Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wendy Darlingová je romantička s velkou fantazií a touhou po dobrodružství. Chtěla by napsat knihu o pirátech a bratrům Johnovi a Michaelovi vypráví po večerech příběhy o Peteru Panovi. Její sny občas komplikují život nejen jí samotné, ale i jejím blízkým. Jednoho večera se u ní v pokoji objeví Peter Pan s vílou Zvoněnkou. Hledají chlapcův vzpurný stín, který tu zůstal po předchozí noci, kdy Peter za oknem poslouchal dívčino vyprávění. Dívka mu utržený stín znovu přišije a Peter jí na oplátku vypráví o Ztracených chlapcích. Přemluví ji, aby s ním odešla do Země-Nezemě, plné dobrodružství, kde neplatí pravidla dospělých. V Zemi-Nezemi se Wendy stane svědkem útoku kapitána Hooka na Ztracené chlapce a sama málem padne za oběť chlapcům, jimž žárlivá Zvoněnka namluvila, že je pták, kterého mají sestřelit. Její bratři se dostanou do rukou Hooka, který je společně s indiánskou princeznou uvězní v jeskyni zaplavované vodou, ale Peter Pan je osvobodí, i když je nucen svést se zuřícím Hookem souboj na život a na smrt. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (207)

lekr 

všechny recenze uživatele

Špatný film to není, ale bohužel snímek mi nenabídl nic nového. P.J.Hogan zpracoval staré klišé přesně tak, jak již bylo mnohokrát zpracováno a mnohokrát viděno a čteno. V jeho podání je Petr Pan sice mnohem akčnější, přesto však v některých místech hodně nudný a není vůbec originální. Příště to chce víc fantasie, Hogane!!!!!! ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Tak i samotný Petr Pan se dočkal své “blockbusterové podoby“. Film vás vtáhne do pěkného pohádkového světa, užijete si fajn atmosféru i fantastickou výpravu za ódů epické hudby. Zdá se to jako výborný film, jenže není. Triky jsou přinejlepším průměrné, což není dobře u fantasy takovéhoto ražení. Na castingu se taky moli snažit hledat pečlivěji, zejména dětské představitele. Nicméně výběr Jasona Isaacse pro roli Hooka chválím. 3 hvězdy. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Ja by som detske fantasy filmy zaradil do dvoch kategorii a to na tie, ktore dokazu okrem deti sucasne pobavit aj dospelych, ako napriklad HARRY POTTER (2001) a na tie, ktore dokazu pobavit vyhradne len detske publikum, napriklad GARFIELD (2004). Tento by som zaradil niekde do stredu, pretoze chvilkami som sa z pohladu dospelaka bavil, ale chvilkami, hlavne v Krajine Nekrajine, ktora sa takto volala podla kvalitneho slovenskeho dabingu i trosku nudil. Avsak trikov a vizualnych efektov je tu habadej a hlavne jednu hviezdicku navyse u mna posilnuje nadherna hudba Jamesa Newtona Howarda, ktora mi tak pripomina orchester Johna Williamsa. Takze kludne aj 4 hviezdicky. Ak by som mal 10 rokov, je to jednoznacnych 5... 26.02.2009 ____ Jeremy Sumpter - (Peter Pan) +++ Rachel Hurd-Wood - (Wendy Darling) +++ Jason Isaacs - (Pán Darling / Kapitán Hook) +++ Lynn Redgrave - (Aunt Millicent) +++ Olivia Williams - (Pani Darlongová) +++ Harry Newell - (John Darling) +++ Freddie Popplewell - (Michael Darling) +++ Hudba: James Newton Howard +++ ()

Zhago 

všechny recenze uživatele

Hooodne slaby prumer. Deti budou z filmu odvareny (diky ceskemu dabingu), ale dospelaci se budou casto nudit a divat se na hodinky. Nezachrani to ani par hlasek (ktere jsou jakoby z jineho filmu) ani pekna hudba JN Howarda. A co je docela velkym zklamanim, to jsou triky. Tech 100 milionu neni skoro nikde videt a jeste k tomu, ze jsou pod trikovymi scenami podepsany lidi z ILM, chce se mi brecet. Asi je vetsina zamestnana Lucassovymi Star Wars, jak poznamenal muj kolega :) Ale na druhou stranu je castecne na platne videt, ze si herci nataceni uzivali (hlavne Jason Isaacs)... ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Třeba takovému Spielbergovému Hookovi to nesahá ani po kotníky a ani efekty nejsou, vzhledem k velkým nákladům, nějak zvlášť působivé. Výprava spíše průměr. Jediné, co tak zůstává, jsou sympatičtí mladí herci a hlavně Jason Isaacs, který si svou roli skutečně labužnicky vychutnal a bez něj by to byl s prominutim shit. Takhle aspoň průměr. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (37)

  • Pro potřeby natáčení byl vytvořen model města Londýn. Jako materiál byl zvolen papírový karton a pro ujednodušení práce vytvořeny jen 4 různé budovy, jimž byla pouze měněna střecha. (Listeroman)
  • Jméno Rachel Hurd-Wood se neobjevuje na žádném filmovém plakátu. Důvodem je fakt, že není v seznamu hlavních rolí, přestože její postava jednou z ústředních je. (JARDAHONDA)
  • Pro odhad velikosti Zvoněnky stál modelem syn hlavního deignéra Michaela Brunsfelda. (Listeroman)

Související novinky

Pražský filmový orchestr se vrací

Pražský filmový orchestr se vrací

16.10.2011

Příznivci filmové hudby budou mít již brzy další příležitost k nevšednímu zážitku. Ve středu 23. listopadu v 19:30 se v pražském Rudolfinu uskuteční další koncert Pražského filmového orchestru, který… (více)

Reklama

Reklama