Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hvězdně obsazený film, který vypráví pravdivý příběh Molly Bloom, profesionální lyžařky, která se dílem osudu stala provozovatelkou tajných heren pro smetánku nejen z řad hollywoodských hereckých es, rockových hvězd a nejlepších pokerových hráčů, ale i vysoko postavených byznysmenů a prominentů mafie. (Vertical Entertainment)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (393)

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Skvělý procedurální film o závislosti na vydělávání peněz. Energické, téměř bez zbytečných citových výlevů. Jessica Chastain mě poprvé přesvědčila, že dokáže utáhnout film úplně sama, Idris Elba po kratší pauze konečně zase předvádí to, kvůli čemu mu všichni prorokovali velkou hollywoodskou budoucnost. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Film, na ktorý tak skoro nezabudnem. "Molly´s Game" je absolútna lahôdka v rámci tvorby filmu, rozprávania príbehu a vytvorenia atmosféry, ktorá človeka maximálne pohltí. Toto je story, ktorú som si odsedel, ani na moment ma nenudila a najmä mala postavy, ktoré ma neustále presviedčali k tomu, aby som s filmom vytrval, a aby som chcel vedieť viac. A najmä som bol po celý čas na strane Molly. Prečo? Lebo pôsobí ako človek, ktorý chce skutočne len jediné. A to je zachovať sa fér. Lebo nemá dokopy už nič viac. Jediné čo jej štát nevzal je jej vlastné meno a chce si ho zachovať a nepošpiniť. A Jessica Chastain je v hlavnej role absolútne úžasná. Lenže to nie je jediné čo na filme funguje. Idris Elba tu má jeden fantastický monológ, ktorý obsahuje v sebe úplne všetko a dáva tomu tak silný nádych, že miestami som aj prestal dýchať a len som ho počúval. Kevin Costner je takisto úžasný. A hoci som si myslel, že bude len zlý otec, tak jeho rola je nakoniec oveľa väčšia a ku koncu filmu sa konečne dozvieme to čo sme potrebovali počuť. A dá to aj Molly samotnej oveľa väčšiu dávku osobnosti a pochopenia voči nej. Celkovo keď to vezmem, tak všetci v tomto filme podali skvelý výkon. Jediný,kto ma miestami ťahal von a pôsobil na mňa otravne bol Chris O´Dowd. Mám ho rád a je podľa mňa dobrý herec, no v tejto role som ho skutočne nemohol stráviť. Najlepšie na filme ale je fakt, že na konci ma dokázal dostať do sĺz. A nielen smútku, ale aj radosti. Vyvolal vo mne skutočné emócie, podal silný príbeh a predstavil mi ľudí, ktorí si ma skutočne dokázali získať. Vysoko odporúčam využiť možnosť ísť na tento film do kina. Nebudete ľutovať. Vysoká karta hneď na začiatku roka. Hodnotenie: A ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Jessica Chastain se v nemilosrdném/mužském světě umí otáčet, což už dokázala v případě Miss Sloane. Tenhle kousek mi její předešlou postavu v mnohém připomíná. Znovu má zatraceně bystrý mozek a prořízlou pusu, že je radost ji sledovat. Podobnost vidím v daném prostředí a v opravdu velkém množství stránek dialogů. Poté, co nadějná freestylová lyžařka dopadne hrubě na záda, hledá oblast, ve které by se uplatnila. Lektorka lyžování z toho nebude, pořadatelka pokerových her ano. A rozhodně nejde o kšeft, kdy je na stole tři sta dolarů. Jenže velké prachy přitáhnou mafiány nebo možná ještě dřív celá tahle mašinérie přeroste naší hrdince přes hlavu. Od diváka se vyžaduje velká míra pozornosti, protože mistr slov Aaron Sorkin (uznávaný scénárista kousků jako Steve Jobs, Pár správných chlapů nebo The Social Network) si pro svůj režijní debut vybral velké sousto. A poměrně ho ustál. Herci jsou přesní, možná role Kevina Costnera je lehce divně uchopená. Inteligentní tygřice Chastain chrlí odborné termíny a jména, své mužské protivníky válcuje neuvěřitelným způsobem (každý druhý hráč má rád žetony i její výstřih), lpí na detailech, dokáže nás udržet v napětí a její sebevědomí je zatraceně rajcovní. Jinak je to poměrně dynamické, hojně se užívá grafiky, sezení u stolu nad kartami prostě není žádná nuda. PS: Kostyméři by si zasloužili oscarovou nominaci za volbu hrdinčiných (řekněme vyzývavých) šatů. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Tri a pol. Je to samozrejme dobre zahrané a ultrazábavné, len som nejak nepochopil, o čom ten film bol. Alebo lepšie, nechcem si pripustiť, aby to bolo tak banálne, ako naznačuje posledný záber. Chastainová hrá svoju rutinu (nutno povedať, že u nej má to slovo trochu iný význam ako vo všeobecnosti), Sorkin to vie aj omnoho lepšie. Ps: Film obsahuje jednu z najbolestivejších pokrových prehier, čo som videl. Trochu mi to v tej scéne pripomenulo Prípad Mahowny. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Klasický Sorkin, a tentokrát nevládne jen perem, ale i (režijním) mečem. A Aaron Sorkin je bůh, to si ujasněme předem. Takže dialogů je tu víc než ve většině ostatních filmů dohromady, inteligentnější je to taky víc než většina ostatních filmů dohromady, a když dojde na hluboké vztahy, tak je ten do té chvíle geniální autor najednou docela poleno. Z drtivě analytického intelektuála prostě Voltaire nebude. Nicméně nejspíš si je svých slabostí vědom, takže těch tu naštěstí moc není - a Jessica Chastain je také bohyně, takže i ty dokáže uhrát (taky je imho nejlepší herečkou současnosti). I z tak strašlivě jalového žánru jakým "true story" biografie jsou dokáže Sorkin vykřesat napínavé zlato které bez debaty patří scénářem mezi to nejlepší z tohoto roku, a režijně mezi ty nejlepší debuty vůbec (ano, on překvapivě doteď nic nenatočil - ale škola Finchera a Boylea je jasně vidět). Až teď zděšeně zjišťuji že film měl 140 minut - subjektivně během něj utekla tak hodina a půl. 9/10 ()

Galerie (90)

Zajímavosti (13)

  • Pro dosažení maximální věrohodnosti hráli pokerové hráče skuteční profesionálové. (Mirokukii)
  • Natáčení probíhalo od 9. listopadu 2016 do 9. února 2017 v Torontu. (PaTeXx)
  • Postava Charlieho Jaffeyho (Idris Elba) je fiktívna. Charakter postavy je zložený z viacerých právnikov, ktorých si Molly (Jessica Chastain) na svoju obhajobu najala. (De Large)

Související novinky

Aaron Sorkin a S. B. Cohen spojí síly

Aaron Sorkin a S. B. Cohen spojí síly

27.10.2018

Herec a známý komik Sacha Baron Cohen (Hugo a jeho velký objev) opět jedná o hlavní roli v chystaném politickém dramatu The Trial of the Chicago 7. Snímek, ke kterému napsal scénář Aaron Sorkin (Pár… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama