Reklama

Reklama

Tajemný mnich, legendární čínský mistr kung-fu, už šedesát let cestuje po světě s magickým svitkem, jenž dodává svému majiteli neomezenou sílu. Dnes musí najít svého nástupce, zodpovědného člověka, kterému by svitek mohl předat. Kar je mladý, do sebe zahleděný sanfranciský výrostek a pouliční spekulant. Když mnichovi jednoho dne zachrání život, zvolí si ho za svého následníka. To však ještě netuší, co je Kar zač a kolik práce ho bude stát naučit jej zodpovědnosti... Ve snímku plném svěžího humoru a rychlých karate mlátiček si hlavní zápornou roli kung-fu zloducha, usilujícího o magický svitek, zahrál Karel Roden, který kvůli této roli absolvoval tvrdé lekce kung-fu. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (325)

Campbell 

všechny recenze uživatele

No abych řekl pravdu, líbilo semi to. Dobří herci hlavně tedy klasik Fat, příjemný Scott a sexy King, a navrch Roden. Efekty jsou na celkem klasické úrovni, prostě takové jakou by jste u takového filmu čekaly. Nejvíc na tomhle filmu rozhodně ztrácí příběh. Ale zase jsou tu poměrně dobře zvládnuté akční pasáže. Takže za ty herce, akci, atd... 4*. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Bohužel asi jako jeden z mála, kterému se takovéhle filmy líbí. Scénář sice trochu místy pokulhává, ale herecké ambice Seanna W.Scotta se projevili i jinou cestou než v komediální sérii prciček, což mě docela mile překvapilo. A Jaime King se předvedla v celé své kráse, která filmu dodala šmrnc. Záporňáka si Karel Roden opět vychutnal dosytosti a myslím-vydařilo se. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Příštích šedesát let bude pro tebe velice zajímavých............ Vůbec nechápu, proč nemohl Karel Roden nadabovat sám sebe. Scénka, kdy zaťuká na dveře kláštera a zeptá se - CITUJI - Je někdo doma ?........... dokáže rozesmát a divák ihned pochopí, že tohle je prostě Rodenův humor. Zapamatujte si větu - ...a porazí armádu nepřátel a nad hlavou mu budou létat jeřáby... - je to klíčová věta příběhu a až uslyšíte její aplikaci rozesmějete se, já tedy řval smíchy. V současnosti, ve které se příběh odehrává se setká celkem povedená dvojice. Jsou sympaťáci a kupodivu i jejich humor je nevtíravý a úsměvný. DIALOG : MNICH (Chou Yun-Fat) - Udržovat tělo čisté, znamená nezabíjet živé bytosti. (Mluví o hod-dogách) KAR (Seann William Scott) - Já nic nezabil, já to chci jen sníst......... A když ve filmu přestanete věřit na zemskou přitažlivost, určitě si tento dobrodružně akční snímek užijete. Finální souboj je skvělej a přiznám se, měl jsem problém komu vlastně fandit. Karel Roden si tu zahrál postavu Strukera. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Toto je typický film, pri ktorom si po dopozeraní poviete, o čo tu vlastne išlo. Veľká zlátanina s evidentne digitálnymi bojmi a okrem Seanna Williama Scotta s veľmi nesympatickými hercami, predovšetkým teda Jaime King. Najviac čo pokazilo film je strašne pocukrovaný koniec. Posledný klinec do rakvy už potom dávajú strašné dialógy - postavy konajú viac ako nelogicky. Nepriestrelný mních ma stál takmer 2 hodiny môjho života, ktoré nikdy nedostanem späť. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Chow Yun Fat musí hledat svého nástupce, odpovědného člověka, kterému by svitek mohl přenechat. Kar je mladý, do sebe zahleděný výrostek, a když jednoho dne mnichovi zachrání život, mnich si ho zvolí za svého následníka. To však netuší, že s Karem budou jenom potíže. Tahle dobrodružná komedie má velmi triviální scénář a nechce se ani věřit, že se místy na ni dá dívat. Spousta momentů je zaobalena do rádoby dobrodružného hávu a herci v čele s náckem Karlem Rodenem pěkně přehrávají a nic se tady nedá moc pochválit. Je to nenáročný film s podprůměrným scénářem. Podle toho taky vypadá. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (12)

Související novinky

Dračí koule Chowa Yun-Fata

Dračí koule Chowa Yun-Fata

21.12.2007

Uvědomujeme si, že to zní jako laciný fórek, ale pro název kung-fu fantasy Dragonball prozatím nemáme překlad, který by zněl méně dvojsmyslně (jsme docela zvědaví, jak si s tím poradí tuzemský… (více)

Reklama

Reklama