Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charlie Partana, kmotřenec mafiánského vůdce, je nájemný vrah, který je zvyklý "odstraňovat všechny potíže rodiny Prizziů". Na rodinné svatbě se zamiluje do krásné Irene. Krátce poté dostane Charlie za úkol zlikvidovat pokladníka Maxe Hellera, který zpronevěřil mafiánské rodině Prizziů více než 700 000 dolarů. Zastřelí ho v garáži jeho domu a pak čeká na paní Hellerovou. Překvapeně zjistí, že je to Irene, která ho přesvědčí, aby ji nezabíjel. Charlie však musí najít chybějící peníze. Idylka zamilovaného muže skončí ve chvíli, když zjistí, že Irene, se kterou se oženil, je jeho kolegyní z branže. A když mají později zabít jeden druhého, je to už hotová manželská krize... (TV Nova)

(více)

Recenze (171)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Mám slabost pro mafiánské filmy z Ameriky. Resp. nebaví mě. A bohužel ani Nicholson s Turner nejsou výjimkou. Skvělý barrandovský dabing s Evou Hudečkovou, Alfrédem Strejčkem a Jiřím Holým (plus mnoho výborně vybraných hlasů ve vedlejších rolích. Filmy s kmotry bývají dlouhé, krvavé, pro našince s bezelstným uvažováním nepochopitelné. Všechno tohle mi sráží body dolů. ()

danecek24 

všechny recenze uživatele

43. Zlatý Glóbus za rok 1985 - cena (4) - *Nejlepší film (komedie / muzikál), *Nejlepší herečka (komedie / muzikál) - Kathleen Turner, *Nejlepší herec (komedie / muzikál) - Jack Nicholson, *Nejlepší režie - John Huston + nominace (2) - Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Anjelica Huston, Nejlepší scénář - Richard Condon, Janet Roach ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Coppola má Komtra a Huston svou Čest. Moc hezky promíchané napětí s romantikou v mafiánském filmu. Herecké obsazení je výborné. Nevěřila jsem Kathleen Turnerové, že je najímáný zabiják. To byl ale asi účel, vypadala jako nevinnost sama. Příběh je slušně zamotaný. Škoda, že se to místy vleče. Ale jinak je to filmová lahůdka, kterou jsem si užívala a nemohla se odtrhnout od obrazovky. ()

Exkvizitor 

všechny recenze uživatele

Nebýt tento film od Hustona, vsadím se, že by o něm nikdo nikdy neslyšel - a v prvé řadě by v něm ani nehrály hvězdy formátu Jacka Nicholsona, jež alespoň zachraňují, co se dá. Přesto se dalo očekávat mnohé: film podle knihy a scénáře (bohužel stárnoucího) Richarda Condona natočený jedním z nejznámějších a nejlepších hollywoodských (bohužel stárnoucích) režisérů. Výsledkem je však jakási nevtipná a překombinovaná komedie s technickým zpracováním na úrovni mírně nadprůměrné televizní inscenace (ale dobrými herci). No jo, no. ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Debilita s nepřesvědčivým Nicholsonem v roli mafiánského zabijáka. Jako velký fanoušek mafiánských filmů jsem očekával rozhodně víc. Nebyla to totiž komedie (vůbec to totiž neni vtipnej film a to je u komedie dost problém) a určitě to nebyl klasickej mafiánskej film. Prostě blbost kterou jsem ani nedokoukal. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (10)

  • Gangsterstý snímek měl velký úspěch a vyhrál po celém světě celkem 29 cen, přičemž byl na další 15 nominován. (Terva)
  • Filmování probíhalo v newyorské čtvrti Brooklyn. (Terva)

Reklama

Reklama