Reklama

Reklama

Kit je problémová dívka, za napadení a žhářství skončí studium na stávající škole a je doporučena na zvláštní školu Blackwood, kde končí podobné dívky. Škola je ukrytá v hustých lesích a vede ji podivná ředitelka. Celkem do školy nastoupí pět dívek, všechny delikventky. Vedení školy se soustředí na rozvoj talentů v každé z dívek. Brzy se ukazuje, že mají opravdu skryté talenty. Kit se například učí hru na klavír, její spolužačky pak matematiku, malbu nebo básně. Během studia se ale začínají dít podivné věci. Kit v noci slyší hlasy, má pocit, že se po chodbách školy kromě studentů a učitelského sboru prochází ještě někdo. Brzy se začnou dít divné věci se samotnými studentkami, mají halucinace a svým oborům se věnují, jako by byly posedlé, zapomínají jíst, pít i spát. Kit začíná pátrat po tom, proč to tak je. Paní ředitelka mlží, a to se zdá Kit podivné. Až pořezané zápěstí jedné z dívek vede Kit k tomu, aby navštívila prostory za tajemnými dveřmi. Tam se ukrývají obrazy premiantů školy až hluboko do minulosti. Stejně tak jsou tam ale složky se studentkami, které vždy během studia záhadně zemřely nebo spáchaly sebevraždu... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (90)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Rating PG-13 již dopředu signalizoval, že se další Suspirie či The Woods asi těžko dočkáme, alespoň co se hororové podívané týče. Přesto se španělskému režisérovi podařilo navodit alespoň pro mne místy docela zajímavou mysteriózní podívanou. Ovšem je potřeba podotknout, že opravdu jen místy. Hororoví gurmáni totiž dost ostrouhají a zvláště první polovina se odvíjí v dosti pomalém duchu. Nutné seznámení s pěticí problematických dívek si odbudeme jen s hlavní hrdinkou Katherine a trochu se dozvíme i něco z minulosti agresivní Veronicy. Asi nejvíc mě kromě pohledné představitelky „Kit“ AnnySophie Robb zaujala stará školní budova. Místo přímo stvořené pro „gotický horor“ však zaujme jen svým vizuálem a snad i tajemstvím ukrytým za zavřenými dveřmi, které nesmí nikdo otevřít. Klišé? No jak jinak, ale kromě toho nám tu je nabídnuto i několik duchů, kteří zde hrají rovněž důležitou roli. Bohužel většina z nich zůstane zcela nevyužita. My si musíme vystačit jen s minimem lekacích scén, digitálním požárem, odbytými úmrtími postav a slušným hudebním doprovodem. Trochu málo na hororový film. Oživit to měla přítomnost známé herečky Umy Thurman, která byla čistě marketingovým tahem a nějak výrazně se ve filmu neprojevovala. Prostě zahrála, co musela, nic navíc. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Po dlhšej dobe som si pustil nejaký horor. A aj to len kvôli Ume. No ak toto ma byť klasický predstaviteľ súčasných hororov, tak je tento žáner nadobro v riti. Strašne dlho sa tam nič nedeje. Budovanie atmosféry nefunguje a je to strašná nuda. Potom sa konečne rozbehnú nejaké ľakačky, ale všetky sú strašne predvídateľné. Pointa je nezaujímavá. Postavy komplet neznesiteľné. Ani neviem za čo dávam 1 hviezdičku. Snáď za to, že som to prežil do konca. Tak od hororov si dám zase na dlhší čas pauzu. Tento žáner je už asi vyčerpaný. ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Za námet to má hviezdu. Cortes asi lubi robiť s takou temnou atmosférou a desiť divákov sofistikovaným spôsobom. Dosť dlho je to ale také nepriehľadné, naťahované aby potom z ničoho nič prišlo finále, ktoré ma rýchly spád. Casting bol asi adekvátny k rozpočtu, skôr tu ale išlo o tú myšlienku a atmosféru. Za mňa fajn. 3 z 5 ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Tak já nevím...Všichni tam něco viděli, ale já jsem slyšela a viděla jenom BLA BLA BLA BLÁBLÁ BLABLABLABLA... Žádné emoce, rozplizlý scénář který celý film zavedl do nikam...Prostě naprosto o ničem...Jediné co lze vyzdvihnout je hudba, ta je skvělá...Pokud chcete zažít emoce s duchařinou a dokonce i filozofický přesah do života, tak si pusťte HRÁČE SE SMRTÍ...Ovšem ty původní!!! Ne ten sprasenej remake... Za mě 50% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu jsou největším kámenem úrazu herci. Hlavní hrdinka je ještě oukej, ale přestavitelky dalších dívek jsou na pěst a totéž se dá říct i o Umě, která navíc leze na nervy příšerným francouzským přízvukem. Co se atmosféry týče, tak ta by nebyla špatná, ale chyběly mi tu strašidla. Ono se tu sem tam nějaké mihlo, ale jejich zjevování postrádalo jakékoliv grády a ta jediná lekačka byla avizovaná dlouho dopředu. Co se mi naopak líbilo byla zápletka, která v rámci žánru působila celkem nápaditě a oceňuji i finále, ale to je málo i na průměr. Škoda. 35% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Film je natočen podle knižní předlohy „Temnou chodbou“ od spisovatelky Lois Duncan. (Kacitr)
  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna scéna (záběr). (fisus)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno