Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Každý rok se ujme vlády nad tímto světem. Její polibky jsou ale příliš ledové a zmrazí každou vášeň. Na tomto světě ale stále panuje více lásky než nenávisti. Káj se ocitne v zajetí ledu a Gerda se ho vydá hledat. Láska v jejím srdci by dokázala rozehřát každého. Neví, co je strach, protože v jejím srdci hoří plamen odhodlání. A na tento plamen Ledová královna hned tak nezapomene. Dvoudílná minisérie je moderní adaptací klasické pohádky Hanse Christiana Andersena. (Filmbox)

(více)

Recenze (65)

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Ohromne dlhy film od Hallmarku, kde sa to pomaly vlecie ako sopel z nosa:) Na moj vkus to bolo az prilis presladene, ale ved co sa aj da cakat od Hallmarku. Potulne putovanie mladej dievciny po krajine jari, leta a jesene bolo detske a dost nezazivne. Najlepsi bol ten medved v sneznej krajine, ktoreho Kay ucil korculovat. To uz bolo fakt uletene:) Co sa tyka efektov nebolo to nic moc a najlepsia vsuvka z celeho filmu bola ta spomienka od medveda, ked vysvetloval tu zahadu okolo zrkadla. Ten demon nevyzeral spatne, ako aj ten pribeh okolo neho. A co sa tyka samotnej kralovnej bola skor trapna a jej ovladanie utociacich cenculov boli nudne, ako aj jej nadradenost nad kazdym. Ani jej ladove muzeum mladikov uvaznenych v ladovych objatiach nedodali vo mne, ze by som ju mal respektovat. Velmi dlha stopaz tomuto filmu skor ublizila, akoby mu mala pomoct v rozvazovani deja ku konecnemu finale, ktore tiez nebolo napinave, ale skor spackane a urobene dost narychlo. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nudná a neskutečně zbytečně dlouhá pohádka s televizní výpravou, nesympatickými dětskými hrdiny a divnou režií. Prostě typický výsledek produkce Hallmarku. Z nádherné Andersenovy pohádky v této adaptaci mnoho kouzla bohužel nezbylo. Jediným jakžtakž světlým momentem je Bridgit Fonda, ale ani ona nemá šanci utáhnout unylé a pomalu ubíhající tří hodinovou stopáž. ()

Reklama

obedovapauza 

všechny recenze uživatele

Klasika od Hanse Christiana Andersena v televizním podání se sarkastickým medvědem. Dvoudílná minisérie coby moderní adaptace klasické pohádky o Sněhové královně od Hanse Christiana Andersena. Většina z nás patrně slyšela příběh o kouzelném zrcadlu, jehož střípky se rozlétly do celého světa a usadily se v srdcích lidí. Ti pak místo dobra viděli jen to zlé a ošklivé...jejich chování se změnilo a i oni sami se nakonec staly nedůtklivými a zahořklými. Náš příběh vypráví o Kajovi, kterému jeden ze střípků spadne do oka...následně je objeven Sněhovou královnou, která touží všechny střípky posbírat a poskládat tak zpět kouzelné zrcadlo. Tímto úkolem pověří právě Kaje, který s ní po jejím kouzelném polibku “dobrovolně” odejde do jejího zimního paláce. Zachránit se ho vydává dobrosrdečná Gerta...má před sebou ale dlouhou cestu, musí totiž nejprve projít přes všechna roční období... Televizní adaptace z roku 2002 patří mezi mé “quilty pleasure” snímky. Nejedná se sice přímo o vánoční pohádku v pravém slova smyslu, ale o sníh a mráz zde nouze opravdu není. Navíc se v příběhu vyskytuje cynický mluvící lední medvěd, kterého jsem si oblíbila na první dobrou a už jen kvůli němu stojí za to dát Kajovi a Gertě šanci. (by Nikola) ()

k212 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoci, ale v tomto televizním dílku něco je. A to něco je psychologicky hutná atmosféra. Možná až přespříliš exponovaná, když to má být adaptace pohádky. Snad by se hodilo přirovnání psychologický horror a musím říci, že na dětskou populaci nemůže působit ani děj příliš optimisticky. Ale Andersen byl tak trochu zvláštní pohádkář - spíše pro dospělé. Taky na tom má zásluhu elektronická hudba, která mě chvílemi asociovala na Massive Attack a jejich depresivní rytmy a riffy. Ve výrobě atmosféry je tedy toto dílo velmi naprůměrné v záplavě televizních produktů - také díky kameře, výpravě, režii. Ovšem, co pokulhává jsou toporné tváře málo známých herců, tím ovšem nechci tvrdit, že koho neznám, ten není dobrý, ale v tomto případě ano. Po shlédnutí druhého dílu srážím na dvě (to už bylo trochu moc i na mou sentimentální duši). ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Tohle že má být Andersen? Ten krutý, ledový, drsný, nemilosrdný, smutný, poetický a především ten nádherný největší pohádkář světa? To byl první dojem, jejž jsem si přece jenom postupně poopravil. Jedná se sice o inscenaci, která se nevyhýbá kupě modernizačních zásahů, ale na druhou stranu se občas mezi průměrnostmi objeví troška tajemna, kouzla a mysterióznosti, což by dle mě mělo být náplní všech Andersenových adaptací. ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama