Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Od 30. apríla do 5. mája roku 1980 okupovalo iránsku ambasádu v Londýne 6 ozbrojených teroristov. Zajali 26 rukojemníkov. Anglická vláda za vtedajšej premiérky Margaret Thatcherovej chcela situáciu riešiť razantne a urobiť z útočníkov odstrašujúci príklad. Po šesťdňovom neúspešnom vyjednávaní pod vedením Maxa Vernona (Mark Strong) sa vláda rozhodla zasiahnuť a na vyslobodenie rukojemníkov vyslať špeciálne jednotky SAS (Special Air Service). Začal sa boj o každú sekundu a každého rukojemníka, ktorý vyvrcholil v jednu z najúspešnejších protiteroristických akcií špeciálnych jednotiek v histórii. (Furmi)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (59)

drackula 

všechny recenze uživatele

Zaujímavá kombinácia filmu o vyjednávaní a o špeciálnej jednotke, pripravujúcej sa na akciu. Páčil sa mi politický rozmer, ktorému sa musel vyjednávač ale aj SAS neustále prispôsobovať. Herci sympatický, akcia realistická a dynamická - žiaden Rambo štýl - a aj keď to malo pár hluchých miest, celkovo som spokojný. 70% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Taka az prilis chladne podana rekonstrukcia, ktora sa viac ako dianiu medzi unoscami, rukojemnikmi a vyjednavacom, venuje politickym rozhodnutiam v pozadi Britskej vlady a pripravam specialneho komanda SAS, ktore na konci konecne zasiahne. Dovtedy sledujeme dost nezazivne rozhovory kompetentnych jak a ci vôbec zasiahnut. Nakoniec teda hej a cely zasah je natoceny dost civilne so snahou o realistickost, takze sa dockame aj komickych epizodiek, ked nie vsetko funguje ako ma. Z hercov tu v tych stroho nacrtnutych postavach nema nikto sancu cokolvek predviest, takze angazovanie znamejsich xichtov bolo zbytocne. Vysledkom je tuctova jednohubka. 5/10. ()

Reklama

Remivsremi 

všechny recenze uživatele

Solidně odvyprávěný thriller, který ale nesnese přísnější kritéria. Na to je příliš povrchní, což nemusí být ihned zásadní negativum. Pokud hledáte něco kratšího na odlehčení, dejte snímku šanci. Jako čistá akčňárna to neobstojí, k přemýšlivému a nervy drásajícímu napínáku tomu schází kvalitnější scénář. Ideální jednohubka. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Solidní akční snímek o jednotce SAS, která se snaží zlikvidovat teroristy na íránské ambasádě. 6 Days je ve své podstatě jen přímo načrtanou a nenáročnou akční jízdou, která se opírá o reálné historické prameny, byť si je, zejména na konci, vcelku dost přibarvuje. Mám samozřejmě na mysli "dramatický" závěrečný telefonát postavy s mimikrami Marka Stronga. Za zmínku rovněž stojí samotné provedení infiltrace SAS týmu budovy ambasády, které je vyobrazeno velmi věrně a autenticky. Nicméně, i navzdory již zmíněným kladným bodům zde již není nic, co by snímek 6 Days povznášelo nad jiné filmové zástupce stejného či podobného žánru. Je škoda, že právě tímto "nevyčníváním z davu" snímek po nějaké době zcela zapadne do vod filmového průměru. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Komplexní rekonstrukce útoku na íránskou ambasádu v Londýně v roce 1980. Film se věnuje všem zúčastněným od rukojmích s teroristy přes reportérku přenášející celou událost živě až po vyjednavače, politiky a samozřejmě jednotku SAS. Samotný zásah je natočen bez příkras a člověk si zase jednou mohl říct, že takhle nějak to mohlo být. Herecky na úrovni a vedle osvědčeného Marka Stronga překvapil Jamie Bell jako jeden ze zasahujících vojáků. Slušná práce a palec nahoru pro SAS. 85% ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Rusty Firmin napsal knihu o obléhání s názvem „Go, Go, Go!" (Maulincio)
  • V čase 1:25:45 je vidět přicházející Rusty Firmin (Jamie Bell), jak si sundavá masku, ale v následujícím záběru ji má stále nasazenou a sundavá si ji až při rozhovoru. (DBlitz)
  • Rusty Firmin dělal při natáčení technického poradce. Při útoku na ambasádu vedl modrý tým, který šel přes knihovnu v zadní části velvyslanectví. (Maulincio)

Reklama

Reklama