Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vychází z příběhu, který si v knižní podobě našel cestu ke čtenářům v Holandsku, Německu, Dánsku i České republice, získal literární ocenění a překládá se do dalších jazyků. Napínavé vyprávění o dospívajícím Liborovi, který se během několika krátkých minut dostává z exkluzívního prostředí dnešní bohaté vrstvy, prostředí honosných vil, snobských večírků, drahých soukromých škol a vozů s osobním řidičem do situace, kdy musí bojovat o holý život. Z cesty, na kterou se dostane, není návratu. Ztratí všechno, i své vlastní jméno, ale to, co může získat, je pro něj natolik přitažlivé, že neváhá riskovat. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (47)

cross 

všechny recenze uživatele

Příběh o útěku z donucení, jenž se nakonec stane útěkem chtěným.Slušné herecké výkony i dětských představitelů kazí trochu nevyrovnaný děj, některé zbytečně dlouhé scény a drobné nesrovnalosti ve scénáři. Film chvíli působí jako únosové drama, chvíli jako oduševnělý pohled na život mimo civilizaci a chvíli jako moderní pohled na tragédií postiženého chlapce. I přes nevyhraněnost snímek uběhne jako voda a třebaže v divákovi nic moc nezanechá, určitě stojí za zhlédnutí. ()

fandula 

všechny recenze uživatele

Je to ze začátku rodinný film ale po půl hodině člověk zjistí že film není zas až tak pro děti,a nakonec zjistí že film není určen ani pro dospělé.Co za to může?Podle mně realita.Tento film mě zajmul jenom kvůly blbýmu názvu(únos domů-unášejí se domy?trochuu debilní ne?).Myslel sem že Libor bude zneužit těmi vrahouny a nakonec se z toho vyklubal český psychothriller.:D ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Já tomu nakonec ty slabé 4* dám, protože na český film je to překvapivě dost dobré, akorát je nutné to brát jako pohádku, protože ten film fakt moc realistický není. Jenže jinak se mi ten film líbil, překvapivě mě ani moc nenudil a Kotek tu svoji roli zahrál taky celkem dobře. Dost mě i překvapilo, jak nečekaně (aspoň pro mě) se ten film odvíjel, protože až na ten konec se ten film vyvíjel úplně jinak, než bych očekával. Dokonce to ani není blbě vedené, dívá se na to příjemně a má to i hezkou kameru, takže já jsem byl celkem spokojený. Objektivně je to na silné 3*, ale vzhledem k tomu, že se jedná o český film (navíc strašně zapadlý, ani na DVD nevyšel) a než objevím minimálně podobně tak dobrý, bude to dost dlouho trvat, takže nemám problém tomu dát slabé 4*. Příjemně mě to překvapilo. ()

Jufonka 

všechny recenze uživatele

Celkem dobrý český film, ve kterém hraje hlavní roli Vojtěch Kotek a musím říct, že to hraje docela obstojně. I když je místy film trochu neuvěřitelný, tak jsem se nemohla odtrhnout a čekala, jak to skončí, i když všichni jistě tuší, jak. Všechny hlavní dětské postavy hrají dobře. Mírně pokulhává scénář. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

I přes slibný obsah filmu a dobré herce jsem raději nečekala nic extra. Ovšem mé očekávání nebylo naplněno, ale zaskočeno. Zpověď malého chlapce na prahu puberty, který si v životě už tak krátkém stihl zažít vcelku peklo, byla jímavá. Můj dojem nenarušovalo téměř nic až na konec, který mě vcelku udivil, protože si nejsem jista, zda by to takto vůbec v reálném světě mohlo dopadnout. Ovšem svět českého filmu byl opět obohacen o něco, co má hlavu a patu. Tímto bych chtěla pochválit všechny zúčastněné a světe div se i toho Vojtěcha Kotka. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (2)

  • Hra, kterou Libor (Vojtěch Kotek) dostane od kamaráda k narozeninám, je „Resident Evil 3: Nemesis“. (didas)
  • Železniční stanička, kde bydleli Panenkovi s dětmi, je Sudoměř u Mladé Boleslavi. Stanička, kde pokuřuje starý podestát, je zastávka hned vedle Skalsko. Nachází se na trati Mladá Boleslav - Mšeno - Mělník. (ČSFD)

Reklama

Reklama