Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wendy Darlingová je romantička s velkou fantazií a touhou po dobrodružství. Chtěla by napsat knihu o pirátech a bratrům Johnovi a Michaelovi vypráví po večerech příběhy o Peteru Panovi. Její sny občas komplikují život nejen jí samotné, ale i jejím blízkým. Jednoho večera se u ní v pokoji objeví Peter Pan s vílou Zvoněnkou. Hledají chlapcův vzpurný stín, který tu zůstal po předchozí noci, kdy Peter za oknem poslouchal dívčino vyprávění. Dívka mu utržený stín znovu přišije a Peter jí na oplátku vypráví o Ztracených chlapcích. Přemluví ji, aby s ním odešla do Země-Nezemě, plné dobrodružství, kde neplatí pravidla dospělých. V Zemi-Nezemi se Wendy stane svědkem útoku kapitána Hooka na Ztracené chlapce a sama málem padne za oběť chlapcům, jimž žárlivá Zvoněnka namluvila, že je pták, kterého mají sestřelit. Její bratři se dostanou do rukou Hooka, který je společně s indiánskou princeznou uvězní v jeskyni zaplavované vodou, ale Peter Pan je osvobodí, i když je nucen svést se zuřícím Hookem souboj na život a na smrt. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (207)

Disk 

všechny recenze uživatele

Ve své době nedoceněné dílo, neprávem. Čas kvality této klasické adaptace divadelní hry Jamese M. Barrieho vyzdvihl a dokázal, že si film svou pozornost zaslouží. Zaujme parádní vizuální stránka, fantastická a působivá hudba Jamese Newtona Howarda. Herci jsou absolutně skvostní. Jeremy Sumpter už navždy zůstane nestárnoucím Peterem Panem (narozdíl od Jamieho Bella se mu nepodařilo rozjet pořádnou kariéru), Rachel Hurd-Wood jako Wendy je také dobrá (a mezi ní a Jeremym to krásně jiskří) a Jason Isaacs v dvojroli kapitána Hooka a pana Darlinga je absolutně fantastický. Nejde o nějakou žvatlavou ilustraci, film je patřičně temný (malé děti by se nejspíš bály) a celkově vzato je o velmi dospělý snímek zachycující dospívání hlavních dětských hrdinů a jejich konfrontaci s dospělým světem. 9/10 ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Skvelé kostýmy, nádherné efekty, ich hravosť a farebnosť a celkovo veľmi pekná vizuálna stránka. Tak isto si pochvalu zaslúži aj božská hudba J.N Howarda, ktorému takýto rodinný dobrodružný štýl skvelo ladí na strunách. Ale Peter Pan mi nikdy neprirástol k srdcu a ten príbeh ma nikdy moc nenadchol. Za to k soundtracku sa velmi rád vraciam. Oblúbený soundtrack: Flying, I Do Believe In Fairies, Please Don't Die. 70% - 3* ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jako malej capart jsem měl tenhle film celkem rád, jednak kvůli Rachel Hurd-Wood, ale taky díky pestrobarevným kulisám, které mi dnes naopak dost vadí (působí děsně kýčovitě) a podobně rušivě působí i ne moc dobré efekty. Na druhou stranu myšlenky ohledně dospívání (sexuální podtext je ve filmu místy dost čitelný) jsou zpracovány velice dobře, stejně tak nezklame ani ústřední na pohádku ne zcela černobílý záporák v podání Jasona Isaacse. Cílovka sice nejsem, ale přeci jen bych ocenil méně dětinského blbnutí, zejména v první půlce. Potemnělý závěr se mi naopak zamlouval mnohem více. ()

mahler 

všechny recenze uživatele

"I do believe in fairies, I do, I do." Jedna z nejkrásnějších pohádek co jsem kdy viděl. J. Sumpter je borec, J. Isaac dokonalý Hook - ne lepší, ale jiný (tedy nejen mladší) než ten Dustina Hoffmana. Zvoněnka je otravné třeštidlo které by zasloužilo odstřelit kanónem. Výprava vypadá někdy jak z pornofilmu (mraky) někdy super (bratři na Černém hradě), efekty někdy mizerné (létání) někdy dokonalé - zejména se povedl mazaný tikající krokodýl který pronásleduje Hooka a mořské panny vypadají jako kdyby vylezly z nějaké japonské hororové studny. Mezi mladou dvojicí to pedofilně jiskří, často zde někdo umře (a často Hookovou rukou - či hákem), je zde vidět krev a závěr byl strašně smutný, uvedl mě do stavu hluboké deprese. Jak jsem již napsal, krásná pohádka (bez ironie) kterou doporučuji zejména pro děti, ať vidí že život není peříčko. Nízké hodnocení chápu tak, že se filmaři příliš spoléhali na inteligenci diváků. A to se bohužel spletli. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack James Newton Howard: 1. Main Title ,2. Flying ,3. Learning To Fly ,4. Tinkerbell ,5. Is That A Kiss? ,6. Peter's Shadow ,7. A Note From The Teacher ,8. Build A House Around Her ,9. Come Meet Father ,10. Fetch Long Tom ,11. Mermaids ,12. Fairy Dance ,13. Set Them Free ,14. I Do Believe In Fairies ,15. Poison ,16. Please Don't Die ,17. Flying Jolly Roger ,18. Peter Returns, ()

Galerie (33)

Zajímavosti (37)

  • Při výrobě mraků se používala vata a pěna na holení. (Listeroman)
  • Množství lidí pracujících na tomto náročném projektu bylo tak velké, že odvysílání titulků s jejich jmény trvá devět minut. (sator)
  • Po natočení Petrovej (Jeremy Sumpter) a Wendinej (Rachel Hurd-Wood) prvej pusy Jeremy povedal: „Chcel som viac. Chcel som ju bozkávať každý deň." (Kacenka616)

Související novinky

Pražský filmový orchestr se vrací

Pražský filmový orchestr se vrací

16.10.2011

Příznivci filmové hudby budou mít již brzy další příležitost k nevšednímu zážitku. Ve středu 23. listopadu v 19:30 se v pražském Rudolfinu uskuteční další koncert Pražského filmového orchestru, který… (více)

Reklama

Reklama