Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V tomhle království je opravdu něco v nepořádku. Paní královnu (I. Janžurová) sužuje hypochondrie, princezna Karolínka (D. Patrasová) je rozmazlená, rádce (J. Krampol) je proradný a vypočítavý. A všichni ráčkují, protože to princezna považuje za znamení urozeného původu. A pak je tu syn chůvy (J. Bohdalová), zahradník Kryštof (J. Čenský), který princeznu tajně miluje. A tak je jen na něm, aby jí napravil hlavu… "Já nemám zámek", "Kdekdo to ví" a hlavně "Královské reggae". To jsou jen některé z nezapomenutelných písniček dnešní veselé pohádky. Pojďme se společně znovu podívat, jak to dopadne s princeznou, která si zakládala na svém „urozeném er“… (Česká televize)

(více)

Recenze (172)

SlecnaSmilly 

všechny recenze uživatele

Totálně podceněná pohádka, evidentně spousta lidí neumí obstojně ráčkovat, a tak vzteky rudnou a hází do hodnocení trojhvězdí, tss. Přitom jako kritérium pro výběr životního partnera mi to přijde obstojné. Jako nejlepší partie široko daleko mi teda vychází Daniel Nekonečný, nejenže má krásně znělé er, ale co si tak vzpomínám, tak i jeho sykavky stály za hřích. Daniel miluje žlutou barvu, tygry, papoušky a flitry, což mi přijde úžasný a navíc oceňuji jeho brilantní práci se samoopalovákem. Akorát nevím, jak na tom teď je, jelikož jsem ten jeho rozesmátý kukuč už dlouho na televizní obrazovce neviděla, snad mi tedy moc nesešel nebo nedej bože, aby ztratil něco ze svého optimismu, hafanana. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Milé děti, chcete vidět, jak si v dobách normalizace soudruzi představovali reggae? No, docela bizardně, ty vole. Vysvětlím ti to takhle: Rastafariány Bohdalovou s Janžurovou navlíkli do šíleně nepraktických hadrů, že to vypadalo jako úbor nějaké baronky ze sedmnáctýho století. Jeden z nich měl na hlavě takový nešikovně uvázaný šátek s vybledlými rasta barvami. Taneční kreace jednoho z hlavních zpěváků spočívaly v tom, že chodil dokola kolem druhého zpěváka. Ten měl zas na hlavě středověkou rytířskou helmu, patrně proto, aby zamaskovali, že vůbec nezpívá. Text komunistického reggae, vtipně převedeného do kostýmy nabité pohádky, spočíval v tom, že když někdo ráčil kráčet v brnění a měl na něm rádoby erb, a že když nebyl urozen, rychle byl prozrazen, když neříkal krásné ryčné "er". Tak ten si říkal o malér. Kdyby jen ryčné "er", dodávám. ()

Reklama

majky19 

všechny recenze uživatele

Tuto pohádku jsem viděl snad jen dvakrát, a musím říci, že ve srovnání zejména s dnešní produkcí nebyla vůbec špatná. Představila se v ní totiž celá řada předních, oblíbených českých herců, počínaje samozřejmě Dádou Patrasovou a Janem Čenským a Ivou Janžurovou s Jiřkou Bohdalovou konče. V paměti mi ale utkvěla zejména díky postavě proradného a ráčkujícího rádce v podání Jiřího Krampola, který se své role zhostil opravdu velmi dobře. Navíc je pohádka doprovázena řadou milých písniček, které si snad většina z nás z dětství pamatuje. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Podíval jsem se proto, abych věděl ze které pohádky pochází skvělý song ,,Královské reggé´´, který by neměl chybět na žádné párty. Netušil jsem, že to bude celé tak uzpívané a že si tři songy (byť ten druhý není k zahození) střihne i Čenský ve své další parodii na prince. Tyhlety levné archivní studiové pohádky obecně nemám rádm takže z mé strany mávnutí rukou a nepříliš velký zájem. Opravdu mě to nějak extra nebralo. Kdo ale někdy rráčkoval určitě si rád dvě hvězdy přidá,, kdo nikdy netrpěl žádnou vadou řeči možná si naopak dvě hvězdy uberre, ale pořád zbyde alespoň  supeer Krampolův prrorradný rrádce se svým tanečkem  a ikonické umbabaum. ()

FantoMaSk 

všechny recenze uživatele

Po mnoha, mnoha letech, kdy jsem tuto pohádku v dětství viděl naposled, jsem ji konečně shlédl i v dospělém věku a nestačím se divit, jak příjemně na mě působila. Krásné písničky Zdeňka Rytíře (zdaleka nejen "umbaba ů"), netradiční obsazení, které ale funguje na jedničku, roztomilá Dáda, a i ten Honza Čenský, až bych to do něj po jeho výkonu v pohádce Princové jsou na draka v životě neřekl, taky zpíval i hrál docela hezky. Z letošních Vánoc vedle klasiky s Čerty nejsou žerty asi nejhezčí pohádka, na kterou jsem zatím v TV narazil. A to prosím prakticky v pěti lidech před kamerou. Bravo! ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Královna (Iva Janžurová) si čte v knize z roku 1923 „Domácí lékařka“ od Jenny Springer. (Nick321)

Reklama

Reklama