Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V tomhle království je opravdu něco v nepořádku. Paní královnu (I. Janžurová) sužuje hypochondrie, princezna Karolínka (D. Patrasová) je rozmazlená, rádce (J. Krampol) je proradný a vypočítavý. A všichni ráčkují, protože to princezna považuje za znamení urozeného původu. A pak je tu syn chůvy (J. Bohdalová), zahradník Kryštof (J. Čenský), který princeznu tajně miluje. A tak je jen na něm, aby jí napravil hlavu… "Já nemám zámek", "Kdekdo to ví" a hlavně "Královské reggae". To jsou jen některé z nezapomenutelných písniček dnešní veselé pohádky. Pojďme se společně znovu podívat, jak to dopadne s princeznou, která si zakládala na svém „urozeném er“… (Česká televize)

(více)

Recenze (171)

crackonosh 

všechny recenze uživatele

Stěží uvěřitelná pitomost, která baví i po třiceti a více letech. Láce z toho stříká na všechny strany, ale zejména ústřední skladba Umbabů, umbaba-umba-umba patří do zlatého fondu české televizní pohádky. Přehlídka roztomilých kreténů sestává z úlisného rádce Krampola, nesnesitelné královny Hypochondrie I., její debilní dcery a zoufalého panice-zahradníka. Tahle kombinace funguje lépe nežli sledování Výměny manželek. ()

majky19 

všechny recenze uživatele

Tuto pohádku jsem viděl snad jen dvakrát, a musím říci, že ve srovnání zejména s dnešní produkcí nebyla vůbec špatná. Představila se v ní totiž celá řada předních, oblíbených českých herců, počínaje samozřejmě Dádou Patrasovou a Janem Čenským a Ivou Janžurovou s Jiřkou Bohdalovou konče. V paměti mi ale utkvěla zejména díky postavě proradného a ráčkujícího rádce v podání Jiřího Krampola, který se své role zhostil opravdu velmi dobře. Navíc je pohádka doprovázena řadou milých písniček, které si snad většina z nás z dětství pamatuje. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

To bylo království opravdu k pohledání, i kdyby jeden prstíčkem hrabal, tak takové nenajde. Vlastně je to úplně jednoduchá pohádka, ale vtipná a kouzelná. Královské regee je průdce nakažlivá písnička. Jen tak ji z hlavy nedostanete. Krampol byl jako královský rada perfektní figurka. Toho překoná snad jen Súrio Mário Voříšek. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-4* Jedna z těch lepších televizních pohádek, kterou si dobře pamatuju a i po zopakování se mi líbila a zároveň patrně nejlepší od režiséra Karlíka. Nakonec i trochu nadhodnocuju, protože těch dobrých televizních pohádek bylo natočeno poskrovnu a tahle si nejspíš zaslouží dostat do červených čísel. Mezi ty lepší ji vyzdvihuje hlavně humor a herecké výkony Janžurky, Bohdalky i Krampola a samozřejmě i nostalgie. Na písničky moc nejsem, ale ta jedna je opravdu kultovní a nezapomenutelná ;-). Takže kdo nezná, tak vzhůrrru na ni ... [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] A zase nutné BLÁBOLENÍ u kratších komentářů nakonec, kvůli zdejšímu omezujícímu pravidlu pro recenze (vysvětlení najdete v mém deníčku) ... BLA BLA BLA BLA BLA BLA ()

pipapa odpad!

všechny recenze uživatele

Tuhle "krrrrávovinku" nemohla zachránit ani Janžurová s Bohdalovou. Ráčkovat jenom proto, že si to někdo přeje? Pohádka, která učí děti ráčkovat? Nemělo by to být spíš naopak? Jinak mi to ráčkování, do kterého se museli herci evidentně nutit, lezlo totálně na nervy. Po deseti minutách jsem to vypla a už nikdy více ! ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Královna (Iva Janžurová) si čte v knize z roku 1923 „Domácí lékařka“ od Jenny Springer. (Nick321)

Reklama

Reklama