Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vše nechali za sebou a uprchli, aby nalezli to jediné, po čem celý život skutečně toužili. Zemi dost velkou pro jejich sny... V Irsku roku 1892 se rolník Joseph Donelly (T. Cruise) vydává zabít bohatého statkáře Christieho kvůli bídě, v níž se on i desítky dalších ocitli jeho přičiněním. Právě v Christieho sídle se setkává s jeho vzpurnou dcerou Shannon (N. Kidmanová), otrávenou svazujícími společenskými konvencemi. Tyto rozdílné povahy spojí dohromady stejný sen po nové půdě, která se má rozdávat zájemcům v americké Oklahomě. Společně prchají za oceán, ale brzy po připlutí k americkým břehům se svými plány narazí a jsou nuceni přežívat v nuzných podmínkách bostonské chudinské čtvrti. Odkázáni jeden na druhého překonávají spoustu zkoušek, ale svého snu se nevzdávají… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (202)

Lavran 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrný film s několika nezapomenutelnými a strhujícími scénami jako je např. finální honička za půdou, slušivým ústředním hereckým duem Cruise a Kidmanové a pro mě legendární díky nadčasové hudbě kouzelníka Johna Williamse. Možná by ale bylo lepší (i kvůli vyznění), kdyby na konci neproběhla ona nechvalně známá reinkarnace zhořklá koňskou dávkou patosu...:) ()

Merkin 

všechny recenze uživatele

Milé starosvětské pokoukání, které mě překvapilo svým půvabem a křehkostí. Nehýří zbytečnými efekty, naopak se řadí k těm snímkům, jež ještě vyžadovaly nefalšovanou naturalistickou výpravu a ryzí, nenucené a dobré ( nikdy bych neřekla, že tohle prohlásím o Tomu Cruiseovi, ale časy se mění) herce. Opravdu poetické a příjemné :) ()

Reklama

aluna 

všechny recenze uživatele

Ač pro scientologickýho magora Cruise příliš ne, pro charakterní rváče mám slabost. Když se k tomu přidá půvabná, roztomile rozmazlená Nicolka, trocha tý žárlivosti, vývoj jejich vztahu a kočkování a nakonec hrsti nepředstíraný lásky v dobách, kdy jim to ještě pěkně klapalo, je mi nějakej patetismus, či co se to tomu bijáku vyčítá, fuk. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Filmy Rona Howarda mam proste rad - a tento patri navic k tem obzvlaste zdarilym - pribeh chudeho mladeho muze (Cruise) a bohate slecinky (Kidman), kteri se spolu vydavaji do Ameriky se vyznacuje sviznym , mnohdy odlehcenym dejem a hlavne preciznim vykreslenim vznikajiciho vztahu mezi temito dvema hrdiny. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Pěkný film v klasickém hollywoodském stylu. Z dnešního pohledu se mi zdá jako jakýsi kříženec mezi Titanikem a Gangy New Yorku. Howard je dobrý režisér a dokázal tomuto na dnešní dobu možná až příliš přímočarému filmu, dodat potřebnou velkolepost, která si nezadá ani s takovými velikány srdceryvných scén jako Jih prti severu nebo už zmíněný Titanic. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (8)

  • Boxerské scény boli natočené v čiastočne zrekonštruovanej stanici v Billings. Opustený Price Club v Billings slúžil aj ako továreň na výrobu gumových kurčiat používaných vo filme. Bordel bol postavený vnútri a požiarne čerpadlá poslúžili na vytvorenie dažďa. (misterz)
  • Zpěvačka Enya přezpívala skladbu "Book of Days" z původní irské gaelštiny do angličtiny právě pro soundtrack k tomuto filmu. Byla za ni nominována na Zlatou malinu. (Emzet)

Reklama

Reklama