Reklama

Reklama

The Neighbor

  • Velká Británie The Neighbour
Trailer

Obsahy(1)

John (Josh Stewart) a Rosie (Alex Essoe) žijí společně na maloměstě v odlehlém domku, z jehož garáže zajišťují logistickou podporu pro obchod s nelegálními drogami. Ještě jedna zakázka a budou mít dostatek prostředků na nový život. Jenže věci se zkomplikují, když Rosie spatří na sousedově pozemku zakrváceného muže. John přijíždí domů a zjišťuje, že Rosie je pryč. Jeho pátrání ho přivede až do sklepa sousedova domu, ve kterém se zděšením odhalí sousedovu pravou tvář. (Psychor)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (73)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tak horror za mě ne, ale thriller ano. Slušný oddechový snímek na deštivé večery, jako je ten dnešní. John vypadá jako obyčejný překupník, taková ta padavka, co dělá druhým jen podržtašku. Že je vše jinak se brzy přesvědčí jeho soused. ,,Každý máme svá tajemství." Snímek nedisponuje žádnou kladnou postavou, jelikož o obětech divák neví nic a ostatní čistí nejsou. Velmi dobrá hudba, která z relaxační přechází dle potřeby do tísnivé a strašidelné (místy mi připomněla Carpentera), dokáže především v poslední třetině navodit správnou atmosféru. S údery a krví se příliš nešetří, byť některé momenty patří spíše do sci-fi, ale chápu je jako žánrovou nadsázku. Závěrečné napětí a držková bez slitování mají ode mne dvě hvězdy navíc. Ne že bych se snad na tenhle film ještě někdy podíval, ale napínavý byl, což se cení. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

The Collector bol môj obľúbený horor a keď sa mi naskytla príležitosť vidieť tohto Suseda, kde si k tomu hlavnú úlohu zahral ten istý herec, bol som nadšený. Keď som tento film videl prvý krát, tak sa mi celkom páčil, aj keď som bol trochu sklamaný kvôli tomu, že tam bolo málo gore. Po nejakej dobe mu však musím odčítať jeden bod, pretože to nie je veľmi dobrý film. A skoro nie je ani priemerný, lenže našťastie tu je fajn herec a akcia. Teraz už podobné filmy nie sú pre mňa a keby som si ho pustil znovu, dal by som asi jednu hviezdu. Scenár je totižto nič moc, atmosféra veľmi nefunguje, napätie v minimum momentoch,...skrátka podpriemer. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Horor „The Neighbor“ není vyloženě skvělou podívanou, ale docela zapadá do současného zajímavého trendu hororů ve stylu „Smrt ve tmě“, které se zaměřují na to, že u souseda se může skutečně skrývat cokoli, a rozhodně není dobré své okolí podceňovat. Film funguje dobře jako mainstreamovější torture porn i jako revenge a survival. Dohromady je to lehce nadprůměrný horor. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Ve výsledku si člověk řekne, že to smrdí klišéčkem, což působí i moje bazírování nad trojkou vs. čtyřkou, ale na druhou stranu se Sousedovi nedá upřít jeden hodně silnej atribut, kterej prostě píše. Napětí. Šmírování, prolízání neznámým prostředím, odhalování cizího tajemství. Myslím, že tady hodnocení zbytečně táhne dolů pokukování po předchozí režisérově tvorbě, přičemž souhlasím, že se mohlo přitvrdit, ale co se atmosférických snímků poslední doby týče, tak já byl tady spokojený. 70% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Keby mi bol niekto povedal, že takí "navoňaní" frajeri, ako boli tvorcovia Saw či Collector-a, natočia takúto nudu, ktorá je navyše len slabučkou, nedomyslenou atrapou druho menovaného snímku, povedal by som mu: VERÍM TI! Dnes sa už netočí na kvalitu, níbrž kvantitu, pričom len zriedka ktorý hororo packal (Wan a pod.) si dokáže udržať svoj štandard. Neustále ťažiť z jedného nápadu sa donekonečna určite nedá, čo títo dvaja ani omylom nepochopili. Nie že by vďaka budovanej a celkom hutnej atmosfére "Neighbor" vyslovene nebavil, no bohužiaľ, ani mimoriadne extra nenadchol. Škoda. Keby aspoň nejaké to gore spatrilo svetlo sveta, ale takto ... - 50% ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama