Reklama

Reklama

Písničky, šansony, vzpomínky

(TV film)
Hudební / Dokumentární
Česko, 2006, 33 min

Hrají:

Hana Hegerová

Obsahy(1)

Střihový dokument s hity Hany Hegerové z 60. let. Uslyšíte mj. písně Zhasněte lampiony, Zlá neděle, Petr a Lucie, Milord, zhlédnete také její slavné vystoupení v pařížské Olympii v roce 1967. (Česká televize)

Recenze (3)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Kvalita, kvalita, kvalita... 1) Neznám jediný song Hany Hegerové, který by nebyl vynikající nebo alespoň výborný. Takovou bilanci jsem nezaznamenal u nikoho jiného. 2) Písně z šedesátých let považuji i v této silné konkurenci za jednoznačně nejlepší. Svůdná kočka s jiskrou projevuje ve skvělých šansonech něhu i dravost. Tehdejší televizní písničky, předchůdce dnešních videoklipů, vytvářeli nejlepší tvůrci z oboru (Jan Roháč, Vladimír Svitáček a další). Minimalistické filmové prostředky podtrhují taneční a herecký talent zpěvačky. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Dokument, který střihovou formou nabízí divákům 4 klipy Hany Hegerové a jako bonus dostaneme vedle krásných písní i krátký dokument o návštěvě Paříže. Zajímavý pořad z archivu, který tam nemá co dělat a má se sem tam divákům rozhodně připomenout. Rok vzniku tohoto hudebního dokumentu je 1968! ()

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Dramaturgicky podivný slepenec pěti samostatných krátkých filmů natočených v 60. letech, konkrétně čtyř hudebních klipů, přičemž jeden z nich je parodická cover verze, a jednoho dokumentu. Větší smysl má hodnotit každý film zvlášť, bohužel ve zdejší databázi se z těch pěti nacházejí jen dva, a tak to musím udělat tady: 1) Zhasněte lampiony (režie Ján Roháč, Vladimír Svitáček; Československo 1962) ***, 2) Zlá neděle (režie Ján Roháč, Vladimír Svitáček; Československo 1963) ****, 3) Milord (režie neuvedena; Československo 1964) ****, 4) Petr a Lucie (režie neuvedena; Československo 1967) ****, 5) U Hany Hegerové (režie Zdeněk Kopáč; Československo 1968) ***. -------- V titulcích filmu uvedeno: název Televizní písničky, šansony, vzpomínky Hany Hegerové. ()

Reklama

Reklama