Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vychází z příběhu, který si v knižní podobě našel cestu ke čtenářům v Holandsku, Německu, Dánsku i České republice, získal literární ocenění a překládá se do dalších jazyků. Napínavé vyprávění o dospívajícím Liborovi, který se během několika krátkých minut dostává z exkluzívního prostředí dnešní bohaté vrstvy, prostředí honosných vil, snobských večírků, drahých soukromých škol a vozů s osobním řidičem do situace, kdy musí bojovat o holý život. Z cesty, na kterou se dostane, není návratu. Ztratí všechno, i své vlastní jméno, ale to, co může získat, je pro něj natolik přitažlivé, že neváhá riskovat. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (47)

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Asi moment zrodu Vojtěcha Kotka a jeho "strmý kariérní vzestup"...? Ne opravdu, byť tohohle člověka nijak neuznávám (spíš by se měl hodně učit od svého kamaráda Mádla), tak tenhle film byl napínavý, měl spád a mladičký Kotek tu na svojí filmovou nenatrénovanost zahrál fakt dobře..................moje hodnocení = 6,5 z 10. ()

Jufonka 

všechny recenze uživatele

Celkem dobrý český film, ve kterém hraje hlavní roli Vojtěch Kotek a musím říct, že to hraje docela obstojně. I když je místy film trochu neuvěřitelný, tak jsem se nemohla odtrhnout a čekala, jak to skončí, i když všichni jistě tuší, jak. Všechny hlavní dětské postavy hrají dobře. Mírně pokulhává scénář. ()

Reklama

cross 

všechny recenze uživatele

Příběh o útěku z donucení, jenž se nakonec stane útěkem chtěným.Slušné herecké výkony i dětských představitelů kazí trochu nevyrovnaný děj, některé zbytečně dlouhé scény a drobné nesrovnalosti ve scénáři. Film chvíli působí jako únosové drama, chvíli jako oduševnělý pohled na život mimo civilizaci a chvíli jako moderní pohled na tragédií postiženého chlapce. I přes nevyhraněnost snímek uběhne jako voda a třebaže v divákovi nic moc nezanechá, určitě stojí za zhlédnutí. ()

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Ještě než Vojta Kotek začal balit holky na sněhu a na vodě, zahrál si v tomto na české poměry velice vydařeném snímku. Jako jeden z mála novodobých českých filmů mě díky napětí a krásnou hravostí scénaře přikoval k místu, od něhož se mi nechtělo ani na záchod. Příběh kluka, který se ocitne souhrou omylů i díky vlastní odvaze v pěstounské rodině, by měl být poučením pro uspěchané rodiče. Ostatně závěr filmu tomu i napovídá. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Já si nemůžu pomoct, ale Maciuchová s Vašutem tady působili strašně nepřirozeně, jako by sem snad ani nepatřili. Ale zřejmě měli vytvořit dokonalý kontrast mezi Radkem Holubem a Barborou Hrzánovou. To se jim výborně povedlo. S tím samozřejmě souvisí i ty "dva světy", které se v jednu chvíli prolnuly. Nad filmem je vhodné se alespoň na chvilku zamyslet. Vojta Kotek měl talent. Tady to krásně dokazoval. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (2)

  • Železniční stanička, kde bydleli Panenkovi s dětmi, je Sudoměř u Mladé Boleslavi. Stanička, kde pokuřuje starý podestát, je zastávka hned vedle Skalsko. Nachází se na trati Mladá Boleslav - Mšeno - Mělník. (ČSFD)
  • Hra, kterou Libor (Vojtěch Kotek) dostane od kamaráda k narozeninám, je „Resident Evil 3: Nemesis“. (didas)

Reklama

Reklama