Reklama

Reklama

Trpaslík

(seriál)
  • angličtina Gnome (festivalový název)
Trailer

Epizody(6)

Obsahy(1)

Obyčejná rodina z Nymburka. Jarda a Katka Staňkovi. Vedou spolu provaznictví v uličce u náměstí. V obchodních i rodinných strategiích se ale, slušně řečeno, dost často neshodují. Jejich patnáctiletý syn Luděk chodí do kvarty místního gymnázia, chtěl by se stát hip-hoperem, ale zatím se cítí spíš nepochopen. Dcera Janička by se zase navzdory všem ráda stala právničkou, jako její strýc Vladimír Novotný, nejobávanější nymburský právník. Vladimírova krásná žena Pavlína by něco moc ráda, ale vůbec neví, co by to mělo být. To děda Václav ví moc dobře. Má nejradši kaši, ovšem ne tu, co dělají v domově důchodců. Staňkovi, jejich příbuzní, známí a sousedé, nejsou, jak už to bývá, se svými životy docela spokojeni. Že by ale nakonec mohlo být i hůř, na to v rozhodující chvíli nikdo z nich samozřejmě nemyslí. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (331)

juta 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení od českých ručiček. Dobře propracovaný seriál, který je opravdu vtipný a hlavně promyšlený každým coulem a využívá skutečných lokací Nymburka, díky čemuž mě to navnadilo se sem někdy podívat. Líbila se mi propojenost postav, kde každá má na začátku, nebo až ke konci nějaké důležité postavení v příběhu. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Bizarních českých seriálů se poslední dobou vyrojilo dost a dost, např. Kosmo nebo Vyšehrad. Teď tu máme Trpaslíka, který má hezký nápad a ze začátku je vskutku poutavý. Ale po třetím díle, máte pocit, že se seriál nedokáže nikam posunout. Drží prostě svojí linku a nevybočuje, což je podle mě škoda. Některé fóry jsou bezvadné, některé jsou šílené a některé lehce trapné. Každopádně si to ty tři hvězdy zaslouží a tleskám za originalitu. Nejlepší postavy pro mě: Suchánek, Hofmann! ()

Reklama

ELBobes 

všechny recenze uživatele

Tohle se moc nepovedlo. Kouzelný trpaslík akorát vytváří podobné zmatky, jako když se otočí prstenem v Říši pohádek, a všichni se pak chovají nenormálně. Závěrečná příhoda s panem Kutlákem už byla trochu moc... Jinak na druhou stranu opět cením jak Prusinovský vybírá písničky. Když nastoupil Snoop Dogg, Eminem, Dr. Dre, Ice Cube nebo Kanye, tak jsem se docela pobavil. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Létající Čestmír pro dospělé. V zatuchlých kancelářích České televize konečně dostala zelenou odvaha a vznikl, narozdíl od bezzubého Kosma, opravdu adresný satirický seriál. Cítím tam něco z opravdovosti Toniho Erdmanna ve snaze popsat Achillovy paty životů současných Čechů a Češek. Od dob legendární Macourkovsko - Vorlíčkovské éry je to poprvé, co v České televizi vybuchl v hlavách tvůrců gejzír imaginace a ta se v nezředěné podobě dostala až na televizní obrazovku. Díky za ni. PS: Hudební složka zaslouží absolutorium a právník Novotný by si zasloužil spin-off... ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

My kind of crazy. Nevím kolik toho ze seriálu bylo myšleno vážně, ale má to skvělou rovnováhu absurdních situací, dobře vykreslených postav a neúmyslně komických situací. Velký rozpočet a kvalitní scénář ruku v ruce pomáhají skvěle vykreslit dopady přání, nulová snaha o přístupnost dětem zase dává volný průchod hláškám. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (23)

  • "Je to velký riziko, sám jsem zvědavý, jestli mně to nezláme vaz. Třeba to bude fakt průšvih," předeslal Jan Prušinovský. (DexMASTER094)
  • Výběr lokace Nymburka, kde se Trpaslík natáčel, byl víceméně náhodný. Sám režisér Prušinovský to vysvětlil následovně: "Asi rok před natáčením jsem jel náhodou do Nymburka. Nebylo to nijak cílené. Měl jsem nějakou časovou proluku a toulal jsem se po městě. Tak nějak jsem si představoval místo, kde se příběh Trpaslíka odehrává. To samé bylo i u Kober a užovek (2015). To jsem se také jednou omylem toulal po Kralupech." (MTHRFCKR)
  • Seriál se natáčel ve městě Nymburk, ovšem domov důchodců, kde žije Luďkův dědeček (Josef Abrhám), se natáčel na zámku v Lysé nad Labem, ve kterém skutečně domov důchodců je. Interiér Luďkova gymnázia představuje přilehlá základní škola Komenského. Díky vypsanému konkurzu se v seriálu objeví množství obyvatel Nymburka. (sarianna)

Související novinky

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Reklama

Reklama