Reklama

Reklama

Možná kdyby ji měla její matka víc ráda, nemuselo se to stát. Takhle vyrostla malá Carrie v plachou dívku, pro kterou je život ve škole peklo. Spolužačky se jí posmívají a fanatická matka ji rozhodně neutěší. Možná kdyby si dříve všimli, že když se Carrie ocitne ve stavu rozrušení, popraskají v okolí žárovky a věci se dávají do pohybu, byli by mnozí ještě živí. Neustálé ponižování Carrii žene až k hranicím šílenství a když pochopí, že, aniž by se o to jakkoliv zasloužila, má telekinetické schopnosti, je osud jejích trýznitelů zpečetěn...

Nová televizní adaptace stejnojmenného románu Stephena Kinga či remake slavného filmu Briana De Palmy se Sissy Spacekovou v roli Carrie z roku 1976 je v mnohém věrnější slavné předloze než De Palmův film. Natočil jej v roce 2002 zkušený televizní režisér David Carson (seriály Právo v L.A., Star Trek, Návraty Sherlocka Holmese a další) s přesvědčivou Angelou Bettisovou v roli Carrie. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (85)

Lenarek 

všechny recenze uživatele

Původní verzi jsem neviděla, ale v téhle jsem poznávala knižní předlohu, kterou jsem četla. Film se jí držel velmi, velmi dobře. Hlavní představitelka zahrála Carrie přímo skvěle. Jen ta její matka... Ta nehrála vůbec přesvědčivě a působila jako milá maminka, což to zkazilo. Náboženství v takovéhle míře může být nebezpečné - to je pravda. ()

LilyDeLarge 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo špatný. Sem tam si říkáte "wtf" jako při scéně s padajícíma meteoritama, která mi připomněl spíš Dům v růžích než Carrie, ale ok...dám tomu šanci. A pak byla na řadě koupelnová scéna, která se dle mého povedla jen v originále a tahle byla taková...já nevím, bezduchá. A přede mnou ještě pořádně dlouhá stopáž. Ovšem u konce jsem se chytala za hlavu a ptala se "to jako vážně?!". Angela Bettis je sice ta, co skvěle zahraje zakřiknutou podivínku viz třeba May, ale tohle se fakt nepovedlo. ()

Reklama

Elementál 

všechny recenze uživatele

Nejdřív negativa: Carriina matka je prototypem kliďase (vůbec nevypadá jako náboženská fanatička), digitální kamera stojí za prd, stejně jako laciné digitální efekty (zejm. padající meteory (meteority? pořád si to pletu) ) nebo rozvleklé tempo (zejm. ples - tam by mělo všechno gradovat a místo toho se kecá, kecá, kecá...). Pozitiva: jako celek byl film celkem příjemně koukatelný, sice o atmosféru knihy ani nezavadil, ale dïvat se na Carsonovu Carrie mě prostě bavilo. Samotná Carrie byla zahrána velmi dobře a i závěrečný masakr byl celkem solidní. SPOILER O to víc pak ale zamrzí vybájený "happy end", v kterém Carrie začíná nový šťastný život na Floridě. To jsem fakt nepobíral... .-) /SPOILER ________ Suma sumárum: příjemně koukatelný snímek s přepálenou stopáží, který sice Kingovu předlohu przní, ale pozornost si zaslouži. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Tenhle laciný remake na mě působí, jako by někdo chtěl ukázat "tak takhle ne, soudruzi". Téměř vše je špatně. Atmosféra nulová, efekty na ho… nic (když točíte TV film, tak tam prosím vás nedělejte efekty typu padající meteority a podobně, díky, nebude to alespoň vypadat tak lacině) příběh pojatý úplně jinak (zatímco v originálu to byly dívky, které vše zosnovaly, tady si můžete všimnout, že v pozadí toho všeho jsou jejich kluci…) a ten stupidní styl rádoby detektivního vyprávění (který rušil, pokaždé když film začal být alespoň trochu zajímavý, střih a jsme zpátky u detektiva). Jediné, co se mi zde líbilo, byly herečky - Emilie De Ravin byla skvělá mrška a ústřední postavy (i když se genialitě dua Spacek + Laurie ani nepřibližuje) ušlo. Zbytek jen zahodit, zapomenout a nejlépe pohřbít do země. 20 %. ()

demented 

všechny recenze uživatele

Angela Bettis sa pre úlohy mierne labilných, krehkých, zraniteľných a sem tam aj psychicky narušených dievčatiek snáď narodila. Televízna réžia Carrie veľmi neprospieva a vlastne celé to bolo také všeliaké, onaké, miestami dosť divné. Tiež som bol vrcholne pobúrený záverečnými zásahmi do predlohy (prečo zničiť len telocvičňu, keď môžeme zničiť celé mesto, že?) ako aj "happy endom". ()

Galerie (14)

Zajímavosti (7)

  • Závěr filmu byl přizpůsobený k navázání seriálu Carrie. Díky nízkému ratingu sledovanosti však seriál nevznikl. (Halloween9)

Reklama

Reklama