Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Studio, které natočilo film Holka na roztrhání, vám představuje další romantickou komedii Pod toskánským sluncem s Diane Lane v hlavní roli (nominovaná na Oscara, Nevěrná, Perfektní bouře). Frances Mayes (Lane), čerstvě rozvedená spisovatelka ze San Franciska, dostane od své přítelkyně nabídku strávit deset dní v Toskánsku. Je tím trochu zaskočena a příležitost nepřijímá s nadšením. Přesto nakonec sebere všechnu svou odvahu a vyrazí na cestu. Toskánsko ji natolik okouzlí, že se rozhodne koupit zchátralou vilu. Začíná dobrodružství, které změní její život a naplní ho neočekávaným překvapením, přátelstvím a láskou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (117)

liberita 

všechny recenze uživatele

Mám rada filmy, po ktorých pozretí mi zostane príjemný pocit a Pod toskánskym slnkom je presne takým hrejivým zážitkom, zanechávajúcim úsmev na tvári. Pôsobí síce aj trochu rozprávkovo, ale to je niečo, čo sa filmu dá odpustiť. Diane Lane je vo svojej úlohe absolútne očarujúca a nečudujem sa, že jej vyniesla viaceré nominácie a ocenenia. Veľký priestor patrí vo filme ale aj nádherným talianskym scenériam lákajúcim na dovolenku, prastarej vile plnej tajomných zákutí, priateľským miestnym obyvateľom ako aj trojici pôvodne rezervovaných Poliakov. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Navzdory nadprůměrně fotogenickým lokacím maličko fádní, takové … nic proti ničemu - s hrdinkou, ke které jsem nepřilnula. Víte … bez ohledu na žánr od filmu zpravidla očekávám, že mě na chvíli zbaví reality - a zavede mě do krajiny iluzí. Nepotřebuju, aby mi s každým záběrem dával jasně najevo, že jde jen o jakousi dohodu smluvních stran, jejímž výsledkem je tu závažná, tu zase rozpustilá HRA na pravdu, obsahující barevné (případně černobílé) pohyblivé obrázky doladěné odpovídajícím zvukovým doprovodem ... hra dosti pochybná, protože ji nelze brát vážně ani nevážně - protože ji nelze naplno PROŽÍT ... 2,5* ()

Reklama

Dagmiczka 

všechny recenze uživatele

Moc hezká romantická komedie, která je navíc plná různých skrytých symbolů, kterých jsem si všimla až při druhém sledování. Je zde spousta krásných melodií a celkově na mě film působí hodně optimisticky. Taková pohádka pro dospělé o tom, že i když se nic nedaří, bude líp. A takových filmů je, podle mého názoru, stále příliš málo. ()

knihovna 

všechny recenze uživatele

Pokud nemáte správné chromozomy, ani to nezkoušejte. Nebo musíte být beznadějný romantik. Ani jedno nejsem, takže jsem u filmu dosti často usínal. Doufám, že jsem neprospal nějakou erotiku, ale asi ne. Jediným oživením pro mě bylo bourání zdí mezi pokoji, protože vypadala jako zeď nosná, tudíž jsem čekal, že se celý dům složí jako domeček z karet. Nestalo se tak, i strop zůstal. Škoda. Diana není žádná velká krasavice, spíš se na ní dobře kouká a to je na jeden film docela málo. Zase na druhou stranu, není to špatně natočené, já jenom nejsem ta správná cílová skupina. ()

kalap 

všechny recenze uživatele

Nádherný krásny film pre dospelých a zrelých ľudí a aj pre mužov s výbornými romanickými hláškami o svojej písala Fay a mne ako chlapovi sa páčilo: Madam nebudte smutná , lebo Vás budem musieť pomilovať a ja som ženatý. No nie je to nádhera. Vidiac pritulne krásnu Diane Lane tak by som s tým odsmutňovaním začal hneď. Ja viem je to hriech , ale toľko príjemného v ňom. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (13)

  • Film, který navštívila Frances (Diane Lane) v Cortoně v kině Teatro Signorelli, je Král džungle, natočený v roce 1997. Teatro Signorelli je i dnes kulturním centrem Cortony a slouží jako kino, divadlo i koncertní sál. (Tonula)
  • Starší majiteľ Bramasole, vďačný za znamenie, že Frances (Diane Lane) je tá správna kupujúca, vykríkne: "Grazie, Santo Francesco!", keď sa Frances na hlavu vykaká vták. „Santo Francesco“ je svätý František, patrón zvierat. (Arsenal83)
  • Frances (Diane Lane) darovala jednomu z polských dělníků (profesoru literatury) knihu Czesława Miłosze. Czeslaw Milosz byl polský básník, nositel Nobelovy ceny za literaturu v roce 1980. (Tonula)

Reklama

Reklama