Reklama

Reklama

Kit je problémová dívka, za napadení a žhářství skončí studium na stávající škole a je doporučena na zvláštní školu Blackwood, kde končí podobné dívky. Škola je ukrytá v hustých lesích a vede ji podivná ředitelka. Celkem do školy nastoupí pět dívek, všechny delikventky. Vedení školy se soustředí na rozvoj talentů v každé z dívek. Brzy se ukazuje, že mají opravdu skryté talenty. Kit se například učí hru na klavír, její spolužačky pak matematiku, malbu nebo básně. Během studia se ale začínají dít podivné věci. Kit v noci slyší hlasy, má pocit, že se po chodbách školy kromě studentů a učitelského sboru prochází ještě někdo. Brzy se začnou dít divné věci se samotnými studentkami, mají halucinace a svým oborům se věnují, jako by byly posedlé, zapomínají jíst, pít i spát. Kit začíná pátrat po tom, proč to tak je. Paní ředitelka mlží, a to se zdá Kit podivné. Až pořezané zápěstí jedné z dívek vede Kit k tomu, aby navštívila prostory za tajemnými dveřmi. Tam se ukrývají obrazy premiantů školy až hluboko do minulosti. Stejně tak jsou tam ale složky se studentkami, které vždy během studia záhadně zemřely nebo spáchaly sebevraždu... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (90)

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Navoněný hovno. Marně si lámu svou žlutou hlavu, jak jinak tohle popsat. Anna, Sofia i Robb jsou sice extrémně šukézní holky a navíc s výškou 152 cm ke mně maj dost blízko, ale co naplat, když film je o...o čem to vlastně bylo? Duše umělců vnikaj do holek a pokračujou za mrtva v tom, co nestihly za živa. Kdyby do AnnySophie vnikalo něco úplně jinýho než duch (třeba 25cm dlouhej kokot) tak by ten film možná svítil i v červenejch číslech, protože by alespoň ukázala jaká je hérečka. Takhle ukáže tupej výraz a klácení sebou u piána. Druhá blbka popíše matikou všechno včetně papíru na hajzl, třetí kreslí, čtvrtá básní a pátá jako jediná umí pořád hovno. Ta mi byla sympatická, jelikož já jsem taky neschopná si do sebe někoho pustit, takže bych tu dokonalou partičku genitálních štěrbin rozhodně kurvila a Thurmanka by ze mě měla depku jako sviň. Krom jinýho se ve filmu dozvíme, že žirafy jsou fajn a to je asi tak všechno. Každopádně je to skvělej film k práci, já u něj stihla vyžehlit, zašít ponožky a vytřít chodbu aniž mi z filmu něco zásadního uniklo. Thurmanka na konci pohořela a její syn zahořel mocnou vášní k AnněSophii až si z toho taky hrál na Palacha. Letošní horory jsou až na pár vyjímek fakt průser za průserem. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Kvôli svojmu nevhodnému správaniu je Kit (AnnaSophia Robb) poslaná do súkromnej školy s názvom Blackwood, kde má počas nasledujúceho obdobia žiť spolu s ďalšími dievčatami. Po príchode zistí, že škola má len 5 žiačok a nie je nadšená ani z Madame Duret (Uma Thurman), ktorá školu vedie. Tá dievčatá informuje o tom, že v nich drieme skrytý talent, ale v skutočnosti na dievčatá čakajú odhalenia temných tajomstiev ich novej školy, pred ktorými nie je úniku. - Down a Dark Hall má všetky predpoklady k tomu, aby bol špičkovým hororom. Plno talentovaných herečiek, precízne napísaný scenár a mystérium, na ktorom by sa dal postaviť skvelý príbeh. A to radšej ani nebudem rozpisovať excelentné vizuály, či už sa to týka kostýmov, exteriérov alebo kulís. Prečo teda nefunguje? No preto, lebo rovnako ako Winchester, ktorý mal takmer totožné predispozície, sa snaží zavďačiť PG-13 publiku, takže všetka atmosféra a zlo budované počas filmu sa v závere úplne rozpadne kvôli predigitalizovanému záveru. V tomto prípade mi je teda riadne lúto, že sa ten potenciál tak zahodil, ale cením si aspoň to, že film neuviedli do kín. + Isabelle Fuhrman + herec z The Cannibal in the Jungle + herečka z Suspension a Dead of Summer ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Softhorrůrek pro holky okolo 15 let, s Quentinovou múzou kudlankou Umou, coby ředitelkou podivné dívčí internátní školy. Její teatrálně francouzský přízvuk je nevěrohodný, děj se odehrává v odlehlém a rozsáhlém novogotickém sídle na americkém venkově a já si tak říkám, proč mají ti Amíci tak často zapotřebí točit filmy, které by se měly odehrávat v Evropě někdy před sto lety a vůbec ne v současných Státech. Asi jim schází feudální aristokratická historie. Na druhou stranu je fakt, že film režíroval Španěl podle skoro padesát let staré knižní předlohy. A kvůli pečlivé kameře, hezké výpravě, krásné klavírní hudbě a zajímavé zápletce nelze filmu upřít jistou interessantnost. No a jelikož mám smířlivou náladu, zaokrouhlím nahoru, ať nežeru. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Takový bubu příběh pro starší děti, kde nechyběli dobré herecké výkony a správně ponurá atmosféra. Námět není vůbec hloupý, dialogy nebyly nablblé. Jen hudba mi moc nesedla a závěrečný bengál byl dosti přepálený. Stejně tak vývoj některých postav (syn paní ředitelky) nedával moc smysl. Nabízí se srovnání s Winchesterem, ale ten je o dva levely výše. Jako celek 55%. Za jedno shlédnutí to fakt stálo. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Rating PG-13 již dopředu signalizoval, že se další Suspirie či The Woods asi těžko dočkáme, alespoň co se hororové podívané týče. Přesto se španělskému režisérovi podařilo navodit alespoň pro mne místy docela zajímavou mysteriózní podívanou. Ovšem je potřeba podotknout, že opravdu jen místy. Hororoví gurmáni totiž dost ostrouhají a zvláště první polovina se odvíjí v dosti pomalém duchu. Nutné seznámení s pěticí problematických dívek si odbudeme jen s hlavní hrdinkou Katherine a trochu se dozvíme i něco z minulosti agresivní Veronicy. Asi nejvíc mě kromě pohledné představitelky „Kit“ AnnySophie Robb zaujala stará školní budova. Místo přímo stvořené pro „gotický horor“ však zaujme jen svým vizuálem a snad i tajemstvím ukrytým za zavřenými dveřmi, které nesmí nikdo otevřít. Klišé? No jak jinak, ale kromě toho nám tu je nabídnuto i několik duchů, kteří zde hrají rovněž důležitou roli. Bohužel většina z nich zůstane zcela nevyužita. My si musíme vystačit jen s minimem lekacích scén, digitálním požárem, odbytými úmrtími postav a slušným hudebním doprovodem. Trochu málo na hororový film. Oživit to měla přítomnost známé herečky Umy Thurman, která byla čistě marketingovým tahem a nějak výrazně se ve filmu neprojevovala. Prostě zahrála, co musela, nic navíc. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna scéna (záběr). (fisus)
  • Film je natočen podle knižní předlohy „Temnou chodbou“ od spisovatelky Lois Duncan. (Kacitr)

Reklama

Reklama