Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vše nechali za sebou a uprchli, aby nalezli to jediné, po čem celý život skutečně toužili. Zemi dost velkou pro jejich sny... V Irsku roku 1892 se rolník Joseph Donelly (T. Cruise) vydává zabít bohatého statkáře Christieho kvůli bídě, v níž se on i desítky dalších ocitli jeho přičiněním. Právě v Christieho sídle se setkává s jeho vzpurnou dcerou Shannon (N. Kidmanová), otrávenou svazujícími společenskými konvencemi. Tyto rozdílné povahy spojí dohromady stejný sen po nové půdě, která se má rozdávat zájemcům v americké Oklahomě. Společně prchají za oceán, ale brzy po připlutí k americkým břehům se svými plány narazí a jsou nuceni přežívat v nuzných podmínkách bostonské chudinské čtvrti. Odkázáni jeden na druhého překonávají spoustu zkoušek, ale svého snu se nevzdávají… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (202)

kubin. 

všechny recenze uživatele

Nebýt dvou momentů filmu, které jsem nedokázal překousnout, mohlo to být klidně i za pět hvězd, protože zbytek filmu se mi líbil a byly tam některé opravdu povedené momenty. Ovšem celkový dojem mi zkazil hlavně konec, přesněji znovu oživnutí Toma a také bitka s Italem, kterou prohrál kvůli Nicole. Prostě scénář typu všechno vychází, než to holka posere už mě vážně nudí a je pěkně ohraný. Jinak hudba od Johna Williamse jak je jeho dobrým zvykem vlice chytlavá a dá se říct, že poměrně dobrý film. Škoda, mohlo to být i mnohem lepší. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Tam vytrvale kráčí ten nejmladší. Z ostrovních míst, která se bortí, přes zákoutí, do těch, kde se rodí, ve slunečním oparu... Vítězoslavně vytryskne fontána fantazie, realita domovů. Přitom nezastaví (se), ruce, srdce. Náplně niter. Majitel věčného jitra kvetoucích zahrad, zelených, vzdušných dvorků. Vlajková duše pozemků, nastavená  "Novému svět(l)u." ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $58,883,840Tržby Celosvetovo $137,783,840 ║ Nemá to až také pôsobivé scény aké by si to zaslúžilo, plus rozmanitejšiu hĺbku, ale za to Tom Cruise a Nicole Kidman to slušne ťahajú, prim kamera, hudba, záver, slušný priemer. /70%/ ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Dívál jsem se jen kvůli Nicol Kidman, protože je to moje druhá nejoblíbenější zahraniční herečka po Meryl Streep. Pěkný romantický western postavený na dvou hercích Tomu Cruisovi a Nicole Kidman. Jen by to chtělo trochu zkrátit. Těch 130 min. je docela dost a ke konci už to trochu ztrácí dech a musíte si dávat ruku před ústa kvůli svému zívání. Navždy a daleko jen s tebou Nicole Kidmanová. ()

prezdivaka 

všechny recenze uživatele

Od počátku předvídatelná love story, která využívá všechna klišé a romantické nelogičnosti, což (podle zdejšího hodnocení) zřejmě nikomu moc nevadí. Příběh je spíše pohádkou k pousmání - pokus o zabití statkáře Christieho, souboj - nesouboj, kdy se kulhající Cruise zázrakem ocitne v bryčce mířící k přístavu atd. Legrační jsou i Josephovi boxerské souboje, kdy mu stačí se občas sehnout a poráží o hlavu větší váhové kategorie. Dál příběh plyne jak z pera Dickense. Mladá dvojice si mnoho měsíců ani neřekne, že po sobě touží a předstírají, že jsou bratr se sestrou. Vážně to vyznívalo, jako pohádka pro děti. A to s mrtvým koněm a zkroceným divokým ořem, setkání po třičtvrtě roce uprostřed Ameriky a samotné finále...To už chce silné nátury nebo se musí úplně rezignovat a nějakou věrohodnost. Dobře řemeslně odvedeno včetně hudby Johna Williamse. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (8)

  • Režisér Ron Howard nebyl spokojen s reakcí Kidmanové ve scéně, kdy ze zvědavosti nadzvedává misku, zakrývající Josephovy intimní partie. Bez jejího vědomí tak požádal Toma Cruise, aby si svékl spodní prádlo. Teprve poté se u Kidmanové dočkal výrazu, který požadoval. (CrypzzXD)
  • Od Tronu (1982) první americký snímek, který byl natočen na 70mm film. (Lavran)
  • Tři z pra prarodičů režiséra Rona Howarda se v roce 1893 skutečně zúčastili velkého závodu o pozemky. (CrypzzXD)

Reklama

Reklama