Reklama

Reklama

Bright

Trailer 1

VOD (1)

V Los Angeles vládne napětí mezi druhy. Lidský policajt a jeho orcký parťák narazí na věcičku s velkou mocí a zapletou se do prorokované války o území. (Netflix)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (527)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ayer se pokusil spojit svůj realistický pohled na policejní akce s fantasy příběhem, který kombinuje rasismus a nudnou báchorku o boji hnusných orků a zlých elfů. Upřímně už na papíře to nemohlo vypadat zajímavě a Ayerova nenápaditá až znuděná režie společně se znuděným Smithem (a to jsem si dlouho přál aby dostal nějakou zajímavou akční roli) to nijak nezachraňují. Příběh už pak je vyloženě debilní a akce až překvapivě nezajímavá. Rozhodně nejhorší Ayerům film. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem bizarní, nechtěně směšnou nudu, dostal jsem hodně slušnou popkornovou jízdu, které se solidně povedlo naroubovat tradiční fantasy prvky (orkové, elfové, víly, proroctví) na schéma temného a drsného policejního thrilleru, kde dvojice férových poldů s funkční vztahovou dynamikou čelí nejen pouličním gangům a zkorumpovaným kolegům, ale hlavně takřka nepřemožitelným badass kung-fu elfům, kteří své nepřátelé chladnokrevně krájí na kusy. Polozapomenuté Lebkouny připomínající ústřední duo a celkové využití orkské rasy zajímavě reflektuje rasismus v USA (už jen tím, že představitelem majoritní společnosti je zde černoch) a celé je to sympaticky svižné, dějově nahuštěné a až překvapivé brutální a krvavé (ustřelování hlav, vybuchující těla). Škoda, že celý ten svět není o něco lépe představen a že většinou dobře zinscenované akční scény nemají lepší kompozici - kvůli střihu jsou nejednou prostorově docela nepřehledné a záběry v některých případech nemají adekvátní kontinuitu. P. S. Udělat z víl obtížný hmyz po vzoru komárů je geniální vtípek. 70 % ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Tak hned z první ruky musím přiznat, že kdyby byl film jen o trošku tmavší, už bych mohl být rovnou slepý, protože by to nebyl film, ale audiozáznam. Hodně povedená akční fantasy, přenesená do dnešní doby. Kam se hrabe Gandalf nebo ten kokot s bleskem na čele. Bright jim nekompromisně flusnul do xichtu a naznačil, jak se také může v dnešní době točit fantasy bez nějakých trapných čurákovin a přiteplených teenagerů v hlavní roli. Prostě z dnešního světa udělat začarovaný les a nebojácné skorolidi poslat pěkně do hnízda čarodějnic. K dokonalosti tomuhle kousku chybí ještě slušných pár krůčků, ale už to, že se na tu cestu Max Landis vydal, je super počin a plácám jej virtuálně po rameni. Jen tak dál a snad jednou podobná taškařice zazáří na předních příčkách žebříčků v návštěvnosti a tržbách. 70% ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Multikulti na druhou  a budoucnost Warcraftu.  Námět sliboval velkou podívanou, ale scenárista se zhlédl v Lebkounech a nabízí spíš protrahovanou vysvětlivku k pravidlům  karetní hry Magic World. Na první pohled  děsně cool, negře, ups, orku, na ten druhý, nic nového pod sluncem. Rasy se nemaj tři čtvrtě filmu vůbec rády a v  té poslední čtvrhodině ani nepřijde ten Velký Zlý, co by je možná znovu spojil, páč Will Smith je SPOILER a spasitel (bože můj) Takže přes veškerou snahu vlastně zase hovno.  Pekelní (Noomi!),  ti  byli moc fajn, jejich zrychtování lidského gangu  bylo jako z jiného filmu. Leštím dvě hůlky. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Svět, který nám tvůrci představili je úžasný. Elfové jako byznysmeni, magie a všechny možné rasové otázky, které jen kopírují náš svět. Will si s Joelem parádně sedli a chemie mezi nimi funguje dokonale. Už jen proto, že je orkem, jeho názory jsou mnohdy vtipně odlišné. Záporačka Noomi Rapace má jen pár scén, ale když rozsekává tým policejní jednotky, jsou to pěkná jatka. Snímek je  totiž tvrdé R a tak nechybí krvavé průstřely, sprostá slova a utržené palice. Přesto však je Bright nejhorší v příběhu. Ono od chvíle, kdy se najde magická hůlka, začínají hrdinové bezhlavě tápat jako postavy v Resident Evil: Retribution. Jdeme tam, tam se něco pokazí, jdeme jinam, tam se něco semele a nakonec dorazíme tam, kde to skončí. Příběhově tudíž nenabízí nic extra, ačkoliv pár scén a zpomalovaček je fajn, ale nestačí na to. ()

Galerie (153)

Zajímavosti (12)

  • Na soundtracku sa podieľali známe osobnosti ako napríklad Rag'n'Bone Man, Machine Gun Kelly, Bebe Rexha, Logic či hudobné kapely Bastille a X Ambassadors. (Astonko)
  • V jedné scéně nasedne Ward (Will Smith) a Jakoby (Joel Edgerton) do auta a Jakoby pustí rádio - začne hrát skladba „Hammer Smashed Face“ od legendární deathmetalové kapely Cannibal Corpse. Ward se ušklíbne a chce rádio vypnout, Jakoby na to reaguje vtípkem, že je to „nejlepší milostná píseň“. (Lukoboss)
  • Pistole používaná Darylem Wardem (Will Smith) byla glock 19. Brokovnice použitá ve filmu byla Remnington 870. Další zbraně použité ve filmu byly útočná puška M4, AK 47, brokovnice UTAS a revolver S&W Magnum 500. (K98)

Související novinky

Nový film Willa Smitha se odsouvá na příští rok

Nový film Willa Smitha se odsouvá na příští rok

10.05.2022

Příběh o tom, jak Willu Smithovi (Já, legenda, Král Richard) jedna facka změnila život, se bude psát nejspíš ještě nějakou dobu. V tuto chvíli má herec desetiletý zákaz účasti na Oscarech, přišel o… (více)

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Pokračování Bright s Willem Smithem zrušeno

Pokračování Bright s Willem Smithem zrušeno

22.04.2022

A už je to tu zase. Po skandálu Willa Smithe (Král Richard: Zrození šampiónek) na letošním oscarovém ceremoniálu, během nějž herec neudržel nervy na uzdě a během přímého přenosu udeřil do obličeje… (více)

Reklama

Reklama