Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pozoruhodný příběh natočený podle skutečných událostí se odehrává během jednoho prodlouženého velikonočního víkendu. Snímek The Hatton Garden Job sleduje čtyři stárnoucí zločince z East Endu – v jejichž čele stojí šestasedmdesátiletý Brian Reader (Larry Lamb) – a jednoho tajemného muže (Matthew Goode), kteří společně zosnují největší loupež v dějinách Anglie. Jdou po nich snad úplně všichni - maďarskou mafií počínaje a vyšetřovateli ze Scotland Yardu konče. Tahle skvadra neduživých eastendských podvodníčků ze staré školy se rozhodla dosáhnout zdánlivě nemožného – provrtat se do nedobytného a přísně střeženého trezorového sálu v úschovně klenotů v honosné londýnské čtvrti Hatton Garden, a uskutečnit největší loupež všech dob. (HBO Europe)

(více)

Recenze (26)

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

osa příběhu může někomu připadnout jednoduchá a nudná.Ale pokud se tvůrci drželi skutečnosti podle které byl film natočen, tak se asi nebudeme divit.Ve skutečnosti se totiž zlodějny provozují bez lítaček ,bouchání,střílení atd.jen hezky nenápadně :-) Možná to je těžší než vymýšlet akce při kterých by si divák kousal nehty.Všechno je o komerci.v Loupeži to výroba "nahnala" neznámými jmény herců. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Takový na první pohled celkem nenápadný heist snímek, ale v konečném důsledku, na to, že to vypadá dost nezávisle, to vlastně není vůbec zlé a nakonec je to i pěkně zamotané s postavami, které nejsou vyloženě špatné. Díky tomu, že to jsou většinou staříci, tak jim sem tam i budete fandit. Anebo je alespoň litovat. ()

Reklama

blondboss 

všechny recenze uživatele

Táto "geriatrická" Dannyho jedenástka už svojim prevedením nemohla ponúknuť nič nové. Bolo to síce priamočiare vykreslenie najznámejšej britskej lúpeže storočia, avšak natočená veľmi strojene bez nejakých výrazných hereckých výkonov a navyše dosť nudne. Jednu hviezdičku pridám za celkom slušný soundtrack, ale tak či tak je to len čistý priemer v rámci žánru a slabé tri hviezdy. 50 % ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Mezi sobě „rovnými/podobnými“ jde zcela určitě o těžký průměr, ale svým způsobem na mě tento britský krimi kousek nepůsobil zas až tak špatně. Je to sice nižší kategorie jak co se nápaditosti, kvalitě příběhu i hereckého obsazení týče, ale nic co by vás unudilo k smrti. Je ovšem pravdou, že tu je hned několik dost zdlouhavých pasážích, které se daly klidně sestříhat a finální výsledek by byl jistě lepší. Nicméně dědové se s tím vypořádali v rámci svých možností dobře. Občas vypotili nějakou tu humornou hlášku, což jim přičítám k dobru. Nicméně scénář měl být mnohem propracovanější. Takhle z toho zůstala jen průměrná záležitost na jedno zhlédnutí. Nic víc. ()

borohub 

všechny recenze uživatele

Strašné utrpení. O této loupeži jsem se prvně dozvěděl z pořadu White Rabbit Project, kde to bylo zpracováno fantastickým způsobem, když jsem viděl ukázky na toto tak jsem se na to také těšil. Bohužel jsem se dočkal jenom nudy a ničeho jiného. Zase abych tvůrcům filmu příliš nekřivdil, tak na samotné loupeži bylo zajímavé asi jen to, že to udělali dědci + absurdní způsob kterým je policie následně chytla a s takovou municí asi není možné natočit "zábavný" film. Rozhodně spíše doporučuji právě zmiňovaný White Rabbit Project, kde se o loupeži dozvíte možná víc hlavně v kratší době. 20% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Film vychází ze skutečné loupeže, která se stala o Velikonocích v roce 2015 v úschovně šperků a cenin v Hatten Garden v Londýně. Pachatelé se do trezoru provrtali z výtahové šachty přes půlmetrovou železobetonovou zeď. Bylo vykradeno 300 (ze 600) bezpečnostních schránek v hodnotě 200 milionů liber. Za loupež bylo odsouzeno sedm pachatelů (věk šesti z nich byl v rozmezí 58–76 let). Čtyři pachatelé byli odsouzeni na 7 let, další dva na 6 let a jeden pachatel dostal podmínku na 21 měsíců. Jedná se o největší loupěž ve Velké Británii. (DBlitz)
  • Vrtačka Hilti DD 350 použitá ve filmu, byla použita i při skutečné loupeži. (DBlitz)

Reklama

Reklama