Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Každý rok se ujme vlády nad tímto světem. Její polibky jsou ale příliš ledové a zmrazí každou vášeň. Na tomto světě ale stále panuje více lásky než nenávisti. Káj se ocitne v zajetí ledu a Gerda se ho vydá hledat. Láska v jejím srdci by dokázala rozehřát každého. Neví, co je strach, protože v jejím srdci hoří plamen odhodlání. A na tento plamen Ledová královna hned tak nezapomene. Dvoudílná minisérie je moderní adaptací klasické pohádky Hanse Christiana Andersena. (Filmbox)

(více)

Recenze (65)

obedovapauza 

všechny recenze uživatele

Klasika od Hanse Christiana Andersena v televizním podání se sarkastickým medvědem. Dvoudílná minisérie coby moderní adaptace klasické pohádky o Sněhové královně od Hanse Christiana Andersena. Většina z nás patrně slyšela příběh o kouzelném zrcadlu, jehož střípky se rozlétly do celého světa a usadily se v srdcích lidí. Ti pak místo dobra viděli jen to zlé a ošklivé...jejich chování se změnilo a i oni sami se nakonec staly nedůtklivými a zahořklými. Náš příběh vypráví o Kajovi, kterému jeden ze střípků spadne do oka...následně je objeven Sněhovou královnou, která touží všechny střípky posbírat a poskládat tak zpět kouzelné zrcadlo. Tímto úkolem pověří právě Kaje, který s ní po jejím kouzelném polibku “dobrovolně” odejde do jejího zimního paláce. Zachránit se ho vydává dobrosrdečná Gerta...má před sebou ale dlouhou cestu, musí totiž nejprve projít přes všechna roční období... Televizní adaptace z roku 2002 patří mezi mé “quilty pleasure” snímky. Nejedná se sice přímo o vánoční pohádku v pravém slova smyslu, ale o sníh a mráz zde nouze opravdu není. Navíc se v příběhu vyskytuje cynický mluvící lední medvěd, kterého jsem si oblíbila na první dobrou a už jen kvůli němu stojí za to dát Kajovi a Gertě šanci. (by Nikola) ()

k212 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoci, ale v tomto televizním dílku něco je. A to něco je psychologicky hutná atmosféra. Možná až přespříliš exponovaná, když to má být adaptace pohádky. Snad by se hodilo přirovnání psychologický horror a musím říci, že na dětskou populaci nemůže působit ani děj příliš optimisticky. Ale Andersen byl tak trochu zvláštní pohádkář - spíše pro dospělé. Taky na tom má zásluhu elektronická hudba, která mě chvílemi asociovala na Massive Attack a jejich depresivní rytmy a riffy. Ve výrobě atmosféry je tedy toto dílo velmi naprůměrné v záplavě televizních produktů - také díky kameře, výpravě, režii. Ovšem, co pokulhává jsou toporné tváře málo známých herců, tím ovšem nechci tvrdit, že koho neznám, ten není dobrý, ale v tomto případě ano. Po shlédnutí druhého dílu srážím na dvě (to už bylo trochu moc i na mou sentimentální duši). ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 5/10 Hudba 7/10 Efekty 8/10/// +slušná úroveň technického zpracování, zajímavý začítek i konec -celkově děj/// Nemám rád Andersena a jeho pohádky. Tedy neříkám, že to je špatný pohádkář. Ale ty jeho pohádky i ve filmovém přepisu jsou tak depresivní až je z toho člověku špatně. Byl to krásný příběh, ale nebylo to nic pro mě./// Celkem 62%/// ()

ludovit14 

všechny recenze uživatele

Priznám sa,že som sledoval túto rozprávku iba jedným okom popri NETERKE.A urobil som dobre.Je to príšerne dlhé,je to boj s časom.Osobne by som to nedopozeral,bolo to nudné a vskutu nie príliš zaujímavé.A hlavne mi nesadla réžia.HOD:je za NETERKU!,PS:Na Andersenovky som asi už pristarí ;) ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Krásna rozprávka o sile lásky. O sile dobra a zla. O chamtivosti. A o sile rodiny. O žena, čo prekonala všetky nástrahy. O mužovi čo bojoval sám zo sebou. O otcovi ktorý stratil chuť do života. Ale hlavne o sile prírody a ukážke, že dôležitá je rovnováha, ktorá ak bude narušená tak to nemdopadne dobre. ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama