Reklama

Reklama

Michael McCauley žije spokojeně nudný rodinný život bez jakýchkoliv výkyvů. Prodává pojištění, s rodinou žije za městem, a do práce a zpátky dojíždí pravidelným vlakem. Každý den, už deset let, co odešel od policie. Dnešní den se moc nepovedl a stejně jako vždycky nastupuje do vlaku a těší se domů. Zdraví známé průvodčí i známé tváře. Dveře se zavřou, vlak se rozjede z nádraží a nic ještě nenasvědčuje tomu, že tahle cesta bude úplně jiná a že postava Liama Neesona si během ní sáhne na dno fyzických i psychických sil. Po chvilce jízdy si k němu přisedne atraktivní žena (Vera Farmiga) a položí mu jednoduchou, trochu znepokojující otázku: „Co jste za člověka?” Pod vlivem jejího osobního kouzla i obálky s penězi se Michael nechá vtáhnout do zvláštní a smrtící hry. Musí ve vlaku najít někoho, kdo tam nepatří. Když neuspěje, přijde o rodinu, pokud uspěje, dostane odměnu. Odmítnutí se nebere jako odpověď. Vlak uhání, tajemný vládce hry sleduje každý jeho krok a vzdálenost do cílové stanice se krátí. Než zastaví, šílená situace ve vlaku se promění v horečnaté pátrání, rvačky a střelbu. Je to hra nebo promyšlený zločin? Kdo je tajemný cizinec ve vlaku a proč ho má najít? (Bontonfilm)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (497)

Fr 

všechny recenze uživatele

„VE VLAKU JE NĚKDO CIZÍ. STAČÍ HO NAJÍT. NIC VÍC...“ /// Liam Nesson a jeho Poirotovskej případ. Teda jakože pátrá a moc mu to chvilku nevodsejpá. Ovšem na rozdíl od Hercula umí použít nejen pěsti, ale i kytaru… Jedno je jistý – nemá cenu to všechno moc řešit. Logika je totiž nepřítelem nejen scénáristů, ale hlavně diváků. A čím víc budete hnidopišit, tím hůř pro všechny. Neeson překonává všechny Willisovi rekordy nesmrtelnosti… no a co…kdo by ho chtěl vidět chcípnout ve vlaku, že? /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mám na starost územní plán. 2.) Do práce vlakem. Z práce vlakem… a je to nuda... 3.) Thx za titule „samo133“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ten Liam má ale smůlu, jak nastoupí do nějakého dopravního prostředky, hned se to začne mydlit. Na jeho místě bych si pořídil kolobrndu, fakt že jo, ale protože zatím je blbej a pořád jezdí dopravou, tak se v tom koupe. V případě Cizince ve vlaku je paradoxně nejlepší ta neakční část resp její počátek. Když Liam chodí vlakem sem a tam a okukuje lidi a já jako divák okukuju s ním a házím tipovačku, po čase se zapojuje akce a příbývá píčovin, ale u podobného filmu by to nevadilo, kdyby film neztrácel na aktraktivě a napětí. Musím totiž říct, že někdy 20 minut před koncem mně to celý bylo uplně u prdele, přitom ze začátku luxus. Možná v dnešní době bych ocenil, kdyby digitální efekty nebyly tak do očí bijící, že jsou digitální. Nebudu jen hanět, film má určitě svůj šmrnc, Liam je pořád charismaťák i když si myslím, že návrat k "činohře" by mu prospěl, protože jeden typ postavy recykluje až příliš často a to herec jeho formátu nemá zapotřebí. Škoda, že nebylo víc Very, protože na ní se pořád dá příjemně koukat. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Pokud nevíš, co si Pán myslí o penězích, koukni na ty, kterým je dává." Vlakem jezdím pravidelně - dvakrát ročně. Takže kdybych já dostal úkol zjistit, kdo do toho vlaku nepatří, tak je to snadné - JÁ. Zjistím se, najdu se, odprásknu se a vyinkasuju za to balík. Je to snadné. Ale Michael to má složitější. Ono už to tak bývá u šedesátníků se dvěma hypotékami, u kterých se projeví touha mlátit černocha kytarou. Nicméně mě jeho pátrání po cizorodém elementu celkem bavilo. Tedy do té doby, než mi jeho souboj s Vševědoucí investorkou přestával dávat smysl. Ale já nepoznám ani kytaru pro leváka, takže věřit mé policejní intuici patrně není ten nejlepší nápad. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ sa tu hrá na trilerovú strunu a akcia sa drží gitary a sekerky, všetko je v absolútnom poriadku. Akonáhle zistíme, že sme pred zeleným plátnom a začnú nám lietať vagóny nad hlavami, je zle nedobre. Ale povedzme, že sa budem tváriť, že som bol počas týchto pasáží na vécku a ono to nakoniec nevyznieva vôbec zle. Ľudia v modernej skorumpovanej a neprehľadnej dobe sa už nemôžu spoliehať na políciu a vôbec už nie na tých, ktorí nám vládnu, preto záštitu nad ľudstvom preberá silná stredná vrstva. Len škoda, že sa scenáristom nepodarilo k tejto myšlienke napísať aj chytrejší scenár. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Po Nočním běžci a NON-STOPu se tomu klidně vyhněte, ceníte-li si dvou drahocenných hodin svého života. Zprvu milovaný režisér už zde totiž nemá co nabídnout, a je nanejvýš nutno, změnit konečně nejen žánr akčních thrillerů (Mělčiny byly fajn, tak proč nejít například touto cestou), ale bohužel i hlavního představitele. Ve scénách, kdy se Neeson nechával fackovat, mně ho bylo jako herce líto. Co ale zabolelo nejvíce, že se vlastně jedná o šíleně tupoučký film plný za vlasy přitažených náhod a nelogických scén, kdy se postavy neřídí zdravým rozumem, nýbrž špatně napsaným a z prstu vycucaným scénářem. Jediní Farmiga, Neil, Wilson a hudba to drží nad vodou. ()

Galerie (108)

Zajímavosti (15)

  • Nôž, ktorý je možné vidieť vo finálnom súboji, je taktická dýka vhodná na sebaobranu značky Benchmade, konkrétne 176BK SOCP Dagger. (Velislav)
  • 16 osobnostných typov zmienených Joannou (Vera Farmiga) je 16 osobnostných typov MBTI od psychologičiek Katherine Cook Briggsovej a Isabely Briggsovej Myersovej. (ČSFD)

Reklama

Reklama