Reklama

Reklama

Bad Taste - Vesmírní kanibalové

  • Nový Zéland Bad Taste
Trailer

Obsahy(1)

V novozélandském městečku Kaihoro přistáli mimozemšťané. Ministr obrany tedy na místo poslal speciální jednotku Astro-Invasion Defence Squad (A.I.D.S.), která má za úkol místo zajistit a všechny ufony pořádně zlikvidovat. I přes takto jednoduchou zápletku oběhli Vesmírní kanibalové celý svět a odstartovali kariéru dnes již světoznámého Petera Jacksona. Ten natáčel Vesmírné kanibaly s přáteli v amatérských podmínkách dlouhé čtyři roky. Dřevěné makety samopalů, podomácku vyrobené masky mimozemšťanů, spousta umělé krve a především invence a odhodlání. Až téměř na konci natáčení si Jacksonovy píle všimla novozélandská filmová komise, a uchvácena tím, co do té doby sám vytvořil, mu poskytla finance na dokončení projektu. (Holly_Wood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (447)

RUSSELL 

všechny recenze uživatele

Tahle Jacksonovo první kultovní prasárna mě zas tak nezaujala, a když ji porovnám s pozdějším Braindead, který bezmezně uctívám, tak ten rozdíl je opravdu markantní. Na to, že film neměl vůbec žádný scénář, to ale dopadlo ještě dobře. Začátek je parádní a dokáže navnadit, jenže pak to jde strmě dolů a celá prostřední část mi bohužel přijde strašně nudná a zbytečně zdlouhavá – každopádně se vyplatí ji přečkat, protože konec je už opět kulervoucí. Zejména scéna „znovuzrození“ je naprosto luxusní. Postava, kterou ztvárnil sám Peter Jackson, je to nejlepší, co snímek nabízí. Scény, kdy si Jackson připevňuje odchlípnutý kousek lebky k hlavě pomocí pásku od kalhot a sbírá kousky mozku, nemají chybu – stejně tak emzák s uraženýma nohama házející šišky! ()

Morien 

všechny recenze uživatele

V šesté třídě na základní škole nás paní učitelka navnadila, že jestli budeme celý druhý stupeň hodní, že nám v rámci rodinné výchovy pustí v deváté třídě porod. Nakonec z toho nějak sešlo, ale natěšení na to byli všichni dost dlouho. Kdybych já někdy byla učitelka rodinné výchovy, tak těm nadrženejm zvědavejm puberťákům pustím porodní scénu z tohohle filmu. Jo vole gou. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Modla všech nízkorozpočtových splatterů. Spousta krve, vnitřností, krve, mimozemšťanů a zase krve. A i když veškeré násilí, postavy a morbidní humor nejsou ještě přivedeny do přirozené vyváženosti jako u pozdějšího Braindead, je to pořád kvalitní prdel. Jackson vás tu častuje vším gore v natolik absurdním množství, že i dnes tenhle film hledá konkurenci jen těžko. Člověku se lehce vryjou do paměti scény jako rejpání samopalem ve střevech, vyjídání mozku pomocí lžičky nebo hromadné popíjení zvratků. Opětovné projekce jsou tak skoro nutností. Hláška "Právě jsem se podruhé narodil!", co utrousí hrdina, který se motorovkou zrovna prořeže tělem kanibalského ufouna, je tedy na místě. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtové béčko, alebo ak chcete tak nízkorozpočtový trash, na ktorom si ale jeho tvorcovia dali poriadne záležať. Kamera, strih a zvuk sú využité veľmi inovatívnym spôsobom, herecké výkony sú schválne otrasné a všetko je tak extrémne uletené, že ide o dielo typu "ber alebo nechaj byť". S filmom nemám spojené žiadne nostalgické spomienky na VHS éru, respektíve som sa k nemu nedostal ani počas LOTR mánie, takže z tohto hľadiska Bad Taste hodnotiť nedokážem. Za mňa surrealistická zaujímavosť od jedného veľmi slávneho režiséra, ktorú som si v istých momentoch užil oveľa viac ako v ďalších. Braindead mám ale na vyšších priečkach obľúbenosti. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

opravujem svoje pôvodné hodnotenie a s hanbou sa ospravedlňujem všetkým, ktorí ho čítali a ktorí si ho prípadne pamätajú - bol som mladý, nerozumný . . . teraz už mnohé veci chápem a na mozgový puding, puding žalúdočných štiav, v rúre pečených mimozemšťanov a krvavé besnenie partičky novozélandských dospelých detí na čele s pánom P.J. nedám dopustiť (aj keď Braindead mám radšej); ()

Galerie (44)

Zajímavosti (24)

  • Veškeré zbraně byly vyrobeny z hliníkových trubek a herci s nimi třásli, aby znázornili zpětný náraz. Světelné a zvukové efekty byly později doplněny. (Vampireman)
  • Film začal jako nápad na 10-ti minutový kraťas s názvem „Roast of the Day“. Při stříhání filmu Jackson zjistil, že má téměř 50 minut použitelného materiálu, tak pokračoval s natáčením a vytvořil tak „plnohodnotný“ film. (HellFire)
  • Mike Minett, představitel Franka, byl při natáčení souboje o útes málem zasažen perlíkem, který mu vyletěl z rukou, těsně minul jeho tvář, přeletěl přes útes a přistál na skalách pod ním. (ČSFD)

Reklama

Reklama