Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Studio, které natočilo film Holka na roztrhání, vám představuje další romantickou komedii Pod toskánským sluncem s Diane Lane v hlavní roli (nominovaná na Oscara, Nevěrná, Perfektní bouře). Frances Mayes (Lane), čerstvě rozvedená spisovatelka ze San Franciska, dostane od své přítelkyně nabídku strávit deset dní v Toskánsku. Je tím trochu zaskočena a příležitost nepřijímá s nadšením. Přesto nakonec sebere všechnu svou odvahu a vyrazí na cestu. Toskánsko ji natolik okouzlí, že se rozhodne koupit zchátralou vilu. Začíná dobrodružství, které změní její život a naplní ho neočekávaným překvapením, přátelstvím a láskou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (117)

klerik 

všechny recenze uživatele

Jedna z tých lepších romantických komédií (jedna z najlepších amerických), kde sa tvorcovia nesnažia šokovať. Aj vďaka tomu sa film nezabára do klišé a občas prekvapivo rýchlo odsýpa. Aj napriek tomu, že námetovo ide o "obyčajný" film, má príjemný humor a všetky žánrové ingrediencie... a skvelú (a stále krásnu) Diane Lane... ()

hazaba 

všechny recenze uživatele

Každý si může tento film vykládat po svém, záleží v jaké fázi života se nachází. Je tu naděje, zklamání, zamilování, nevěra, tragédie i komedie. Diane Lane je úžasná. Nicméně to není film, který by v hlavě zůstal delší dobu - dobrý na momentální odreagování a mnohem lepší než jakékoli romantické filmíky z německé i české produkce. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Frances (Diane Lane) se po nepříjemném rozvodu rozhodne na pár dní zmizet. Od kamarádky dostane poukaz na desetidenní zájezd do Toskánska. Místní poměry jí ale natolik zaujmou, že koupí polorozpadlý domek, a za pomoci několika dělníků se jej rozhodne opravit. Mezitím se jí více vrývá pod kůži vstřícnost místních obyvatel, podnebí a možná právě Toskánsko je to místo, kde najde svoji novou lásku?... Film mi trochu připomínal podobně laděný film s Julií Roberts, Jíst, meditovat, milovat, a musím říct, že ten se mi líbil o řád víc. Pod toskánským sluncem mi přišlo až příliš naivní, odjezdem do Itálie se všechno Frances začalo dařit, hned narazí na pěkný dům, všichni se mohou přetrhnout jak jí helfnout a vůbec se Frances v podání Diane Lane celkově chovala jak nějaká pubertální patnáctka (fakt věřila tomu, že italský svůdník zůstane věrný?). Vím že tento film je asi koncipován tak, že se divák má jen dívat, a nic neřešit, ale něco takhle nereálného a naivního jsem už dlouho neviděl... ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Stoprocentně účinný navozovač dobré nálady, pohody a odvahy k radikálním rozhodnutím.. :-)) romantické, milé, úsměvné, i lehounce dojemné.... co zpříjemní zimní večer, a to nejěn těm, kteří milují sluncem prozářenou pohodu nebo se chystají k radikálním změně svého života... a Diana Lane je kočka.. :-) ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Romantika na pokraji kýče podepřená barevnou koláží Toskánska. Chyb a hluchých míst včetně stylistických „vykrádaček některých postav“ je v tomhle filmu dost. Otázka je: „je to podstatné a jak je to ale důležité, aby to mělo hlavu a patu?“ Myslím, že hlavní smysl tohohle filmu je zastavit každodenní pachtění za něčím a nechat se unášet někam, kde se zastavil čas, kde dobro vítězí nad zlem a kde není místo na: možná,snad, kdyby, asi atd., ale na ano a na ne (jak jednoduché!) a pokud se to navíc odehrává v malebném Toskánsku, kde je „okupováno“ 99% všech vinic něčím tak úchvatným a vyjímečným, jako je Sangiovese a zadíváte se do očí Diany Lane wow A ještě jedno plus film má.. bravurního, dokonalého Vincenta Riottu jako pana Martiniho. :-) .. 70% ()

Galerie (64)

Zajímavosti (13)

  • Scéna, kdy Frances (Diane Lane) píše pohlednici pro matku Rodneyho, se odehrává v Cortoně na Piazza della Republica, tak jako většina scén z tohoto města. Natočení filmu v Cortoně silně ovlivnilo návštěvnost města turisty z USA. (Tonula)
  • Vila Bramasole, kterou si koupila Frances (Diane Lane), se ve skutečnosti jmenuje Vila Laura a je součástí staré usedlosti, zbudované v 7. století n. l. na okraji města Cortona. Vila a přilehlé budovy byly po natáčení nově zrekonstruovány a dnes slouží jako luxusní penzion. (Tonula)
  • Film, který navštívila Frances (Diane Lane) v Cortoně v kině Teatro Signorelli, je Král džungle, natočený v roce 1997. Teatro Signorelli je i dnes kulturním centrem Cortony a slouží jako kino, divadlo i koncertní sál. (Tonula)

Reklama

Reklama