Reklama

Reklama

Nejsledovanější

  • angličtina Following (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jsme svědky generačního přerodu audiovizuální zábavy. Televizní produkci konkuruje nezávislá tvorba internetových tvůrců, kteří už stihli zaujmout v žebříčcích celebrit první místa. Rodiče panikaří, když jejich děti tráví celý den přimrzlé u obrazovek notebooků a smartphonů. Nejsledovanější je komunikačním mostem mezi dvěma generacemi. Co to vlastně znamená být YouTuberem? A proč se stali YouTubeři fenoménem, který má už dnes na společnost nepřehlédnutelný vliv? Celovečerní dokument poodhaluje tajemství jejich úspěchu a nahlédne do každodenních životů, které drží stranou kamery. Vyslechne názory všech, kterých se sledování a vytváření YouTube videí dotýká. Rodičů dětí, marketingových specialistů, sociologů, psychologů a samotných diváků. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (73)

radomiil 

všechny recenze uživatele

):-(přitom my nejsme ještě tolik vzdálená předchozí generace,ovšem takovéhle zabavení je vskutku mimo jakoukoli zdravou/normální realitu=jejich vnitřní svět patří do jiné dimenze a vlastně ani litovat se nějakým ospravedlňujícím způsobem nedají;natož aby jim měli pomáhat psychologové, kteří jsou i na toto krátcí aneb každý strůjce svého osudu*študovaná běs a hrůza ()

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele

Kus hovna. Dokument o lidech, kteří umí akorát tak prd a jenom proto, že na sebe nějakým záhadným způsobem nabalili hromadu ultratupých dětiček (čti oveček), kteří jim to NIC žerou i s navijákem, tak si myslí, že jsou nějaké hvězdy. Ty vole, oni si to někteří fakt myslí!!! Třeba ta tupá kráva, co si myslí, jak není vtipná a zajímavá, přitom při sledování jejich ukázek jsem studem málem zalezl pod koberec. Šaškárna se šaškama. ()

Reklama

PanZahadnyCZ 

všechny recenze uživatele

Tenhle dokument nemá příliš konkrétní výpovědní hodnotu, ale nemyslím si, že je na tom něco špatně. Podobným stylem, kdy lze ze záběrů cítit spíše kritičnost, sem tam nám někdo něco povídá do kamery, ale jinak jsou záběry spíše směřovány k tomu, aby si o nich udělal obrázek sám divák, točí i Vít Klusák, kterého já osobně vnímám jako jednoho z nejlepších dokumentaristů současnosti. Ačkoliv pořád přesně nevím, co si o tomto dokumentu myslet, rozhodně bych poukázal na jeho autora. Jiří Sádek mě už stylisticky zaujal svou Polednicí a myslím si, že tento mladý filmař má potenciál. Co se týče jeho pokusu natočit dokument o youtuberech, nedokážu říct, zda se mu film podařil či nikoliv. Působí to poměrně zdlouhavě a moc to nemá nápad, ale na druhou stranu tento dokument velmi dobře rezonuje v divákovi díky své otevřenosti a nevnucuje mu žádný názor. A jak zapůsobil tento dokument na mě? Prohlubil mé znechucení vůči současnému youtube fenoménu, vůči nezodpovědným rodičům, které nemají ponětí o tom, jak neproduktivně jejich děti tráví volný čas, a také jsem dospěl k poznání, že youtube je dost silný manipulační nástroj, který rodiče zatím bohužel berou na lehkou váhu, a který podmanivně oslovuje masy, v tomto případě většinou žactvo. Vliv bych klidně připodobnil ke vlivu marxismu na dělnickou třídu. Více se tu rozvášňovat nebudu, to si radši nechám do hospody k pivu, až budu zas nadávat na život, ale musím říct, že mě to poměrně rozesmutnilo. Holt současná realita. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Rád bych se podíval na film, který české youtuberství vysvětluje a dochází k pozitivnímu závěru (byť pro mě něco stěží představitelného). Bohužel Nejsledovanější k němu dochází jen proto, že klouže po povrchu, nepokládá opravdu palčivé otázky a nepoukazuje na opravdové problémy - zcela propadá té jízdě, kterou zažívají hrdinové, a odmítá si vůči ní udělat víc než jen předstíraný odstup (lepší by bylo rovnou odstup ani nepředstírat). Přitom to neposkytuje odpověď ani na otázku: Proč na to děti koukají a co ti lidi umí? Kritiku to odmítá a vysvětluje výhradně jako generační nepochopení - takže v důsledku to je především svědectvím absurdní prázdnoty youtuberství a pasivní agresivity vůči kritice PS: Na anglicky mluveném Youtubu sleduju nemálo pořadů, nejsem proti té platformě vymezený, ale jde vždy o youtubery, kteří se rozvíjejí v nějakém konkrétním oboru, něco umí a něco vědí - prázdnota lidí představených tímto dokumentem není prázdnota platformy, ale jen její české do sebe zahleděné, sebereflexe neschopné reality. A vzhledem k tomu, že tenhle dokument je jejich mluvčím, ne jejich pozorovatelem (k čemuž jde dojít i na základě vyjádření tvůrců), vztahuju tuhle kritiku i na Nejsledovanějšího. 40 % ()

aniabo 

všechny recenze uživatele

Cenim zamer, ze vubec neco vzniklo, no, akorat film nema zadne tema - “youtuberi” preci nejsou zadne tema, youtuberi jsou samotne medium. Je pochopitelně velmi tezke vydolovat neco pikantniho z lidi, kteri se v podstate dokumentaci svych zivotu zivi, ale prave proto nemuze dokument o youtuberech fugovat jako klasicky dokument a je nesmyslne film postavit na tech postavach. Jde v podstate jen o lehkou biografii a zakulisi nekolika vybranych ceskych youtuberu, ale pritom proto, ze nic podobneho zatim nevzniklo, mel dokument moznost vzit situaci vice zesiroka, vice do hloubky. Byvalo by mozna lepsi se nad timhle zamyslet a povenovat se youtuberstvi treba prave v korelaci s tim, jaky vliv z hlediska sociologie/psychologie/filozofie maji soc site na nejmladsi generaci, nebo treba natocit dokument vylozene o vlivu vloggeru na marketingove strategie spolecnosti a jejich promenu za uplynule desetileti.... Velka skoda, ze se nekterych temat (generacni stret, soukromi, idealizace a vzory...) dotkne film jen tak zdalky, povrchne; lide, co se v problematice neorientuji, se nezorientuji, zatimco lide, co se orientuji, se u filmu nudi. Btw velmi spatna je hudba, tak spatna, az to vypada jako koncept - ze tvurci vybrali ty nejvice cheesy pianka v hudebni bance, zrovna tak, jak to delavaji youtuberi. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Když štáb natáčel v USA, v San Franciscu, stala se nemilá věc. Zloději vykradli štábu auto. (sibuk)
  • Dokument byl původně koncipován jako časosběrný, což ve střihu nakonec není tolik patrné, ale hlavní hrdiny sledoval 6 let. Vzniklo 400 hodin materiálu, který musel být sestříhán. (hansel97)

Reklama

Reklama