Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cestou domů do Chicaga, kam letí strávit den Díkůvzdání se svou rodinou, se Neal Page (Steve Martin) ocitne na sedadle vedle hlučného, přesto sympatického obchodníka jménem Del Griffith (John Candy). Neal je zdvořilý reklamní agent, který měl původně cestovat první třídou. Del, který prodává kroužky ke sprchovým závěsům, se s Nealem touží podělit o své cestovatelské zkušenosti poté, co je jejich let následkem sněhové bouře přesměrován. Zatímco se Neal snaží najít způsob, jak se dostane domů, Delovy rady odstartují sled nepředvídatelných katastrof. A jelikož se zdá, že Neal a Del mají patent na to, jak ze špatné situace udělat ještě horší, vyvstává otázka, zda se Neal dokáže dostat ke své rodině včas. Nebo snad bude nucen oslavit Díkůvzdání s tímhle krocanem? (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Krásny príklad typickej komédie 80-tych rokov. Úplne jednoduchý námet je rozpracovaný do veľkolepého diela plného úžasného humoru. Ako tmel medzi gagmi, ako bolo v 80s zvykom, slúži skvelá hudba (tradičný synth soundtrack). Avšak nie sú to len geniálne gagy, ktoré robia tento filmík nezabudnuteľným. Hlavne sú to dokonalé herecké výkony. Či už Steve Martin (ktorý časom klesol k rôznym srágorám), ale hlavne skvostný John Candy. V každej scéne, v každej sekunde hraje celým telom. I tu najbanálnejšiu scénu dokáže premeniť na niečo úžasné. A to nehovorím o priamočiarých gagoch - tie sú dokonalé (napr. jeho tanec na Raya Charelsa - Mess Around v aute, či "rituál" pred spánkom). John Hughes je človek na správnom mieste. Jednou vetou a skvelým hereckým výkonom Johna Candyho dokáže premeniť slzy vyvolávajúci smiech na slzy vyvolávajúcu smútnu scénu. Prakticky dokonalý film, pre fanúšikov komédií osemdesiatych rokov nevyhnutnosť. ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

To najlepšie z osemdesiatych rokov v jednej komédii. Planes, Trains and Automobiles je film, z ktorého sála pohoda a veľmi dobrá atmosféra. Steve Martin vo svojej najlepšej úlohe a ukecaný John Candy si pekne vyskúšajú množstvo dopravných prostriedkov aby sa dostali na sviatky domov... a samozrejme pri tom zažijú veľa nečakaných, humorných a niekedy hrozných situácii. A bavili ma veľmi dobre... Kto by povedal, že práve táto dvojica bude tak vtipná a zábavná, fungovala medzi nimi neskutočná chémia a výborne sa dopĺňali. Je mi záhadou prečo je tento snímok v našich končinách tak málo známy a takmer nikto ho nepozná.... pritom je to atmosférou a námetom niečo ako dookola vysielaný Sám Doma. S ktorým sa dá tento film porovnávať. U mňa veľká spokojnosť a odporúčania... 85 %!! ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jak nějaký film voní osmdesátkama, neodolám a strčím do něj čumák, protože tenkrát ještě byla svoboda, tedy na západě u nás ani tenkrát, "díky" komošům" , no a točili se bijáky na pocit, na pohodu, na zábavu aniž by do toho kecali kdejaké spolky levicovejch sračů a fašounskej neziskovek o tom, že ve filmu není zástupce všech ras a všech sedmi pohlaví a jestli se film prodá v Číně. Prostě zlatý roky, zlatý filmy jako třeba tenhle s ničím se moc netrápí, vytvoří ha ha situaci, udělaá hi hi dialog a nesmrdí na plátně déle než je nutný. Já chci zpátky 80's ! ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

John Hughes jeho styl a filmová atmosféra mi moc nesedí. Ale Letadla, vlaky, automobily jsou už jenom prapředkem spousty dnešních komedií s vynikajícím Johnem Candym - v 21. století krásná vzpomínka na osmdesátá léta kdy komediím vládli borci jako Dan Aykroyd, Bill Murray nebo Chevy Chase. 65 % ()

frype 

všechny recenze uživatele

Je to pekná klasika. Veľmi milý film. Steve Martin snáď vyzerá rovnako po celú svoju hereckú kariéru. Vidieť s nim film z rokov osemdesiatych alebo v roku 2000 je asi to isté. Ten človek sa nemení. Dal by som 3 a pol hviezdy ale kedže to nejde tak sa prikloním k tým štyrom. Škoda len krátkeho života Johna Candyho...bol to taký úprimný týpek. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (13)

  • Noční scény na dálnici byly natáčeny ve střední Kalifornii. Po bocích silnice byl umístěn falešný sníh simulující opravdovou zimu na středozápadě. (D3VIL)
  • Ve filmu hrála i Jeri Ryan, její scény však byly z finální verze vystřihnuty. (D3VIL)

Reklama

Reklama