Reklama

Reklama

Máří Magdaléna

  • Velká Británie Mary Magdalene (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Film Máří Magdaléna je autentickým a lidským portrétem jedné z nejosudovějších žen v dějinách lidstva. Biblický příběh líčí osudy Máří (Rooney Mara), mladé ženy hledající nový způsob života. Máří natolik svazují každodenní rituály, že zavrhne svou rodinu a přidá se k novému společenskému proudu, který vede charismatický Ježíš Nazaretský (Joaquin Phoenix). Brzy se stane srdcem tohoto hnutí a po Ježíšově boku se vydává na cestu, která vede do Jeruzaléma, k osudovým událostem, jež jsou základním kamenem naší civilizace. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (189)

hygienik 

všechny recenze uživatele

Spor medzi kresťanskou gnózou a ortodoxiou sa dostal na filmové plátno. Gnostici prehovorili inteligentne a nevyzývavo. (A)teistického diváka to (ne)pohorší - Kristove slová, skutky a filmové obrazy tu jasne ukazujú na gnostické idey. Celý život som si kládol otázky, aký zmysel má byť katolíkom, na čo chodiť v nedeľu do kostola, či človek potrebuje na to, aby bol spasený Cirkev atd. Film symbolicky odpovedá na položené otázky záporne, ale mne tým dal zmysluplné a voči katolíckej Cirkvi kladné odpovede. Preto bolo dobré, že som ho videl. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo $10,940,439▐ Len taká ľahká kresťanská skoro artová konverzačka, dokonca miestami aj také dúmavé, skoro filozofické, taktiež nejaká ta snaha o vizuálne kúzlo ale všetko len tak na pol plynu účinné. Takže tak trochu hra na umenie bez skutočného srdca. /50%/ ()

Reklama

Ant 

všechny recenze uživatele

Davisův Lion mi vyrazil dech, takže na Mary Magdalene jsem se těšila. Z části očekávání splnila. Mariin život před Ježíšem je moc hezky zpracovaný a asi každá žena se do jejího znechucení z života, co jí nalajnovali ostatní, dokáže vžít. Film začne pokulhávat, jakmile se na scéně objeví Ježíš. Joaquin je výborný a hraje to s opravdovou něžností, ale u jeho proslovů mi padaly víčka. Celkově mi přišlo vtipné, že Ježíš tady působí jako mírně neschopný pseudo vůdce kultu. Naopak Marie je mozkem celé operace, která jako jediná chápe význam Ježíšových slov. Není divu, vždyť je to taky ženská. Rooney Mara je zkrátka skvělá a po celou dobu, jako by z ní vyzařovala pozitivní energie. Na což u ní opravdu nejsem zvyklá. Za zmínku stojí i vyobrazení Jidáše, který se také dočkal pozitivnějšího pohledu. Bylo skutečně hořkosladké sledovat jeden z posledních hudebních počinů Johanna Johannssona. Celkově film splní to, co si uvzal a to je revizionistický a férový přepis jednoho z nejvíce lživých příběhů všech dob. A to je podstatný důvod pro odpuštění trochy té nudy. ()

Foma 

všechny recenze uživatele

Když odmyslím takové to americko-kazatelské zpodobnění Ježíše (alespoň na začátku a v některých momentech, ke konci to ubývalo) a znehodnocení apoštolů na natvrdlé hlupáky (kromě Jidáše, který je tady zachycen věrohodně a pravdivě), tak film působí opravdu do hloubky. Je to obhajoba citu ženy a její role v dějinách a je zde zachycena skvěle a opět pravdivě. Celkem mnoho nenápadné moudrosti je v tom filmu taky. Velice pěkná hudba a opravdu krásná, něžná a přirozená Máří. Vzkříšený Kristus na konci je už taky dost dobrý. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Máří Magdaléna mohla být opravdu dobrý film a i já do ní šel s velkým očekáváním. Bohužel, ta zůstala nenaplněna a dostal jsem spíš to, co jsem očekával úplně půvidně, tedy průměrnou záležitost, která je navíc hrozně pomalá a poměrně nezáživná. Jenomže herecky je to naprosto perfektní. Joaquin Phoenix vyloženě kraluje a Rooney Mara je taky výborná, oba dva rozhodně podávají jeden z nejlepších výkonů své kariéry. Výprava je pak taky naprosto epická. Ale ten příběh mně prostě opravdu moc nezaujal, což mně osobně velmi mrzí. Jistě, bylo tam pár výtečných scén a finále bylo fajn, ale tenhle film není ničím, co bych si dlouho pamatoval (a taky si ho nepamatuju). Řemeslná kvalita se ale nedá popřít a ty tři hvězdy jsou naprosto poctivé a zasloužené. 60%. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se od 3. října 2016 do 2. prosince 2016 v Itálii (Apulie, Sicílie, Matera a Neapol). (BMW12)
  • Celosvětová premiéra proběhla 28. února 2018 v Národní galerii v Londýně. (BMW12)

Související novinky

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

11.02.2018

Pokud vás fascinovala hudba u Zmizení, Sicaria a Příchozích, začínáte číst velmi smutnou zprávu. V pouhých 48 letech nás totiž opustil její autor Jóhann Jóhannsson, jeden z nejvýraznějších hudebních… (více)

Reklama

Reklama