foto

Jan Vondráček

  • nar. 16.8.1966 (54 let)
    Praha, Československo

Biografie

Jan Vondráček vystudoval gymnázium a po vojně (kde působil v Armádním uměleckém souboru) nastoupil studium na katedře alternativního a loutkového divadla DAMU. Po jeho řádném ukončení v roce 1994 se stal členem nově vzniklého Dejvického divadla. Odtud odešel spolu s dalšími kolegy do souboru Divadla v Dlouhé. K divadelním inscenacím rovněž skládá a aranžuje hudbu. Výborně zpívá a hraje na několik hudebních nástrojů.

Jeho nesporné činoherní kvality pak prověřily mnohé role, za hlavní úlohu Lelia v Goldoniho Lháři získal několik cen za herecký výkon, především Cenu Alfréda Radoka za mužský herecký výkon za rok 2005. V roce 2012 se ujal první samostatné režie představení Kdyby tisíc klarinetů v Divadle pod Palmovkou. Před filmovou kamerou se poprvé mihl již v roce 1983 v Herzově Strace v hrsti. První větší filmovou rolí byl Vychodil v Sametových vrazích (2005) režiséra J. Svobody. V koprodukčním snímku Pokoj v duši (2009) hrál kněze Marka. V roce 2013 ztělesnil ve snímku Příběh kmotra, roli Tipla, komplice hlavního hrdiny v podání O. Vetchého.

Několik zajímavých příležitostí mu dala rovněž televize. V roce 2014 si zahrál v seriálu České století roli Oldřicha Černíka. Ve filmu Hlas pro římského krále (2016) byl představitelem francouzského krále Karla IV. Sličného, v seriálu Já, Mattoni (2016) si zahrál roli Lea von Mattoniho, syna hlavního představitele.

Rozsáhlá je rovněž jeho práce v dabingu. Jeho hlas se stal známý především díky seriálu Mentalista, kde mluví hlavní postavu Patrika Janea. V roce 2010 obdržel za tento dabérský výkon diváckou Cenu Františka Filipovského.

Syn Vojtěch Vondráček studuje herectví a má za sebou již několik epizodních postav v televizních seriálech, např. Gympl s (r)učením omezeným nebo Vraždy v kruhu.

Viktor "Corado" Zollmann

Herecká filmografie

Filmy

2020 Mlsné medvědí příběhy
2019 Cesta do nemožna
Cukr (studentský film)
Teroristka
Velké dobrodružství Čtyřlístku
2018 Balada o pilotovi (TV film)
Dvě nevěsty a jedna svatba
Hasičárna Telecí (TV film)
Jan Palach
2017 Hurvínek a kouzelné muzeum
Lajka
Přání k mání
2016 Ani ve snu!
Hlas pro římského krále (TV film)
Ostravak Ostravski
Řachanda
2015 Svatojánský věneček (TV film)
2014 Poslední cyklista (TV film)
2013 Cyril a Metoděj – Apoštolové Slovanů
Příběh kmotra
Případ pro rybáře (TV film)
2012 Aplaus (TV film)
Modrý tygr
O pokladech (TV film)
Praho, má lásko (studentský film)
Probudím se včera
Vánoční hvězda (TV film)
2011 Alois Nebel
Lidice
Perfect Days - I ženy mají své dny
Villa Faber (TV film)
2010 Bludičky (TV film)
2009 Aljona (TV film)
Dilino a čert (TV film)
Klub osamělých srdcí (TV film)
Nepolepšitelný (TV film)
O království z nudlí a štěstí bez konce (TV film)
Pokoj v duši
Post Bellum (TV film)
2008 Bathory
Kouzla králů (TV film)
Lovec vodního ticha (TV film)
Nebe a Vincek (TV film)
Vlna (TV film)
Vy nám taky, šéfe!
Ztracený princ (TV film)
Šejdrem (TV film)
2007 Boží duha (TV film)
Operace Silver A (TV film)
2006 Tajemství Lesní země (TV film)
Úřední hodiny (studentský film)
2005 Rajónové blues (TV film)
Sametoví vrazi
2004 Hodný chlapec (TV film)
2002 Lidé z autobusů (studentský film)
Malá nesdělení (studentský film)
Udělení milosti se zamítá (TV film)
Z rodinného alba (TV film)
2001 Druhý plán (studentský film)
1999 Návrat ztraceného ráje
1998 Císař a tambor
1997 Báječná léta pod psa
Trampoty pana Humbla (TV film)
1988 Stupně poražených
1984 Šéfe, vrať se! (TV film)

TV seriály

2020 Einstein - Případy nesnesitelného génia (TV seriál)
E.M.P. (E08)
Magnetismus (E07)
Meganewton (E05)
další epizody (5)
Poldové a nemluvně (TV seriál)
Evina nevina (E12)
2019 Černé vdovy (TV seriál)
Epizoda 8 (E08)
Epizoda 7 (E07)
Epizoda 6 (E06)
další epizody (8)
2018 Dabing Street (TV seriál)
Poslední dabing (E12)
Ženské zbraně (E05)
Hasičárna Telecí (TV seriál)
Požární útok (E08)
Výjezd (E06)
Kontrola (E05)
další epizody (5)
Lynč (TV seriál)
Špína (E06)
Syn mého otce (E05)
Profesor T. (TV seriál)
Smrt v maskách (E07)
Tamara (E06)
Dvojí život (E04)
další epizody (5)
Specialisté (TV seriál)
Obracečka not (S03E13)
Ohnivý kuře (TV seriál)
Macátko na odchodu (S05E47)
Děti na útěku (S05E46)
Nevydařený kšeft (S05E45)
2017 Anča a Pepík (TV seriál)
Strýc René (E07)
Čertovský hrádek (E06)
Anča obrem (E05)
další epizody (7)
Kafe & Cigárko (TV seriál)
Boj s tiskem (E02)
Kapitán Exner (TV seriál)
Bláznova smrt - 2. část (E12)
Bláznova smrt - 1. část (E11)
Na dosah ruky - 2. část (E10)
další epizody (12)
Single Man (TV seriál)
Zaslepení (E05)
Taxikář (TV seriál)
Kdo je úchyl? (E03)
2016 Já, Mattoni (TV seriál)
Lokomotiva vládního rady (E12)
Vlast a národ (E11)
Císařovna (E08)
další epizody (8)
Mordparta (TV seriál)
Oběť (S01E07)
V.I.P. vraždy (TV seriál)
Bez hlavy (S01E10)
2015 Labyrint (TV seriál)
Epizoda 7 (S01E07)
Epizoda 6 (S01E06)
Policie Modrava (TV seriál)
Případ ukradené krasavice (S01E15)
Reportérka (TV seriál)
V souboji (E03)
Vraždy v kruhu (TV seriál)
Ve jménu otce (E07)
2014 Život a doba soudce A. K. (TV seriál)
Diskrétní odpad (S01E05)
Luketka (S01E04)
České století (TV seriál)
Musíme se dohodnout (1968) (E06)
2013 Cyril a Metoděj - Apoštolové Slovanů (TV seriál)
Odkaz (E04)
Neznámé časy (E03)
Poselství (E02)
další epizody (4)
Nejlepší trapasy (TV seriál)
Sanitka 2 (TV seriál)
Epizoda 13 (E13)
Epizoda 12 (E12)
Epizoda 11 (E11)
2012 Trapasy (TV seriál)
Poklad (S05E08)
2011 Čapkovy kapsy (TV seriál)
O lyrickém zloději (E09)
Zmizení herce Bendy (E02)
2010 Dokonalý svět (TV seriál)
Všechno se dá zařídit (E03)
Králíkova čítanka (TV seriál)
3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)
Štika (S07E02)
2009 Expozitura (TV seriál)
Proč bychom se netopili (TV seriál)
Vzpoura háčků (E05)
2007 Hraběnky (TV seriál)
Louky naproti (E17)
Vyrovnané účty (E16)
Rodinná oslava (E11)
další epizody (4)
Světla pasáže (TV seriál)
2005 Eden (TV seriál)
Bruslaři (E05)
Ulice (TV seriál)
3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)
Štědrý večer inženýra H. (S02E07)
2004 Redakce (TV seriál)
2001 Šípková Růženka (TV seriál)
Bitva o kopec (E09)
2000 Policejní pohádky strážmistra Zahrádky (TV seriál)
1994 Gumáci (TV seriál)
Prima sezona (TV seriál)

Dokumentární

2020 Jan Borna aneb Dokreslení Janka (TV film)
Vodňanský & Skoumal - Všechno je proměnlivé (TV film)
2018 inscenacEno.1948 (studentský film)
2016 Sedm pečetí Karla IV. (TV seriál) - vyp.
Poslední císař (E06) - vyp.
Rodinná sága (E05) - vyp.
Zbožný panovník a ochránce víry (E04) - vyp.
další epizody (6)
2015 Druhý život Mistra Jana Husa (TV seriál)
Memento vyhaslé hranice (E01)
Malý mnich (TV film) - vyp.
Mistr a kazatel (TV film) - vyp.
2014 František Čáp: chvíle rozhodnutí (TV film) - vyp.
Gottland
2011 Kamenný příběh - vyp.
1994 Z rodu Přemyslovců (TV seriál)

Hudební videoklipy

2018 Circus Ponorka feat. Vanua 2 – Rain (hudební videoklip) - a.z.

Divadelní záznam

2011 Naši furianti (divadelní záznam)
2009 Maškaráda čili Fantom Opery (divadelní záznam)
2008 Běsi (divadelní záznam)
2005 Lhář (divadelní záznam)
2002 Jak jsem se ztratil aneb Malá vánoční povídka (divadelní záznam)

Host

TV pořady

2020 Rejpavá žížala (TV pořad)
2019 26. Český lev (TV pořad)
2014 (Vel)Mistr E (TV pořad)
2013 Mistr E (TV pořad)
Čtení do ouška (TV pořad)
2011 Souboj seriálů... vy rozhodnete! (TV pořad)
2010 Dobří rodáci a město dabingu (TV pořad)
2008 Ceny Ministerstva kultury 2008 (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(55)