Reklama

Reklama

Koruna - Série 4

(série)
Trailer 3
Velká Británie, 2020, 9 h 4 min (Minutáž: 50–60 min)

Tvůrci:

Peter Morgan

Scénář:

Peter Morgan

Hudba:

Martin Phipps

Hrají:

Olivia Colman, Tobias Menzies, Helena Bonham Carter, Gillian Anderson, Erin Doherty, Emma Corrin, Josh O'Connor, Claire Foy, Emerald Fennell, Marion Bailey (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

V osmdesátých letech řeší Alžběta spory s premiérkou Margaret Thatcherovou. Princ Charles se ožení s Dianou, ale v manželství jim to vůbec neklape. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (61)

nonick1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přeci jen je znát, že po předchozích několika desítkách dílů seriál poněkud ztrácí dech - sice pozvolna, ale přesto. Možná je to i tím, že ona působivá retro atmosféra prvních dvou řad je nenávratně ta tam - a současnost už takovou starosvětskou poetiku, bohužel, nenabízí. Nutno ovšem dodat, že i tak je ve čtvrté řadě laťka proklatě vysoko a svou zásluhu na tom mají kromě vynikajících představitelek královny Alžběty a Margaret Thatcherové, zejména Emma Corin a Josh O'Connor v rolích princezny Diany a price Charlese, jehož vykreslení v seriálu mu k manželské ani královské cti příliš neslouží. ()

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To, že Morgan s grácií vede herce k životním výkonům, že umí famózně zapojovat hudbu a s razancí dávkovat dialogy, to všechno už je jasný dávno. Letos ale svý schopnosti ještě vylevloval. Zatímco v předchozích řadách zabíjel v jednotlivejch epkách, ta čtvrtá je pevná jako Thatcherový trvalá. Graduje. Dusí atmoškou. A má ten nejtragičtější příběh o princovi a princezně, kterej kdy kdo napsal. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší série Koruny to sice není, ale z pětihvězdičkového standartu se rozhodně neubírá a mé tvrzení o nejlepším seriálu současnosti se jen potvrzuje. Také všichni herci jsou stále famózní, ale přesto je daleko za sebou nechávají představitelé Charlese a Diany, kteří jsou jednak famózní jak herecky, tak vizuálně. A i tyhle dva si na chleba maže Železna Gillian, která je absolutní vládkyně této sezóny a vždy, když je na scéně, tak si veškerý prostor krade jen a jen pro sebe. Její nejlepší role! Všech deset dilů opět servíruje naprosto prvotřídní drama, které na kvalitách neztrácí ani maličko. Ani se mi nechce věřit, že příště se už zase vymění obsazení. 98%. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokonalý! Seriál si ode mě zase vysloužil plný počet hvězdiček za čtvrtou sérii, která je skvělá. Emma Corrin v roli Diany je skvělou volbou, nedokážu si představit nikoho lepšího. Do série dali spoustu důležitých věcí, jsem ráda, že se to neopíralo jen o nešťastné manželství Charlese a Diany. Dva díly mě i překvapili tím, že jsem nevěděla, že se něco takového stalo, takže za to palec nahoru. K dalšímu obsazení pro nadcházející série jsem lehce skeptická, ale uvidíme. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Místo pohádky tragédie. Nemá smysl počítat, kolikrát mě seriál překvapil, dojal, rozlítil, nebo rovnou deprimoval, stejně tak se nebudu dlouze rozepisovat o tom, jak si to všichni hrozně dávají, od Olivie Colman až po nováčka Emmu Corrin, tohle jsou Emmy výkony kam se podíváš. Asi nejvíc mi letos imponovala hudba, se kterou se tvůrci naučili pracovat tak, aby nezastiňovala obraz, jako tomu občas bylo v předchozích řadách, ale když už se některá z melodií ozvala, tak to stálo za to. Stejně tak se mi líbil střih i zvolená forma vyprávění, konkrétně u páté a sedmé epizody. Některé epizody jako osmá měly za mě o něco slabší linku, ale v porovnání s občasnou vatou předchozí série to furt bylo značné vylepšení. Stejně jako na konci druhé řady mě pak mrzí, že si zase budu muset zvykat na nové tváře, ale to už holt k tomuhle seriálu patří. 9/10 ()

Galerie (146)

Zajímavosti (5)

  • Když Charles (Josh O'Connor) vstoupí do katedrály sv. Pavla, tak následující záběry z interiéru jsou z Westminsterského opatství. (Natabar)
  • Původní název epizody Favourites odkazuje na film Favoritka (2018), za který získala představitelka královny Olivia Colman Oscara. (Anife)
  • V průběhu epizody a v závěrečných titulcích zazní skladba americké zpěvačky a skladatelky Stevie Nicks „Edge of Seventeen“. (Gtados)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama