Reklama

Reklama

Sicario 2: Soldado

  • USA Sicario: Day of the Soldado (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Sicario 2: Soldado otevírá novou kapitolu filmové série Sicario. V drogové válce neplatí žádná pravidla – a když kartely začaly převádět teroristy přes americké hranice, federální agent Matt Graver (Josh Brolin) vyzve tajemného Alejandra (Benicio Del Toro), kterému hlavoun kartelu vyvraždil rodinu, aby všemi prostředky, včetně těch nezákonných, válku eskaloval. Aby rozpoutal válku, unese Alejandro hlavounovu dceru – ale když se z dívky stane vedlejší oběť konfliktu, její osud tyto dva muže rozdělí, protože zpochybní vše, za co bojují. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (13)

Trailer 3

Recenze (538)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Jednotka bola o niečo lepšia. Tak či tak aj dvojka ma niečo do seba. Predovšetkým Del Toro a Brolin to dobre ťahajú, akcie sú pekne natočene a krvavé, scenár je opäť Sheridenovský drsný tak ako aj hudba a atmosféra. No sem tam to malo výkyvy tempa, niekedy to miestami bolo uťahané, inokedy zas šokujúco pútavé. Prišlo mi to trošku nevyvážene. 75% - 4* ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Přestože první Sicario nabídl skvělou postavu Alejandra, určitě si nemyslím, že byla nutnost aby někdy vznikal druhý díl a pokud ano, tvůrci určitě měli několik let počkat. Samozřejmě divákům i mě se první Sicario velmi líbil. Přecijen nám dodal dostatečně charismatickou a tajemnou postavu, o kterou stojí za to se zajímat. Jenže vznikl snad někdy ke geniálnímu Sedm od Davida Finchera druhý díl? Mají snad druhý díl Obvyklí podezřelí nebo snad Heat? To už trošku přeháním, ale chápejte kam tím mířím. Prostě Sicario 2 vznikat opravdu nemusel. Když už ale vzniknul, co nám vlastně dodal. Podruhé už je to přecejen slabší. Denis je fuč, Deacon je fuč, hudebník Jóhansson zemřel a pro postavu Emily Blunt ve scénáři prostě místo nebylo. Takže nám vlastně zůstávají jen Sheridan, Brolin a Del Toro. To jsou 3/7 z původního týmu. Na filmu to poznat samozřejmě jde, je jiný. Nepůsobí tolik velkolepě, bezútěšně a nabízí už ne tolik zajímavý příběh, jehož vyznění je ještě zbytečnější než minule. Zatímco minulý díl končil pomstou, tentokrát jde o jakési usmíření. Samotný Sicario už bohužel nepůsobí tolik cool a nedotknutelně. 70% ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ak som dal jednotke so skvelou riťkou Emily Blunt 4 hviezdy, tak tomuto nemôžem dať rovnaký počet. Josh Brolin ako vždy perfektný výkon, Benicio Del Toro dobre sekunduje, ale babysitting jednej puberťáčky narodenej so zlatou lyžičkou v prdeli som naozaj nečakal. Miesto mafie a drogového kartelu tu máme len skorumpovaných amerických fízlov. Hudbu hodnotiť neviem, pretože som si žiadnu počas sledovania neuvedomoval. Film je bežný a čitateľný, nemuselo sa to ani volať Sicario 2, takíto scenár nám mohol vyprodukovať akýkoľvek iný film, nie očakávané pokračovanie. Viac som si užíval počas sledovania krásny Mexika, než by som sa zameriaval na nudný a vleklý dej. Chýbala tam výrazná ženská postava, drsných tvrdých chlapov som sa už prejedol. Takže tu máme pokračovanie, ktoré ani nie je pokračovaním, kde sú samí neporaziteľní chlapi, nevýrazná hudba a jedna puberťáčka. S pekným prostredím a dobrými hviezdami je to teda priemer. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Druhé macho řádění na americko-mexickém pomezí je ve znamení navazování. Zámořský debutant Sollima kráčí ve stopách Villeneuva s patřičným respektem a přitom s vlastní tváří, Wolski se snaží dívat náročnýma očima Deakinse a cellistka Guđnadóttir pokračuje tam, kde se zesnulým Jóhannssonem kdysi temně začala. Platí i to, že Sheridan je nejméně silným článkem soukolí, nicméně přičítám mu k dobru, že nyní upozadil ženský element, pro který v tomhle světě nelítostných vlků není důstojné místo. Strážný anděl smrti Del Toro i ve false flag zamotaný Brolin drží svůj vysoký standard a zatímco ten první naváže vztah s prostředkem k vedení války, ten druhý pokračuje v poznání, že tahle válka vyhrát nejde, jen udržovat rovnováhu a dělat to tak, aby ti nahoře při tom vypadali dobře. Pořád tam je ta znepokojivá atmosféra prostředí, které mě zvláštním způsobem přitahuje, ale nikdy bych se nechtěl stát jeho součástí a toho si na Day of the Soldado nutno cenit. Završení trilogie by se teď mohl chopit Jeremy Saulnier.. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Není to Villeneuve a malinko hapruje scénář, ale pořád je to těžký nadprůměr. Arabáci chodící přes Mexiko vyhazovat do vzduchu supermarkety dělají yankeyům vrásky a tak pověří Brolina aby to vyřešil a ten pověří Del Tora aby to vyřešil. Líbí se mi ten kontrast zprasené akce oproti tomu luxusu z jedničky. Spousta fantastických scén, znakování s farmářem, poprava v poušti. Bylo to fakt dobrý, jen prostě jednička je lepší. A Deakins chybí. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (22)

  • Celosvětová premiéra proběhla 18. června 2018 v New York City (New York, USA). (BMW12)

Související novinky

Producenti oznámili třetí Sicario

Producenti oznámili třetí Sicario

22.09.2023

Snímek Sicario: Nájemný vrah z roku 2015 byl do velké míry tím, který definitivně nakopnul kariérní dráhy jak režiséra Denise Villeneuvea (Duna), tak scenáristy Taylora Sheridana (Yellowstone).… (více)

Třetí Sicario má scénář, dočkáme se filmu?

Třetí Sicario má scénář, dočkáme se filmu?

11.05.2022

Hollywood miluje franšízy, čím větší a úspěšnější, tím lepší. I proto dnes víceméně každý druhý film vzniká se záměrem novou franšízu nastartovat. Občas se ale povede rozjet filmovou sérii i zcela… (více)

O čem bude Call of Duty?

O čem bude Call of Duty?

17.06.2018

Režisér Stefano Sollima (Suburra) už brzy pošle do kin dvojku Sicaria, mezitím ale chystá i další projekty a jedním z nich je taky filmová adaptace populární herní série Call of Duty. V jednom z… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama