Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Luděk má narozeniny. Dostane dva nečekané dárky. Luďkovi je dneska patnáct. Od rána mu ale nic nevychází tak, jak by si přál. Hádka se školní láskou Jolanou, posměch věčného rivala Zounara i zrada kamaráda Hudry ho pěkně otráví. Nespravedlivý trest od učitelky pěstitelských prací je pak vrcholem nepovedeného dne. Doma ho navíc čeká rodinná oslava s dědou Václavem... (Česká televize)

(více)

Recenze (60)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V první řadě je úvodní díl seznámením se všemi postavami, jak je u seriálů zvykem, ale tady se tvůrci nebojí rozjet i nějaké ty hlášky, a to je dobře. Poměrně tenká hranice mezi rasismem a vtipem (Co by tomu řekli v Hollywoodu :) :)?) V našem prostředí takové vtipy snad nepropadnou žádné cenzuře, a budou brány s patřičným nadhledem. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Moc si honíš péro, až z toho zčernáš." Až mi někdo bude chtít splnit jedno přání, tak rozhodně nechci být černoch z ghetta, kterého všichni respektují, protože já jsem černoch z ghetta, kterého všichni respektují. Vlastně nejsem. Já jsem ten, co paří v garáži na Citrony. To je jedno. V pondělí jsem se zkrátka bavil a hlavní zásluhu na tom měl právník Vláďa, protože pro tyhle arogantní hovada mám na obrazovce velké pochopení a v životě jim provětrávám koule kolenem. ()

Reklama

mh.mail 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

40% — No nevím, nevím, po prvním díle jsem takový celkem rozpačitý. Asi jsem od Prušinovského čekal trochu víc. A jestli tohle má být „typická česká rodina“, tak to se mi taky moc nezdá. Ale možná že jenom žiju v trochu jiné sociální bublině. Uvidíme, jak se to bude vyvíjet dál, zatím jsme se dočkali jenom toho, že v typické rasistické české rodině se změnil synek na černocha. To je teda humor! ()

GeusX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takže: 1,5 hvězdy za lokace, které mi jsou důvěrně známé ... a za film...?!? Čučel jsem na to jako puk na fotbalový hřiště a doufal, že na mne vybafne zpoza rohu nějakej údernej černej vtip nebo se mi alespoň zkřivý úsměv při nějakém náznaku humoru. Nestalo se ani omylem... Co?! 64% (při 234 hodnoceních)?! Na co to ti ostatní koukali? Že by to byli nymburáci a za lokace dávali hvězdy tři??? PS: By mne zajímalo, jak se bavili tvůrci při testovacích projekcí. A u kterých scének jste smáli Vy? ()

Joey(1) 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ten moment, když místní poloopice opět hledají u satiry 100% racionální chování protagonistů a absolutně smysluplný (takže ideálně nudně rutinní?) děj. Pevně věřím, že se tu ale určitě najde pár rozumných jedinců s kapkou zdravého nadhledu, co dokáží ocenit originalitu, která je u drtivé většiny "moderních" českých seriálů tabu. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Filmovalo se v Nymburce. Natáčelo se také v Lysé nad Labem v domově důchodců (zámek). (M.B)

Reklama

Reklama