Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dr. Bart Keppel je odborníkem na výzkum lidské motivace a také na podprahovou reklamu, tedy na ovládání mysli s pomocí nenápadně podsouvaných informací, kterých si divák není vědom. Právě tímto způsobem Keppel přiměje svého nejdůležitějšího obchodního klienta Vica Norrise, aby v určitou chvíli opustil promítací sál s Keppelovou prezentací. Zatímco ostatní diváci si myslí, že Keppel živě komentuje promítaný film, muž Norrise v předsálí zastřelí. Norris s ním totiž chtěl ukončit spolupráci. Vyšetřovatel poručík Columbo rychle pochopí, kdo je vrahem. Aby však Keppela usvědčil, bude proti němu muset použít jeho vlastní metody... (Česká televize)

(více)

Recenze (56)

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdyby vynechali tu pitomost s podprahovým vnímáním a dvojexpozicí, dal bych dvacet. Takhle nedám nic. A také kvůli tomu, jak ze mě chtěli udělat blbce, když je na začátku řečeno, že se na místo činu nikdo nemohl dostat, protože jsou jen dva vchody. O chvíli později tvrdí jiný muž, že je to velká budova a dostat se sem jde jakkoli. ()

d-fens 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

výborný záver... na fotky poručíka "čmuchajúceho" vo vrahovej kancelárii len tak nezabudnem :) aj keď pochybujem, že podprahové zábery by fungovali až tak spoľahlivo... A myslím že toto je JEDINÝ DIEL, kde zaznie aj Columbovo krstné meno (alebo jeho náznak, pretože údajne sa jedná o chybu v preklade) - Columbov kolega na neho dva krát zvolá (v českom znení) "Ted", v anglickom znení ak som dobre rozumel, "Teddy" (čiže Theodor alebo Edward), ale môže to byť aj tá skrátená skomolenina slova "lieutenant"... oficiálne sa vraj volá "Frank" :) http://en.wikipedia.org/wiki/File:Columbo-Signature2-bright.PNG ()

Reklama

Rudyamon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět jeden z charismatických padouchů („Jsem velmi organizovaný člověk, já nepanikařím!“), velice zajímavý námět (reklama a podprahové záběry, chtělo by to zkusit v bance, snad by to ovlivnilo inkaso nehledě na výši účtu) a několik perliček z Columbova soukromí („Má žena je pomalá, a kdyby mě chtěla zabít, našla by si něco lepšího...“ ), to je několik taháků tohoto dílu. Jinak problémy kolem Columba se v tomto dílu opět trochu zamotávají. Zcela zjevně zazní jeho jméno (Ted... ?) ale jak je to ve skutečnosti... V každém případě je to jeden z nejlepších dílů seriálu a tak 5 hvězdiček - 100% je jako hodnocení zcela na místě. Třeba i kvůli heslu Columba (a třeba i policie jako organizace): „Neprohledávám, jen se dívám!“ :-) ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na Columbovi je krásné, že má víc epizod než rok týdnů a stejně se v každé z nich dá najít něco, co ta předešlá neměla. Za to tady je to pořád stejné. Pod každým filmem o poručíkovi se to hemží spoilery, jako by šlo o setkání tuningářů, a já si tak předem nemůžu přečíst vůbec nic, i kdybych nakrásně chtěl, protože bych vás potom asi musel bacit po kebuli... Ale že já vůl se pořád divím, spíš bych si měl konečně začít zvykat. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prehliadka columbovskej série na TV Barrandov mi okrem iného prináša trpké poznanie, že pôvodné nadšenie nad každým dielom série, nahrádza po štyridsiatich rokoch pocit trápnosti nad stereotypom postavy poručíka Columba. U neho rozlišujem iba dve polohy - jednu štandardnú, na ktorú som zvyknutý a ktorá mu priniesla popularitu a druhú, v ktorej charakteristické prvky postavy preháňa ad absurdum. Poručík newyorskej polície potom vyzerá, ako posledný bezdomovec z bratislavskej hlavnej stanice s cigarou ako prejavom bezohľadnosti. Ani Schimanski z Miesta činu nebudil dojem elegána, ale udržal charakteristiku postavy v únosných medziach, čo sa Petrovi Falkovi vždy nepodarilo. V tomto diele napríklad pri nechutnom kŕmení sa kaviárom. Ale všetko ostatné bolo nadštandardné, takže som pri opakovanom sledovaní pridal hviezdičku, lebo kaviár nemôže určovať hodnotenie. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

  • V tomto filmu volá technik na Columba (Peter Falk) jménem Tede. Což odpovídá jménu Theodor. V originálu však technik na Columba volá zkratkou: "tend" (poručík) a chybou překladatele bylo toto slovo přeloženo jako Tedd. (Dawe_Holi)

Reklama

Reklama