Reklama

Reklama

Mars

(seriál)
Ukázka z filmu
USA, (2016–2018), 9 h 22 min (Minutáž: 46–47 min)

Předloha:

Stephen Petranek (kniha)

Hrají:

Jihae, Alberto Ammann, Anamaria Marinca, Sammi Rotibi, Clémentine Poidatz, Cosima Shaw, Jeff Hephner, Olivier Martinez, Roxy Sternberg, Evan Hall (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Ze všech planet naší sluneční soustavy žádná tak neuchvátila naši pozornost a představivost jako Mars, záhadná a nesmazatelná součást všehomíra. Snaha vyslat na Mars člověka již po léta zaměstnává špičkové vědce a zároveň zaujala veřejnost díky bestsellerům jako "Marťan" Andyho Weira či tweetům astronauta Scotta Kellyho, které byly poslány doslova z jiného světa. National Geographic Channel (NGC), veleúspěšní producenti Ron Howard, Brian Grazer a Michael Rosenberg z Imagine Entertainment a producenti Justin Wilkes a Dave O'Connor z RadicalMedia spojili své síly a prostřednictvím celosvětové senzace, seriálu Mars, pozvou diváky hlouběji do vesmíru než kdy dříve. (National Geographic)

(více)

Videa (3)

Ukázka z filmu

Recenze (39)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Mírně nadprůměrný pseudodokument na moje oblíbené téma. Výprava OK, efekty na slušném televizním standardu. Herecké výkony v budoucnosti jsou patetické a na hraně přehrávání, tým pořádně genderově a rasově sluníčkový. Ale ta současná vysvětlivková část je docela slušná. Hudba celý seriál zvedá, jede na současné vlně, znepokojivě šlape (narozdíl od ukňouraného Cavea posledních 15 let i jeho skladba). ()

RedRose 

všechny recenze uživatele

vyborny dokumentarni scifi serial. kombinace toho, co je a bylo, s tim co by mohlo byt je vyborne zpracovana a obzvlast ta budoucnost na marsu je velice dobre natocena a nemusel by se za ni stydet ani opravdovy scifi serial... druha serie uz trochu moc hledi do budoucna a tezko rict jak se to vse bude vyvijet, takze mi prijde vic scifi a mene dokumentarni, ale porad je to dobre. prvni serie je tedy vynikajici, videl jsem ji s titulky a pozdeji i s dabingem. druhou serii jsem zacal sledovat az s dabingem a je to vazne hrozne! prvni serie byla nadabovana normalne, ale ta druha je cela, vcetne hranych casti ctena vice hlasy jako klasicky dokument a je to fakt spatne a docela rusive... takze jsem se po dvou dilech vratil k titulkum... ()

Reklama

B3n odpad!

všechny recenze uživatele

Vynikajúca téma úplne zabitá politikou, navyše nezáživne natočená. Moja obľúbená téma zo sci-fi, terraforming, sa tu dostáva až na nejakú piatu koľaj za nezmyselné neomarxistické sračky. Ale hlavne, že je tam rasovo a genderovo vyvážené osadenstvo. Trošku to zachraňujú dokumentárne vložky s rozhovormi s relevantnými ľuďmi. Tie ale nie sú rasovo a genderovo vyvážené, hmmm... Reálni vedci sú takmer do jedného bieli muži, sem tam sa mihne nejaká žena. Pol na pol, ako v hranej časti, to nie je ani zďaleka. Príbeh ale úplne prebíja politika. Toto je celkom nepokryte budovateľský politický dokument ako vystrihnutý z 50. rokov stalinizmu, nie sci-fi. Filmári (?) dnes pchajú svoje komunistické budovateľské fantázie do takmer všetkých filmov a seriálov a tak zabíjajú svojimi zvratkami príbeh. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Dokumentaristé by měli zůstat u dokumentů, a nepokoušet se o pseudonarativní normální seriál. Nefunguje to, příběhová linka se rozpadá i se vším tím dramatem které v ní je, a z hlediska standartního seriálu to celé působí hloupě amatérsky. Jako dokumentární výpověď o tom "jak by jsme to udělali, kdyby jsme měli dost vůle a peněz", je Mars ovšem zajímavý dosti. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Napůl vědecký dokument, napůl sci-fi drama o dobývaní rudé planety. Až Rusko, USA, Čína, Indie, Japonsko, Jižní Afrika nebo SpaceX s Elonem Muskem (v dokumentu se i objeví), Blue Origin s Jeffem Bezosem či snad Mars One s Basem Lansdorpem vyrazí k Marsu, tak to bude možná zajímavější a snad méně dramatičtější. Otázkou jestli je lepší konkurenční prostředí s více subjekty - účastníky závodu nebo jeden jednotný projekt na cestu k čtvrté planetě sluneční soustavy. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama