Reklama

Reklama

Kit je problémová dívka, za napadení a žhářství skončí studium na stávající škole a je doporučena na zvláštní školu Blackwood, kde končí podobné dívky. Škola je ukrytá v hustých lesích a vede ji podivná ředitelka. Celkem do školy nastoupí pět dívek, všechny delikventky. Vedení školy se soustředí na rozvoj talentů v každé z dívek. Brzy se ukazuje, že mají opravdu skryté talenty. Kit se například učí hru na klavír, její spolužačky pak matematiku, malbu nebo básně. Během studia se ale začínají dít podivné věci. Kit v noci slyší hlasy, má pocit, že se po chodbách školy kromě studentů a učitelského sboru prochází ještě někdo. Brzy se začnou dít divné věci se samotnými studentkami, mají halucinace a svým oborům se věnují, jako by byly posedlé, zapomínají jíst, pít i spát. Kit začíná pátrat po tom, proč to tak je. Paní ředitelka mlží, a to se zdá Kit podivné. Až pořezané zápěstí jedné z dívek vede Kit k tomu, aby navštívila prostory za tajemnými dveřmi. Tam se ukrývají obrazy premiantů školy až hluboko do minulosti. Stejně tak jsou tam ale složky se studentkami, které vždy během studia záhadně zemřely nebo spáchaly sebevraždu... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (90)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Mám bazální nedůvěru k filmům, které se v trailerech chlubí tím, že jsou od producentů Twilight ságy, ale tohle bylo nad očekávání v pohodě. Vkusný gotický horor pro odrostlejší děti, kvalitně natočený, se slušnými herci a netuctovým námětem. Vlastně je mi líto, že si tvůrci vybrali tuhle cestu mainstreamového neškodného strašení, protože z toho námětu mohla klidně vzniknout pecka na úrovni Suspirie. Promarněný potenciál tedy zamrzí, ale jako na žánrovou jednohubku na snímek hnůj kydat nebudu. ()

Miseet 

všechny recenze uživatele

Wow, Uma Thurman v tomto ztraceném nepropagovaném filmu. Ta samozřejmě svou roli zahrála perfektně, jako vždy. Má natrénováno. Pro role studentek byly také vybrány sympatické herečky, které si dobře vedly. Námět sám o sobě je nezajímavý, ale prostředí domu má určitou atmosféru, ze které trošku i mrazilo. Nicméně je to pro mě film na jedno kouknutí, jelikož jsem snímek viděla před pár týdny, a už jsem si na něj ani nepamatovala, a musela jsem si ho oživit. Jako celek to vůbec nefungovalo. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

V dnešní době filmů jako Conjuring a IT točit tyhle ucajdaný literární sračky pro emo puberťačky je skoro na kulku do hlavy. Člověk se těší na další průměrný horor a místo toho dostane naprosto neatmosferickou píčovinu, ve které je nejděsivější asi ohyzdná Uma s naprosto kokotským přízvukem na přesdržku. Hlavní hrdinka je sice sympatická ale celý film se protlouká nedomyšlenou žumpou rádoby strašení s artovou myšlenkou. Jako kdyby psala scénář patnáctiletá holka, co přečte šest knih týdně, ráda maluje a poslouchá vážnou hudbu, ale přitom ráda kouká na duchařiny a občas se v pokojíčku řízne tátovou žiletkou. Skoro to nešlo dokoukat.30%. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Tak já nevím...Všichni tam něco viděli, ale já jsem slyšela a viděla jenom BLA BLA BLA BLÁBLÁ BLABLABLABLA... Žádné emoce, rozplizlý scénář který celý film zavedl do nikam...Prostě naprosto o ničem...Jediné co lze vyzdvihnout je hudba, ta je skvělá...Pokud chcete zažít emoce s duchařinou a dokonce i filozofický přesah do života, tak si pusťte HRÁČE SE SMRTÍ...Ovšem ty původní!!! Ne ten sprasenej remake... Za mě 50% ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Vlastne ma to príjemne prekvapilo. Čakal som skôr čarodejnícky nehoror pre puberťákov, ale toto bol veľmi fajn filmík takmer pre dospelých. Má to správnu dávku tajomna, príjemnú hororovú atmosféru, atraktívne prostredie školy uprostred lesov, zaujímavý ústredný nápad a zopár známych pekných tvárí. Ale Umu Thurman ani Isabelle "Sirotu" Thurman som hneď nespoznal. Možno to nie je na plné štyri hviezdičky, ale dám ich, lebo tých tunajších 48 percent je fakt málo. Aby som nezabudol, vizuálna stránka sa veľmi podarila. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna scéna (záběr). (fisus)
  • Film je natočen podle knižní předlohy „Temnou chodbou“ od spisovatelky Lois Duncan. (Kacitr)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno