru, nebo šli na jelena a premiérka si vzala modrej kabát. Nedivím se, že odtamtud vypadli co nejdřív to šlo. Existuje ten test? Protože bizarnější věc jsem snad ještě neviděla. Představte si, že pozvete svýho premiéra, aby si s váma zahrál flašku. A Charles má po ptákách. Rodina dala jasně najevo, že je to Diana nebo nikdo, a tragédie začíná. Hodnocení: nevím, jestli chci sledovat drama mezi Dianou a Charlesem, to bude bolestivý/10 ()

IZFNP 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizóda sa nesie v podobnom duchu ako tá prvá. Dramaticky sa drží pri zemi a diváka neždíme, skôr ho len zľahka uvádza do deja. Emma Corrin čoby Diana je čarovná a celý diel je umne vystavaný na kontraste jej pôsobenia na Balmorale s tým, ktoré kráľovská rodina dostala od Margaret Thatcher. Gillian Anderson si v tejto úlohe kradne diel pre seba a Oliviu Coleman naprosto zatieňuje. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama