Reklama

Reklama

Michael McCauley žije spokojeně nudný rodinný život bez jakýchkoliv výkyvů. Prodává pojištění, s rodinou žije za městem, a do práce a zpátky dojíždí pravidelným vlakem. Každý den, už deset let, co odešel od policie. Dnešní den se moc nepovedl a stejně jako vždycky nastupuje do vlaku a těší se domů. Zdraví známé průvodčí i známé tváře. Dveře se zavřou, vlak se rozjede z nádraží a nic ještě nenasvědčuje tomu, že tahle cesta bude úplně jiná a že postava Liama Neesona si během ní sáhne na dno fyzických i psychických sil. Po chvilce jízdy si k němu přisedne atraktivní žena (Vera Farmiga) a položí mu jednoduchou, trochu znepokojující otázku: „Co jste za člověka?” Pod vlivem jejího osobního kouzla i obálky s penězi se Michael nechá vtáhnout do zvláštní a smrtící hry. Musí ve vlaku najít někoho, kdo tam nepatří. Když neuspěje, přijde o rodinu, pokud uspěje, dostane odměnu. Odmítnutí se nebere jako odpověď. Vlak uhání, tajemný vládce hry sleduje každý jeho krok a vzdálenost do cílové stanice se krátí. Než zastaví, šílená situace ve vlaku se promění v horečnaté pátrání, rvačky a střelbu. Je to hra nebo promyšlený zločin? Kdo je tajemný cizinec ve vlaku a proč ho má najít? (Bontonfilm)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (497)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Som veľký fanúšik Neesonoviek a vedel som, že nebudem sklamaný. Škoda len evidentného a toľko spomínaného vykradnutia Non stop. Polovica filmu pôsobí klasicky veľmi dobre, super zápletka, hľadanie páchateľa, nejasnosti v tom, čo sa vlastne deje. V tom sme u Neesona na to zvyknutí. Nanešťastie to v poslednej tretine dramaticky trochu upadá, hoci tam by to malo práve gradovať. U hlavného protagonistu už vidno, že čas postúpil, ale hýbe sa stále skvele, aspoň teda pred kamerou. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Navzdory mnoha výtkám jsem se docela bavil - a vlastně si ten konec plný klišé přál. Cizinec ve vlaku má totiž bohužel sestupnou tendenci, po parádním začátku jak v zobrazování denní rutiny hlavního hrdiny, tak od nasednutí na osudný příměstský spoj úroveň klesá. Vůbec nejlepší thrillerové okamžiky jsou k vidění ve chvíli, kdy divák spolu s Neesonem tápe a neví, co za absurdní situaci se přímo před ním odehrává. Jenže postupem času se vytahují nejrůznější klišé, který jsou dobře známé z jiných thrillerů, a film pak už jen naplňuje šablonu. Škoda. O logických nesrovnalostech (zvlášť jedna, spojená s jednou smrtí - ale nechci spoilerovat, tudíž nebudu ani naznačovat) nebo blbostech ani nemluvě (fakt si filmaři myslí, že při rvačce může někdo prorazit hlavou okno ve vlaku a nemít ani škrábanec...?). Naopak vedle počáteční výborné atmosféry a nepolevujícího tempa se mi kupodivu líbil i Neeson. Sice opět má jen jedinej výraz ustaraného a utrápeného chlápka od vedle, ale do téhle role to docela sedí. A oceňuju i druhý plán, nenápadnou kritiku zkorumpovaného světa peněz, který nemilosrdně vyhazuje z práce lidi před důchodem, a pošklebování se zbohatlickejm arogantním kreténům ("Goldmane Sachsi, za celou střední třídu fuck you!"), a to jsem jinak zarytej fanda kapitalismu a nesnáším levičáky. Takže po zbytečně podceňovaných Mělčinách další zajímavej počin Collet-Serry, kterej mohl být taky daleko lepší, ale mně to ke spokojenosti docela stačí. Reálných 60 procent. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Další spolupráce dvojice Jaume Collet-Serra - Liam Neeson, to jsem si samozřejmě nehodlal nechat ujít – zvlášť když se v kolonce hereckého obsazení objevili i známé jména jako Vera Farmiga, Sam Neill, Patrick Wilson. Ti tu však byli bohužel spíš jen do počtu a to bylo celkem zklamání. Stejně jako nepříliš zdařilé digitální vykolejení vlaku. Jinak má příběh již celkem zažitou „kostru“, což už asi někoho nudí – tomu se ani nedivím. Jen se vymění dopravní prostředek a jde se pátrat po dalším „neznámém“, jen tentokrát nepůjde o vyděrače teroristu ale neznámého cestujícího. Liam Neeson patří mezi moje oblíbence, ale tady mu občas docházel dech, jako by ho to snad už ani nebavilo. Akčních scén / soubojů tu moc nebylo (tedy na můj vkus), což byla taky škoda. Obyčejný průměr – nic světoborného… ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Překvapuje mě proč Jaume Collet-Serra vybírá tyhle špatné scénáře a pak z nich s Neesonem křešou něco jakž takž koukatelného. V podstatě jde o slabší verzi NON-STOP, kdy začátek flirtuje s Hitchcockovskou zápletkou a pak se zvrhává nelogickými uličkami až k přepálenému akčnímu finále. Sem tam se to vytasí se zajímavým nápadem, na druhou stranu to celé působí strašně uměle a digitálně. Bañosova hudba je ovšem výborná. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Liam Neeson nasedá do vlaku s dost blbou náladou. A bude to ještě horší, když zjistí, že ho Vera Farmiga vmanipulovala do spiknutí, ve kterém půjde o krk. A zdaleka nejenom jemu. Cizinec ve vlaku je solidní akční béčko. Přesně takové, jaké byste čekali od tvůrců Neznámého nebo NON-STOP. Je na něm ale vidět, že jim dochází nápady i šťáva. Pořád to docela šlape a v kině dostanete přesně to, co očekáváte, ale ani o chlup víc. Docela jsem se bavil, byl bych však rád, kdyby se Neeson a režisér Jaume Collet-Serra přesunuli k jiným projektům a možná i žánrům. Tady už nemají moc co nabídnout. ()

Galerie (108)

Zajímavosti (15)

  • Kniha, kterou Joanna (Vera Farmiga) čte v poslední scéně filmu, je „Hrabě Monte Christo“, román o spravedlnosti, pomstě a uvěznění. (Trajektt)

Reklama

Reklama