Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nikdy ji nespusť z očí. Nikdy nic nepodceňuj. Nikdy se nezamiluj... Ona je superhvězda. On je profesionál. Nedobrovolně se stává jejím osobním strážcem. Noří se do okouzlujícího světa kolem ní, připraven čelit hrozbě, nikoliv však lásce... (Warner Bros. CZ)

Videa (1)

Trailer

Recenze (479)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Představuje se Kevin Costner jako Osobní strážce. Film má vcelku zajímavou zápletku, pěknou hudbu a tím bych řekl, že klady končí. Romance, napětí či vášně co mi sliboval obal dvd, jsem se nedočkal. Kevin Costner svojí roli zvládá s přehledem a moje sympatie získal od prvních 10 sekund. Ovšem ta slibovaná vášeň nebo romance opravdu mezi hlavními postavami chybí. Chemie mezi nimi absolutně nefunguje a tak je pro mě velice těžké se vcítit do příběhu a prožívat ho. I když se film místy snaží být napínavý nebo sladký, na mě to prostě nefungovalo a vzhledem k tomu, že to jsou základní pilíře filmu, tak se to zkrátka minulo mému zájmu. (51 procent) ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh, následně dobře zpracovaný a dobře zahraný. Kevin Costner a Whiney Houston (nevim jestli znáte její českou přezdívku?: Věra Hustá :-) tvoří podivnou dvojici, která se k sobě zdánlivě vůbec nehodí, ale nakonec jim nepřejete nic jiného než aby byli spolu. Mě se film zalíbil především díky výborné hudbě a tajemnému napětí. Zavěrečné odhalení společenského vyvrhela bylo sice nanejvíc očekávatelné, ale před x lety mě to (nebudu zapírat) docela překvapilo. Konečná scéna působí velmi silně a dojemně. Možná až moc. Ale pro jednou se to dá překonat :-)... ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Nedá se to dost dobře popsat, jednoduše se to musí cítit. Nostalgie ? Samozřejmě, ale můj plný počet není jen z tohoto důvodu. Bodyguard je kvalitní film ať se to někomu líbí nebo ne. Má v sobě dost decentního humoru, výtečnou akci, oduševnělou romantiku a příjemně rodinný (v žádném případě kýč) nádech. Mick Jackson natočil nesmírně stylovou a dospěláckou jízdu, která se v žádném případě nemusí za svou výpovědní hodnotu stydět. Má sílu, solidní obsah a hlavně nesmírně šarmantního hrdinu. Olizování se až za ušima z Franka Farmera u dámské části populace relativně i chápu, neboť v této roli je Costner naprosto neodolatelný. A i herecký projev Whitney Houston není špatný, i když zde přece jen hraje prim její úchvatný hlas. Romantika jak se patří. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

NOVA HD - Vtipné, jak Nova na konci filmu utnula písničku I will always love you :) No... to jen tak namátkou. Jinak Bodyguard je téměř kultovní věc, kterou viděl nejspíš každý. Duo Costner a Houston je celkem dobře koukatelné, i když některé pasáže mě trochu iritovaly - zejména jak Whitney svému osobnímu strážci do všeho kecala. CZ dabing (Mahdal, Brožová) se na hlavní dvojici perfektně hodila. Momentálně má film na kontě 74%, což já kvituji a do puntíku se shoduji. 74% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Klenot 90 rokov. - Už dlho vás sledujem. - Tak pritom aj ostaňte. Romantický thriller, kde Kevin Costner to hrá dôležitejšie ako jeho postava je a je pri tom je neskutočný frajer. - Podáš mi to červené sako, prosím ? - Mám Vás strážiť, nie nakupovať. Veľmi ma to bavilo predovšetkým, kvôli výbornému príbehu, scenáru, postávam, castingu a nezabudnuteľným hláškam - Koho ste strážili predtým? - Dva roky Cartera a štyri Reagana. - Ale veď Reagana dostali. - Mal som vtedy voľno. 85% - 4* ()

Galerie (41)

Zajímavosti (31)

  • Soundtrack k filmu se 17 let po uvedení snímku stal historicky nejprodávanějším soundtrackem. (ČSFD)
  • Kevin Costner (Frank Farmer) napísal scenár k pokračovaniu. Ochraňovať mal princeznú Dianu, ktorej bol ponúknutý honorár 10 miliónov amerických dolárov. Najprv váhala, no nakoniec rolu prijala. Z projektu zišlo po tragickej autonehode, pri ktorej v roku 1997 princezná Diana zomrela. (Nolanofil)
  • Kevin Costner (Frank Farmer) uvedl, že se ho lidé v době uvedení filmu často ptali, zda mu nevadí, že jeho hereckou partnerkou je zpěvačka a herečka černé pleti Whitney Houston (Rachel Marron). (Lynette)

Související novinky

Remake Osobního strážce je na cestě

Remake Osobního strážce je na cestě

16.09.2021

Oceňovaný dramaturg Matthew Lopez dostal za úkol připravit scénář k nové verzi kultovního romantického dramatu Osobní strážce. Ve snímku z roku 1992 si hlavní role zahráli Kevin Costner a Whitney… (více)

Osobní strážce princezny Diany?

Osobní strážce princezny Diany?

05.07.2019

Kevin Costner (Hřiště snů, Tanec s vlky) si v mnoha pokračováních nezahrál. Objevil se vlastně jen jako vedlejší postava v Batman vs Superman: Úsvit spravedlnosti, a nyní má hl. roli v seriálu… (více)

Hugh Jackman bodyguardem Miley Cyrus?

Hugh Jackman bodyguardem Miley Cyrus?

01.07.2009

Začalo to tím, že někdo „načapal“ Wolverinea a Hannu Montanu na očividně pracovním obědě (garde jim dělali seriózně vypadající kravaťáci, zřejmě agenti a producenti). Internetem se okamžitě začaly… (více)

Reklama

Reklama